Nepozvání na oslavu a dárky

Anonymní
5.2.24 22:01

Nepozvání na oslavu a dárky

Dobrý večer, prosím raději anonym. Docela jsme v rozepři s mou mámou, jde o to, že moje sestra má 2 děti, od jisté doby, kdy vznikl rozpor mezi jejím mužem a námi (mým manželem a mnou) se s námi sestřin manžel přestal vídat (my jej taky nevyhledáváme), logicky nás přestali zvát na oslavy narozenin, ať už jejich nebo dětí. Pouze si předáváme dárky na Vánoce, kdy se sejdeme (bez švagra) u našich rodičů nebo u nás doma. My ji a její děti na oslavy normálně zveme. A teď ten rozpor - synovec bude mít 10let a že chtějí nějaký luxusně drahý darek a že se na něj budou skládat, ale s mužem to máme nastavené tak, že když nejsi zván na oslavu, proč kupovat/dávat dárek? Máma pořád říká, jsou to děti tvé sestry atd…no a teď 1 příklad za všechny-po té rozepři se švagrem nás sestra na 1 oslavu vlastně pozvala (bylo to v takové hodně velké herničce, ze máme dojít kolem na oběd), vše jsme si tam platili, včetně vstupneho, jídla a dalšího občerstvení, vyfasovali dárky a dort, že mají doma (kam máme vstup zakázán), tak sebrali další kamarády, kteří na oslavu přišli a šli k sestře, naše děcka tam nemohly, co už…ale dost mě to teda namíchlo (jinak k porovnání-byli jsme na více narozeninových oslavách různých dětí v hernách a tedy vždy tam rodiče oslavence zajistili vstupné i jídlo, takže kdyby si člověk nevzal peníze, tak vůbec nevadí). Takže prostě nevidím už ani důvod někomu něco kupovat k narozkám, když nejsi vítaný. Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18677
5.2.24 22:08
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím raději anonym. Docela jsme v rozepři s mou mámou, jde o to, že moje sestra má 2 děti, od jisté doby, kdy vznikl rozpor mezi jejím mužem a námi (mým manželem a mnou) se s námi sestřin manžel přestal vídat (my jej taky nevyhledáváme), logicky nás přestali zvát na oslavy narozenin, ať už jejich nebo dětí. Pouze si předáváme dárky na Vánoce, kdy se sejdeme (bez švagra) u našich rodičů nebo u nás doma. My ji a její děti na oslavy normálně zveme. A teď ten rozpor - synovec bude mít 10let a že chtějí nějaký luxusně drahý darek a že se na něj budou skládat, ale s mužem to máme nastavené tak, že když nejsi zván na oslavu, proč kupovat/dávat dárek? Máma pořád říká, jsou to děti tvé sestry atd…no a teď 1 příklad za všechny-po té rozepři se švagrem nás sestra na 1 oslavu vlastně pozvala (bylo to v takové hodně velké herničce, ze máme dojít kolem na oběd), vše jsme si tam platili, včetně vstupneho, jídla a dalšího občerstvení, vyfasovali dárky a dort, že mají doma (kam máme vstup zakázán), tak sebrali další kamarády, kteří na oslavu přišli a šli k sestře, naše děcka tam nemohly, co už…ale dost mě to teda namíchlo (jinak k porovnání-byli jsme na více narozeninových oslavách různých dětí v hernách a tedy vždy tam rodiče oslavence zajistili vstupné i jídlo, takže kdyby si člověk nevzal peníze, tak vůbec nevadí). Takže prostě nevidím už ani důvod někomu něco kupovat k narozkám, když nejsi vítaný. Jak to máte vy?

K tomu základnímu dotazu… Tvl se pos.rali :lol: nejdu na oslavu tak nemám dárek. Pokud chci prispet tak z vlastni vule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
5.2.24 22:11

Také tak, nejdu na oslavu, nedávám dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
5.2.24 22:13

Oni teda vašim dětem dávají dárky? Já to třeba beru takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 22:16
@Serpentini píše:
Oni teda vašim dětem dávají dárky? Já to třeba beru takhle.

@Serpentini ano, sestra s dětmi jsou pozvaní na oslavu, tak donesou i dárek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.24 22:17

Ještě k té oslavě v herničce, ptala jsem se sestry, proč nemají dort tam a že prý by musela něco platit, takže skrtila, kde mohla, nechápu, přitom nouzí netrpí…

• Citovat
  • Upravit
6017
5.2.24 22:18

Já bych chtěla udělat radost těm dětem, které za nic nemohou.
Oslava, neoslava…
Ale dala bych jim dárek vybraný mnou.
Sama mám malou neteř, kterou mám ráda skoro jako vlastní, takže rozpor se švagrem by v tomhle u mě nehrál roli, pokud se alespoň se sestrou normálně bavíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
5.2.24 22:29

Pokud sestra tvým dětem dárky dává, tak bych synovci taky dala darek, bez ohledu na to jestli jdu na oslavu. Děti za vaše spory nemůžou. Nebo se domluvte, ze už si vzájemně žádné dary dávat nebudete a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
5.2.24 22:35

To mi přijde pěkně trapné, v případě rodiny, natož dětí. Samozřejmě bych přispěla na dárek, které si dítě mojí sestry přeje. Ale já mám děti svých sourozenců hodně ráda, je to nejbližší rodina. I kdyby si sestra vzala největšího debi_la pod sluncem, se vztahy k dětem to nemá nic společného. Smutné, že se ptáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
5.2.24 22:36

Dárek není platba za oslavu. Pokud sestra tvým dětem dárek dává a ten vztah udržuje, tak bych dle svých možností přispěla na to, co to dítě chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.2.24 22:42

Za vztahy vás dospělých dítě nemůže. Svému synovci bych dárek dala, protože chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
5.2.24 22:46

Když oslava pokračovala u nich doma, to nemohli vzít vaše děti a pak vám je předat ve dveřích, když vy tam tedy nesmíte? A ne, dárek bych nedala, kdyby se ke mě někdo choval tak, že k němu nesmím domů :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
5.2.24 22:53

Dárek bych dala. Ona tvým dětem dárek taky dává, takže moc nechápu co řešíš.
Jako nekoupit dítěti dárek, protože si nedám kus dortu a chlebíček :nevim:
Děti za ty špatné vztahy nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3185
5.2.24 22:57
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím raději anonym. Docela jsme v rozepři s mou mámou, jde o to, že moje sestra má 2 děti, od jisté doby, kdy vznikl rozpor mezi jejím mužem a námi (mým manželem a mnou) se s námi sestřin manžel přestal vídat (my jej taky nevyhledáváme), logicky nás přestali zvát na oslavy narozenin, ať už jejich nebo dětí. Pouze si předáváme dárky na Vánoce, kdy se sejdeme (bez švagra) u našich rodičů nebo u nás doma. My ji a její děti na oslavy normálně zveme. A teď ten rozpor - synovec bude mít 10let a že chtějí nějaký luxusně drahý darek a že se na něj budou skládat, ale s mužem to máme nastavené tak, že když nejsi zván na oslavu, proč kupovat/dávat dárek? Máma pořád říká, jsou to děti tvé sestry atd…no a teď 1 příklad za všechny-po té rozepři se švagrem nás sestra na 1 oslavu vlastně pozvala (bylo to v takové hodně velké herničce, ze máme dojít kolem na oběd), vše jsme si tam platili, včetně vstupneho, jídla a dalšího občerstvení, vyfasovali dárky a dort, že mají doma (kam máme vstup zakázán), tak sebrali další kamarády, kteří na oslavu přišli a šli k sestře, naše děcka tam nemohly, co už…ale dost mě to teda namíchlo (jinak k porovnání-byli jsme na více narozeninových oslavách různých dětí v hernách a tedy vždy tam rodiče oslavence zajistili vstupné i jídlo, takže kdyby si člověk nevzal peníze, tak vůbec nevadí). Takže prostě nevidím už ani důvod někomu něco kupovat k narozkám, když nejsi vítaný. Jak to máte vy?

Mě tyhle žabomyší spory neberou. Dítěti bych radost udělala a dárek dala. Zda přispěla na společný dárek nebo koupila jiný dle svého uvážení by záleželo i na částce, kterou jsem ochotná dát a pak na povaze samotného dárku. Se sestrou a jejími dětmi bych se scházela bez švagra, takže klidně „mini“ oslava kdykoliv při kávě a zákusku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.2.24 23:05

My to máme zcela jinak. Protože nejsme rozhádaní. Takže nelze srovnávat a nemá cenu absolutně psát, jak to máme u nás.
Vy si to udělejte podle sebe. Když s nima není řeč, jsou zákazy. Tak proč by měli očekávat dary? Když oni vydávají zákaz pro tvoji rodinu a tvé děti. Tak ty vydej zákaz pro jejich děti. Žádný dárek. Nebo maximálně bych poslala bonboniéru a koupenou v akci. To jsem běžně štědrá. Někdy až moc. Ale absolutně nesnesu vyčůranost. Rodina tvé sestry je vyčuraná. Mraky se od nich můžou učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný