Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Rhoda
Ono v tom chaosu je to všechno hned horší. Pořádně pod kontrolu sjem to dostala až s dítětem. A hodně pomohla kompeltní rekonstrukce bytu, kterou jsme si udělali podle svých představ (pěkné, praktické a dobře se to uklízí).
Např. vím, že prostě nejsem typ, který bude oblejzat skříně a utírat na nich prach… takže prakticky všechen nábytek mám až do stropu. V celým bytě, krom wc a koupelny vinyl podlahu, která se dobře udržuje. Jsem alergik takže žádné koberce a záclony. Místo žaluzií látkové plisé, které jednou za čas oplácheneme a jednou za delší čas necháme naimpregnovat.atd. To dost pomáhá.
Jinak na cestování mi pomáhá, že 3* týdně jedu do práce a 1*týdně k našim. Takže mám sportovní tašku vespod kočárku a jen jí přůběžně doplňuju. Mám tam pleny, látkovou plenu (super multifunční věc), takový ty kapsičky pro případ nouze, cestovní lžičky a několik sad oblečení. Jen doplňuju, co dojde nebo přepírám.
Jako je to hroznej boj, jsem líná jak veš, ale zase mám radost, kldyž se to pak daří. Co je potřeba dělat, je ta debordelizace. Když se toho nechceš vzdávat jako njá, tak roztřídit do krabic, popsat, a šup do sklepa
. Ale jakmile máš všechny plochy obsypaný věcma, nedá se uklízet pořádně.
S tím rostu u pubošů…na poličkách hromada krámů, nedá se to říct jinak, mám chuť to narvat do krabice a hodit někam, protože si tam samozřejmě prach neutřou a já se pak dusím… (btw, ne moje děti, ale mí sourozenci v pěstounce).
A neměj na sebe velký nároky. Zkus ty baby steps, tím se do toho pomalu dostaneš… a zkus si třeba dneska v klidu připravit tašku/baťoh/něco na ven… pak už vždycky jen podle potřeby doplníš… Malej krok, ale pomůže ti to
.
A drž se, uklízet se někdo holt musí naučit… ale jde to ![]()
@Lara Farseer S těma skříněma ke stropu je to hodně chytrej nápad!
My zas tak moc odkládacích ploch taky nemáme, protože ty serepetičky naprosto nesnáší partner. Ten by měl nejradši i prázdný skříně. Pro něj tak ani není špinavo ve smyslu prachu apod., ale hlavně ty povalující se věci bez svého místa. Bydlíme v paneláku a sklep máme malinký, takže už je bohužel dost plný. Taky mám ještě nějaký krabice věcí a knih u našich, který se mi sem nevejdou vůbec. Je to vždycky melancholie se tím prohrabovat a díky tomu nic nevyhodím ![]()
V tom kočárku ty věci taky vozim, ale stejně před tim odchodem zmateně běhám po bytě. To už mi asi zůstane. Vždy se na mě čekalo, ať se jde kamkoli. A asi jsem i nějaká pomalejší nebo co, protože třeba z plavání s malym většinou odcházim jako poslední a to nemusim nad ničim přemýšlet a jen všechno naházet do batohu, ale stejně…
Tak ještě jednou díky, zkusim se tedy zabrat do té Terapie domova. Ať nám to jde od ruky! ![]()
@Rhoda
Držím palce. Já tě fakt chápu. Dneska mám zrovna lenivější, nebyla jsem v práci, jen s malým na plavání a teď se už asi hodinu přemlouvám na dodělání úklidu v koupelně… chybí jen vyluxvat a vytřít a nechce se mi… ale dodělám malému jídlo a půjdu ![]()
@Lara Farseer To je dobrý, taky jsme dnes byli na plavání
Jojo, taky se mi nic nechce. A navíc mám i problém s tím, že malej se vysavače bojí a brečí u toho. Zatím jsme to kvůli tomu dělali tak, že jeden byl s malym a druhej vysával. Ale asi ho na to budu muset pomalu zvykat. Ale ne dneska. Dnes už jsme si užili svý, protože sousedi nad náma rekonstruujou byt a malýho probudila sbíječka. To bylo pak řevu
Ale teda vůbec se mu nedivim.
@Rhoda @Lara Farseer Holky, trochu mimo téma. Jak zvládáte plavání, když takhle mrzne? Mně by se tolik nechtělo…
@Bábrdl
Chce to dost přemlouvání. Já navíc nesnáším fénování, takže mám vlasy v copech a pak je zabalím do šály a čepice a jdu domů s mokrýma… a malýho to zvládneme, je tam aklimatizační místnost, tak tam ho pak přioblíknu a jedeme. Je fakt, že v tomhle počasí tam jezdím an prasáka autem, protože od busu je to delší štreka a nejezdí moc často.
@Rhoda
Malej se taky bojí, ale snažím se mu z toho udělat hru… jak kdy… když ej to zlý, šoupnu ho na tu chvilku do psotýlku. V tom mi přijdou ty zony na mojí současnou situaci lepší… vyluxovat přesdíň, koupelnu a wc je na chviličku… dám do postýlku, šoupnu křupku a šup… vytorání už jde, jen musím hlídat, aby mi nevlezl do kyblíku/nepřevrhnul ho na sebe.
Ad rekonstrukce - nenaděláš nic… já myslela, že nás sosuedi ukřižjou… rekonstruovali sjem dva a půl měsíce a takový chuťovky jako zasekávání zásuvek do nosný/beronový zdi atp…holt to musíte vydržet ![]()
@Lara Farseer píše:
@Bábrdl
Chce to dost přemlouvání. Já navíc nesnáším fénování, takže mám vlasy v copech a pak je zabalím do šály a čepice a jdu domů s mokrýma… a malýho to zvládneme, je tam aklimatizační místnost, tak tam ho pak přioblíknu a jedeme. Je fakt, že v tomhle počasí tam jezdím an prasáka autem, protože od busu je to delší štreka a nejezdí moc často.
Já zase nesnáším mokrý vlasy pokud není 30+ stupňů ![]()
@Bábrdl Plavání kupodivu v pohodě. Vždycky se s malym na takové aktivity těším, že je to takový pevný bod v mym programu
A navíc je to pro nás pořád taková novinka, protože minulej kurz byl hodně nachcípanej, tak jsme byli jen třikrát. Nevím, kde bydlíš, ale u nás mrzne teda málokdy. Pořádnou zimu, pokud nejsme na horách, už ani neznám ![]()
A vlasy si nenámačim. A to málo, co mám mokrý, neřešim a strčim pod teplou čepici. I doma chodim spát s mokrýma vlasama, nefénuju už hodně hodně let. Nebaví mě to ![]()
@Lara Farseer S tou křupkou to taky vyzkoušim. Jídlem on se uplatit nechá vždy ![]()
Jojo, já to chápu, že ta rekonstrukce se někdy udělat musí. Ale vadí mi, že sem nedali ani žádné upozornění od kdy do kdy budou práce probíhat, aby s tím člověk počítal. Naštvalo mě, že ho včera dopo ve spaní probudila sbíječka v podstatě u hlavy, brrr.