Nepozvání na oslavu a dárky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43009
6.2.24 16:20
@Anonymní píše:
@Pudloslava no ale to právě nikdy nenastalo a vnucovat je někkmu fskt nebudu. Stačilo tehdy v té herně, kdy ségra šupem rychle honem, abychom se k nim náhodou nestihli přidat cestou k nim domů na ten dort, a pak byla jako na trní, když čekala, až zaplatí ty ostatní maminky s dětma a proto si ty naše měly jestě dál v herně hrát, když se ptaly na dort…takže ne, ani naše děti samostatně nejsou zvané.

tak to je fakt divny vztah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.2.24 17:10

Zvlastni, ze hodne lidi by slyselo na vyzvu - na oslavu nechodte, ale prispejte na mnou vybrany drahy darek. Ja tedy ani nahodou. Dost vas sem pise, ze jde o detskou radost, ale to taky nejde, protoze dite ten darek stejne dostane, jenom rodice usetri. A to dite ani nebude vedet, ze mu teta neco dala, kdyz ani nebyla na oslave. Za me je to od sestry vycurane a at si svuj darek pro sve dite zaplati sama, urcite na to penize ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
6.2.24 17:37

@Gerbera001 Já bych jí, už na žádné oslavy nezvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
6.2.24 17:45

Hm, vlastně mě napadá podobná situace. Naše děti slaví narozeniny, pozveme babičku s dědou a další příbuznou rodinu s dětma, přijdou, pojedí, popijí, dají si dort, dají dětem dárky, děti si spolu pohrají, fajn akce. Pak slaví jejich děti, pozvou babičku s dědou a… nás ne, netuším proč, ale nepozvání respektuji. Že bych se kupovala s dárkama a pak je někde naháněla (snaha z jejich strany se potkat je minimální), hele Maruško, tys měla před třema měsícema narozeniny, tak tady máš ještě od nás dodatečně dárek? Nebo ještě lépe - Maruško, jak jsi měla před těma třema měsícema ty narozeniny, kam jste nás nepozvali, tak abys věděla, na ten dárek, co jsi dostala, jsem já taky přispěla, tak dodatečně všecko nejlepší.
Zakladatelky synovci je deset, to už jsou děti dost velké a mívají svůj rozum. K desátým narozkám bývá častý dárek třeba první mobil a tam mi prostě přijde vzdáleně poslat pár tisíc po někom, protože obdarovaného rodiče se mnou moc nekomunikují… no divné, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.2.24 17:57

A kdybych mela se synovcem dobry vztah a vedela, co ho potesi, kupovala bych mu drobny darek v hodnote nekolika set korun, kdyz by k nam prisel se sestrou na návštěvu. Ale ne k narozeninam - proste jen rict: Hele Lukasi, neco pro tebe mam, zahlidla jsem to v obchode a rikala jsem si, ze bys mel radost. Ale abych sestre na povel posilala penize a ani nevedela poradne na co, to ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
6.2.24 18:24
@Gerbera001 píše:
Zvlastni, ze hodne lidi by slyselo na vyzvu - na oslavu nechodte, ale prispejte na mnou vybrany drahy darek. Ja tedy ani nahodou. Dost vas sem pise, ze jde o detskou radost, ale to taky nejde, protoze dite ten darek stejne dostane, jenom rodice usetri. A to dite ani nebude vedet, ze mu teta neco dala, kdyz ani nebyla na oslave. Za me je to od sestry vycuranea at si svuj darek pro sve dite zaplati sama, urcite na to penize ma.

Co je přesně od sestry vyčůrané? Vždyť zakladatelka má rozpor se svou matkou. Sestra ani nemusí vědět, že její matka navrhla, ať přispěje na dárek jejímu dítěti.
A jo já mám hezké vztahy s dětmi v naší rodině, takže i kdyby se s jejich rodiči do budoucnosti vztahy výrazně zhoršily, neměla bych problém dětem dárek dát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.2.24 18:37
@Finkaa píše:
Co je přesně od sestry vyčůrané? Vždyť zakladatelka má rozpor se svou matkou. Sestra ani nemusí vědět, že její matka navrhla, ať přispěje na dárek jejímu dítěti.
A jo já mám hezké vztahy s dětmi v naší rodině, takže i kdyby se s jejich rodiči do budoucnosti vztahy výrazně zhoršily, neměla bych problém dětem dárek dát ;)

To zakladatelka uplne neobjasnila, jak to ma sestra s podily na darek spocitane, a jestli je to iniciativa ciste matky. Mozna je, tak treba v tom sestra roli nehraje, ale vycurana je treba v tom, ze pozve sestru s rodinou do hernicky, nic jim nezaplati, darky vezme a domu je nepozve, to je za me trapas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
6.2.24 18:53
@Gerbera001 píše:
To zakladatelka uplne neobjasnila, jak to ma sestra s podily na darek spocitane, a jestli je to iniciativa ciste matky. Mozna je, tak treba v tom sestra roli nehraje, ale vycurana je treba v tom, ze pozve sestru s rodinou do hernicky, nic jim nezaplati, darky vezme a domu je nepozve, to je za me trapas.

Trapné mi to přijde, ale už jsem byla na oslavě, kdy každý platil za sebe. Ale že bych to nazvala přímo vyčůraností, no nevím… Proč nešli k nim domů je zcela zřejmé, protože nejsou dospělí schopni si urovnat spor. To bohužel, bez určitého nadhledu a třeba i sebezapření nepůjde a k nim domů tedy nepůjdou asi nikdy, ale toto zakladatelka řešit v této diskuzi nechce. Řeší, zda obdarovat synovce a nebo ne. V minulých letech ho neobdarovala, tak bych myslela, že to má vyřešené, ale evidentně nemá, když ani před svou matkou není schopna svůj názor obhájit. Ale proč hanit sestru, kdy její pohled na situaci vůbec nevíme, mi přijde dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.2.24 19:02
@Finkaa píše:
Trapné mi to přijde, ale už jsem byla na oslavě, kdy každý platil za sebe. Ale že bych to nazvala přímo vyčůraností, no nevím… Proč nešli k nim domů je zcela zřejmé, protože nejsou dospělí schopni si urovnat spor. To bohužel, bez určitého nadhledu a třeba i sebezapření nepůjde a k nim domů tedy nepůjdou asi nikdy, ale toto zakladatelka řešit v této diskuzi nechce. Řeší, zda obdarovat synovce a nebo ne. V minulých letech ho neobdarovala, tak bych myslela, že to má vyřešené, ale evidentně nemá, když ani před svou matkou není schopna svůj názor obhájit. Ale proč hanit sestru, kdy její pohled na situaci vůbec nevíme, mi přijde dost mimo.

Ok, tak mozna neni vycurana, ale lakoma, mozna to zakladatelka jeste upresni.
Taky by me zajimalo, jestli si dava sestra s darky pro deti zakladatelky zalezet, nebo koupi nejakou levnou blbost, co nikdo neoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.24 19:46

Ohledně příspěvku na dárek mi to řekla máma, ale že jí to pověděla sestra, že se předtím bavily ohledně oslavy a dárku a že tedy vzhledem k ceně přispěje víc lidí z rodiny, tak to sestra nějak rozpočítala a máma jen vzkázala. Takže tak trochu srabárna.

• Citovat
  • Upravit
32028
6.2.24 19:52
@Anonymní píše:
Ohledně příspěvku na dárek mi to řekla máma, ale že jí to pověděla sestra, že se předtím bavily ohledně oslavy a dárku a že tedy vzhledem k ceně přispěje víc lidí z rodiny, tak to sestra nějak rozpočítala a máma jen vzkázala. Takže tak trochu srabárna.

Tak ve vašem případě bych zrušila jakékoliv oslavy narozenin a byl by klid. V tomhle případě bych asi nepřispěla, stejně by dítě nevědělo, že si něco dala. Možná bych mu koupila dárek a dala bych u ho, až bychom se viděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.2.24 19:55
@Anonymní píše:

Tak za me trapas a vycuranost, nikdy bych nekomu jakysi podil na darku pro me dite nevycislila, at prispeje, kdo chce, a castkou, jakou chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.24 20:10

No přesně, kluk by ani nevěděl, od koho všeho to je. Ohledně darků dřív, to jsme zkoušeli, když jsme už nebyli zvaní na oslavy a chtěli se pak dodatečně sejít, ale když měli „výmluvy“, že nemůžou, tak proto jsme ztušili i dodatečné předávání darů.

• Citovat
  • Upravit
32028
7.2.24 07:07
@Anonymní píše:
No přesně, kluk by ani nevěděl, od koho všeho to je. Ohledně darků dřív, to jsme zkoušeli, když jsme už nebyli zvaní na oslavy a chtěli se pak dodatečně sejít, ale když měli „výmluvy“, že nemůžou, tak proto jsme ztušili i dodatečné předávání darů.

Tak já nechápu, když vy nejste zvaní k nim, proč zvete je k sobě. Utnula bych to oběma směry a byl by klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný