Nepovedená svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7658
18.9.22 11:36

Jste divní všichni a Ty máš s manželem divnej vztah.
Myslím, že to stejně nedopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
18.9.22 14:02
@Anonymní píše:
Máma se omluvila hned, jak vznikl konflikt, bylo vidět, že je jí to líto…Manžel doteď chybu na své straně nevidí…Svádí to jen na rodiče, že to od nich bylo sprostý. Rodiče hned po svatbě odjeli domů (bydlí daleko) a táta se ségrou přijeli nemocní, takže přijeli jen na otočku… Doma je dusno a bavíme se spolu tak na půl huby…První den jsem měla sto chutí svatbu anulovat, pokud by to šlo. Teď už jsem trochu vychladla, ale štve mě hlavně to, že se narušily vztahy v rodině…Tu svatbu vem čert. Chlap se už se ségrou nechce vídat, takže k rodičům budu jezdit bez něj…A ségra se se mnou taky už bavit asi nebude (i když ona se mnou moc nmluvila ani předtím, takže to velký rozdíl nebude).

No ale tady s ním musím souhlasit. Sprostý to od nich bylo. Sestra nebyla zvaná, chtěli jste to jen se svědky, za svědky jste si vybrali rodiče, ty jsi na to přistoupila, tudíž tam neměla co dělat :nevim: Taková byla vaše dohoda. Že byla ta dohoda úplně pitomá a nelíbila se ti, to je možný, ale byla to dohoda. A rodiče ji měli respektovat a ne tam s sebou tahat své druhé dospělé dítě, aby ho náhodou někdo neodstrkoval. Udělali na vás i na ni podraz a doufali, že se to nějak vsákne, protože jim/jí všechno vždycky nějak prošlo. No tak teď neprošlo. Nesouhlasím s rozhodnutím tvého manžela tvou sestru vynechat, ale když už jste se na tom domluvili, tak to jeho chyba skutečně není a za zkaženou svatbu a kvůli tomu napjaté vztahy opravdu může tvá rodina, která absolutně nerespektovala to, co měla.

Ale jak už tu psalo více lidí, celé je to tam takové podivné. Víc bojujete proti sobě místo, abyste bojovali za sebe. Nemáte si co vyčítat. Manžel ti nechtěl dát své jméno, nechtěl se znovu ženit a oficiálně přijmout chtěl pouze vaše společné dítě. Ty ses zasekla, řekla jsi, že takhle ne, ale pak jsi to vlastně úplně nedotáhla a vyměkla jsi v porodnici a udělala jsi v tom binec tím rodným listem. Tím jste se dostali k honem honem svatbě, která to měla narovnat, ale svatba sama o sobě vztahy mezi vámi nenarovná. Ještě se to zhoršilo, protože ty jsi měla sice svatbu, kterou jsi chtěla a dítě se jmenuje po otci, jak chtěl, ale vlastně z toho stejně zbyla pachuť. Do toho i ten tvůj postoj k ex tvého manžela… nevím no, je to prostě truc vedle trucu, naschvál vedle naschválu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.22 14:58

@utopia Já mu vyčítám to, že když už tam ségra přijela, tak neměl dělat problémy a nechat to být…Já bych si to pak bokem vyřešila s mámou. Jinak vztah jsme měli vždycky jako na houpačce, takže tohle je naše klasika…Chvíli klid, a pak zase něco přijde, čím se to podělá. S exkou podle mě není důvod se vídat, oni si záležitosti okolo dítěte řeší spolu, nevím, co bych tam dělala… Navíc ze začátku se se mnou nechtěla seznámit ona a já se nechci seznamovat s někým na sílu, když to tak necítím a zároveň to není potřeba.
No, tak aspoň je vyřešené to příjmení, dítě má otce v rl, a to je nejdůležitější pro mě…

• Citovat
  • Upravit
5937
18.9.22 15:12
@Anonymní píše:
@utopia Já mu vyčítám to, že když už tam ségra přijela, tak neměl dělat problémy a nechat to být…Já bych si to pak bokem vyřešila s mámou. Jinak vztah jsme měli vždycky jako na houpačce, takže tohle je naše klasika…Chvíli klid, a pak zase něco přijde, čím se to podělá. S exkou podle mě není důvod se vídat, oni si záležitosti okolo dítěte řeší spolu, nevím, co bych tam dělala… Navíc ze začátku se se mnou nechtěla seznámit ona a já se nechci seznamovat s někým na sílu, když to tak necítím a zároveň to není potřeba.
No, tak aspoň je vyřešené to příjmení, dítě má otce v rl, a to je nejdůležitější pro mě…

Jo, tak bych se to taky snažila brát. Protože to bylo cílem, ne? O svatbu vám nešlo. Jemu šlo o jméno a tobě o manželství. Hotovo, vyřízeno.

Každopádně - to s tím, že to měl nechat být je diskutabilní. On svou reakcí vaši svatbu nezkazil. Zkazila ji tvoje rodina tím, že rozhodla za vás a proti vaší vůli. A když to vezmeš do důsledku, tak hlavně proti jeho vůli. Tobě by zase až tak nevadilo, že tam ta ségra je, dokonce tě mrzelo, že tam být nemůže. Proto to omlouváš a zlobíš se na něj, že nebyl zticha. Ale já se mu nedivím, že zticha nebyl. Také bych nebyla. Přijít mi na svatbu někdo, koho tam nechci a kdo tam dle dohody být neměl a moci za to moje nastávající tchyně, která na mě udělala podraz, tak se asi taky neudržím svatba nesvatba. Nebo tam jako měl skřípat zuby, abys ty náhodou neměla zkaženou svatbu? A měl ji mít zkaženou jen on, když jí vlastně ani nechtěl a ani tahle jeho jedna podmínka ohledně svatby nebyla dodržena? Na něj se můžeš maximálně tak zlobit proto, že tam ségru nechtěl a na sebe proto, že jsi souhlasila, aby tam nebyla. Ale nemůžeš se na něj zlobit, že se ohradil proti její účasti. Ale jak říkám, tady se to těžko řeší, protože všichni tam máte tak nějak máslo na hlavě. Každý si dělá co chce, bez ohledu na druhé a není divu, že do sebe narážíte. Kde je jako láska, respekt, pochopení? Opravdu je v tom vašem soužití cosi smutného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
18.9.22 15:16

Ahoj, my taky neměli dokonalou svatbu a tuším, že tohle asi mrzí, zvlášť když to většinou stojí ještě spoustu úsilí, času i peněz, ale ono až za nějaký čas přejde, to, že to mrzí, tak si uvědomíš, že na svatbě ve výsledku opravdu nezáleželo… hodně štěstí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.22 15:54

@utopia Jako jo, postupem času se více zlobím na mámu, ale furt se mi do toho promítá to, že to celý zkomplikoval on svýma požadavkama…Fakt ta blbá svatba proběhnout nemusela, kdyby dal příjmení po mně…Proto jsem nabroušená i na něj. A neštve mě ani tak ta pokažená svatba, jako pokažené vztahy. Náš vztah asi fakt není úplná hitparáda, ale většinou fungujeme dobře…

• Citovat
  • Upravit
5937
18.9.22 16:40
@Anonymní píše:
@utopia Jako jo, postupem času se více zlobím na mámu, ale furt se mi do toho promítá to, že to celý zkomplikoval on svýma požadavkama…Fakt ta blbá svatba proběhnout nemusela, kdyby dal příjmení po mně…Proto jsem nabroušená i na něj. A neštve mě ani tak ta pokažená svatba, jako pokažené vztahy. Náš vztah asi fakt není úplná hitparáda, ale většinou fungujeme dobře…

Tohle je naprosto pochopitelný! Naprosto chápu, že se ti to tam pořád promítá. Nicméně - točíš se v kruhu. Správně píšeš, že ta blbá svatba proběhnout nemusela, ale nemusí za ní být nutně věta: kdyby dal příjmení po mně. Mohla by tam být klidně věta: kdybych dala příjmení po mně. Protože ty jsi příjmení po sobě úplně normálně dát mohla, on tě k tomu nechal dojít, když si tě do porodu nevzal, ale ty jsi od toho couvla. Do toho on neměl vůbec co mluvit, ty ses tak rozhodla, v tom se zlob jen a jen na sebe. A že tě vydíral tím, že se k dítěti nepřihlásí? No tak by se nepřihlásil, to je přece jeho škoda. Proto pořád mluví všichni o tom, že ta svatba je váš nejmenší problém. O svatbu tady vůbec nejde. Tady jde o to, že on si postavil hlavu, ty ses naoko šprajcla, ale pak jsi couvla a vznikl z toho totální paskvil. To jsi mu mohla dát příjmení rovnou po něm a ušetřili byste si nervy se svatbou. Takhle se sice jmenuješ stejně, ale máš to vynucené, tak nevím, jak moc velkou váhu to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.22 16:51

@utopia To máš pravdu a kdybych věděla, že to skončí takhle, tak bych ho radši v rl dítěte neměla, ale v tu dobu jsem to cítila tak, že pro dítě je lepší, aby v rl byl a svatbu co nejvíce ošulit, ale máma mi do toho hodila vidle, což jsem fakt nečekala.. :zed: Teď už pozdě bycha honit…

• Citovat
  • Upravit
222
18.9.22 16:53
@Anonymní píše:
Tak toto opravdu důvod není, tím jsem si jístá…Mám podezření, že to byl trochu naschvál, protože ho od začátku vztahu štve, že se odmítám seznámit s jeho ex (má s ní dítě)… Na tu mám zas averzi já, tak mi to chtěl asi vrátit tímto blbým způsobem, protože ségra by se samozřejmě jinak chovala na svatbě normálně. Já jsem naštvaná hlavně na něj, ale i trochu na mámu, že nerespektovala, co jsme si domluvili.

Ježiš, co sis to vzala za deb.la 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
18.9.22 16:55

Já si nemůžu pomoct, ale za celou tu situaci si můžeš jen a jen ty. Pořizuješ si dítě s někým, kdo si tě nechce vzít. Pak ho do té svatby vlastně nepřímo dotlačíš přes jméno dítěte. Aby teda svatba byla, tak přistupuješ na jeho pošahané požadavky s tím, že nesmíš zvát sestru, která mu nic neudělala. Tohle jsi si měla s ním srovnat dřív, než jsi si ho vzala za podmínek, které ti evidentně vnitřně nevyhovují. Vy nemáte pokažené vztahy teď, vy máte pokažené vztahy už dávno, protože tohle není normální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
18.9.22 17:04
@bigl píše:
No a ségře to nebylo blbé, přijít na svatbu, na kterou není zvaná? Jestli má přes 30, tak asi mohla pochopit, že když jsi ji nepozvala, tak chodit nemá, ne?

Vždyť zakladatelka psala, že sestra tam nechrtěla jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.22 17:06
@Livi92 píše:
Já si nemůžu pomoct, ale za celou tu situaci si můžeš jen a jen ty. Pořizuješ si dítě s někým, kdo si tě nechce vzít. Pak ho do té svatby vlastně nepřímo dotlačíš přes jméno dítěte. Aby teda svatba byla, tak přistupuješ na jeho pošahané požadavky s tím, že nesmíš zvát sestru, která mu nic neudělala. Tohle jsi si měla s ním srovnat dřív, než jsi si ho vzala za podmínek, které ti evidentně vnitřně nevyhovují. Vy nemáte pokažené vztahy teď, vy máte pokažené vztahy už dávno, protože tohle není normální chování.

To, že nechtěl svatbu, to je na další diskusi, protože ještě předtím, než jsme se začali snažit o dítě a řešili jsme, jak to bude s příjmením, tak jsme se na svatbě shodli, a to i na tom, že tam bude nejbližší rodina, včetně ségry. On pak nesmyslně z ničeho nic otočil…Od té doby se ten problém táhne a vztah to dost poškodilo. Asi jsem se s ním tehdy měla rozejít, ale doufala jsem, že si to zas rozmyslí… :nevim: Prostě jsem se rozhodla takhle a má to nějaké důsledky, no… Se z toho nepos..u, život jde dál.

• Citovat
  • Upravit
5937
18.9.22 17:25
@Anonymní píše:
To, že nechtěl svatbu, to je na další diskusi, protože ještě předtím, než jsme se začali snažit o dítě a řešili jsme, jak to bude s příjmením, tak jsme se na svatbě shodli, a to i na tom, že tam bude nejbližší rodina, včetně ségry. On pak nesmyslně z ničeho nic otočil…Od té doby se ten problém táhne a vztah to dost poškodilo. Asi jsem se s ním tehdy měla rozejít, ale doufala jsem, že si to zas rozmyslí… :nevim: Prostě jsem se rozhodla takhle a má to nějaké důsledky, no… Se z toho nepos..u, život jde dál.

Jasně, nad zkaženou svatbou nemá cenu plakat. Stalo se, nedá se nic dělat, tohle už nevrátíš. Leda byste si to časem chtěli zopakovat podle vlastního gusta, jak ti navrhoval. Ale rozhodně bych to neházela za hlavu, že život jde dál. Protože o tu svatbu fakt nejde.

Jde o to, proč muž, kterého sis vybrala jako otce svého dítěte ti nasliboval svatbu s nejbližšími včetně sestry a chtěl, abyste měli všichni stejné jméno, otočil po tom, co jsi otěhotněla. Manželství najednou není institut pro něj, jméno chce jen pro své dítě a pokud nedáš, nebude raději v RL. Pak tedy svatbu, ano, když tak tlačíš, ale tak tedy jen se svědky, kterými tedy mohou být rodiče, ale bez sestry. Nic se neděje, svatba není, oba dva se přetahujete a vyvrcholí to tím, že v porodnici couvneš, nemáte pro dítě papíry a už je nutné se teda vzít, protože co teď s tím, když jsi matrikářce řekla, že se otec dopíše :roll: To prostě není normální. Podrazil tě a ty jsi ho pak dotlačila do svatby tím, že jsi dítěti odmítla dát své jméno, na kterém jsi celou dobu trvala. A to je to, co by mě trápilo nejvíc. Tady život nejde dál, tady jde život leda tak do háje.

A dost bych se zajímala o to, proč mu tolik šlo o to, aby tvoje sestra na té svatbě nebyla, když se spolu normálně bavili. Prostě je to nesmyslný truc a vůbec by mě to nenechávalo klidnou, protože nějaký smysl to prostě mít bude. Aby chlap takhle vyváděl kvůli sestře své partnerky, to opravdu není normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.22 18:07

@utopia Mně by to taky zajímalo, ale nikdy to nevysvětlil…Asi to byl fakt truc z jeho strany, jinak si to vysvětlit neumím. Za hlavu to nehážu, vztah je poznamenaný, ale rozcházet se taky nebudu…Jedině nějaká manželská poradna?? Nevím, jestli by to pomohlo..

• Citovat
  • Upravit
316
19.9.22 19:54

Toto je s kazdym prispevkom len smutnejsie a divnejsie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný