Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To je teda zapeklitá situace. Já bych se šla poptat do banky, kde máte účet. Ale pokud je přítel v registru dlužníků, tak mu hypo asi nikdo nedá
Jde hypotéka bez dokládání příjmů, ale tam jsou hodně vysoký úrokový sazby - 6,5%,ale jetli jde hypo bez registru fakt netuším, o tom jsem nikdy neslyšela. Myslím že přes banku určitě ne a od lichvářů si nepůjčujte
Tak za 1. rozhodně ne hypo od pofidernich zprostredkovatelu
za 2. ja jsem taky v registru - díky krávě na přepazce, která mi nenastavila novou adresu i u kreditního uctu (takže vypisy mi chodily dobre ale upominky na starou adresu - dobry že? no ale co chci napsat- rok po tomto prusvihu jsme tehdy jeste s pritelem zadali o hypoteku, ja jim vyjela v sede zone a ani nahodou bby mi nedali ani ň…hypoteku si nkonec vzal prite jen na sebe…
ted (5 let po pusvihu) chcem jit do domecku a hypo už mi dají…ale v tom registru je to furt, ale v historii… smazat uplnee to pry nejde ![]()
nicmene fin. poradce nám rikal že existují pripady, kterým udelila banka vyjimku, ale museli to vse do pordrobna vysvetlit a obhajit
drzim pesticky
@valina1 píše:
Tak za 1. rozhodně ne hypo od pofidernich zprostredkovatelu
za 2. ja jsem taky v registru - díky krávě na přepazce, která mi nenastavila novou adresu i u kreditního uctu (takže vypisy mi chodily dobre ale upominky na starou adresu - dobry že? no ale co chci napsat- rok po tomto prusvihu jsme tehdy jeste s pritelem zadali o hypoteku, ja jim vyjela v sede zone a ani nahodou bby mi nedali ani ň…hypoteku si nkonec vzal prite jen na sebe…
ted (5 let po pusvihu) chcem jit do domecku a hypo už mi dají…ale v tom registru je to furt, ale v historii… smazat uplnee to pry nejde
nicmene fin. poradce nám rikal že existují pripady, kterým udelila banka vyjimku, ale museli to vse do pordrobna vysvetlit a obhajit
drzim pesticky
Taky jsem byla v šedé zóně, stalo se mi naprosto totéž, výpisy na novou adresu, ale ke kreditce na starou (mě by nenapadlo, že když mi něco chodí na novou, že bude chodit něco i na starou, jsem si to měla zkontrolovat, teď už vím, že poskytovatel půjček je někdo jiný než banka, ale upozornit na to ta baba na přepážce fakt mohla…) Nicméně i přes šedou zónu jsme hypotéku dostali a s nízkou sazbou, měli jsme fantastickýho finančního poradce a ten to nějak protlačil.. Je fakt „super“, že záleží na vůli či nevůli daných lidí…
Tak to udělejte naopak, ať přítel platí ty splátky bance, aby to bylo včas a ona ať posílá peníze vám na účet… a budete mít jistotu, že to bude uhrazeno vždy včas a správně…
Zdravím všechny,
zrovna, když jsme si chtěli brát vlastní hypotéku
už jednáme s finančním poradcem, ale vidíme to bledě..myslíte, že je nějaká šance se z toho vyvázat? přítel má své platby v pořádku..dá se např. v bance podle výpisů dohledat, že jeho závazky vůči ní si včas plnil? nebo co říkáte na hypotéku bez registru, když nám nic jiného nezbyde? ptz. jinak máme s přítelem nejspíš na pár let smůlu.. 
přítel vlastní nemovitost na půl s příbuznou. Polovinu platby přítel posílá na její účet, aby ke konkrétnímu datu poslala za oba celou splátku. Problém je, že ona její nezpodpovědností platby neustále posílá pozdě, čímž dostala sebe i přítele do registru