Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@terranovka zkus měřit BT, ať víš, jestli vůbec ovuluješ… Jinak test bych dělala až kolem toho 50.dne.. A nezkoušela jsi Gynex: Mně pomohl a cykly srovnal, sice teda na 44dní, ale ovulaci dle BT a jiných příznaků mám ![]()
Ahoj holky, teď si čtu vaše příspěvky, a jsem ráda že v tom nejsem sama. Je to skoro rok co jsem vysadila HA, poté jsem měla cyklus v pořádku cca. 3 měsíce a potém jsem ho měla pravidelně, ale nepravidelně jsem špinila během cyklu i několikrát. Doktor řekl že to ničemu nevadí, ale po dalších 3 měsících to mám zase tak, že mám MS právě 33- 44 dní, a dnes už je to 48 dní. Těhotná bych asi být neměla. Ale spíše mě štve že nepoznám kdy mám ovu (jesli ji vůbec mám). A nějaké hormonální prášky do sebe taky nechci cpát. Nevíte o nečem přírodním co srovnává MS? moc děkuji ![]()
@l.lenula drmek obecný, prodává se teď spíš ve formě kapek. Někomu dobře zabírá i Femigard, Gynex nebo kontryhelový čaj.
A ovulaci zjistíš buď ovulačními testy, nebo při nepravidelných cyklech je lepší měřit bazální teplotu.
@l.lenula mně pomohl Gynex a i mi zvýraznil ovulace
A tu ovulaci já osobně zjišťovala měřením bazální teploty - hodnoty jsem si zaznamenávala do grafu na fertilityfriend.com
ale nakonec jsem otěhotněla zrovna v cyklu, kdy jsem nic nehlídala ![]()
@l.lenula Při nepravidelném cyklu je nejlepší měřit BT. Veškeré informace najdeš na http://merenibt.xf.cz/ . Jinak mě na nepravidelný cyklus pomohlo pít čaj z kontryhelu.
Moc vám děkuji. BT jsem zkoušela měřit, ale podařilo se mi to jen 14 dní, poté jsem už nestíhala, navíc mi přišlo, že hodnoty byly pořád stejné a když jsem to studovala na netu, tak jsem to z ukázkových grafů nevyčetla, neboť mi to přišlo všechno stejné. Asi jsem neskušená, ale opravdu stěmito věcmi teprve začínám. Jak psala andelka83 že existují ovu testy, máte s tím někdo nějaké skušenosti? Ještě jednou děkuji za dobré tipy. ![]()
@l.lenula jak nestíhala? Když to jde 14dní tak by to mělo jít i dál ne?
Musíš si zvyknout. A v první fázi mají být teploty stejné nebo podobné, čeká s ena vzestup, což u nepravidelných cyklů může trvat dlouho, klidně i měsíc a víc..já teď po porodu čekala 66dní než jsem ovulku zaznamenala..to by bylo blbé a jednoduché se na to po 14dnech vykašlat. Trpělivost přináší ovoce.
S nepravidelnými cykly jsou ovutesty hodně drahá záležitost, protože s emusí dělat každý den, od 10dne cyklu minimálně a prostě dokud nebude testovací čárka silnější než ta „původní“.
Ahoj. myslíte že by mi na úpravu cyklu pomohl čaj, který obsahuje kontryhel, dobromysl, máta, hluchavka, meduňka a řebíček??
Ahoj,
Po vysazeni ha mi ms chodila a nechodila. Pak prestala uplne a ja pul roku ms nemela. Zacala jsem brat gynex a ms zazracne dorazila. Dalsi mesic prisla presne po 28 dnech, ted jsem 28dc, prestaly me bolet prsa, obcas krece do podbrisku a boli me hodne bedra. Nemate tip jak to privolat? Pojedu na dovolenou a nechci to tam mit.
Kdy se objednat na vyvolavacku?
Diky
Šla bych týden po pčekávané ms, oni by to měli okolo 35dne cyklu vyvolat s jistotou
@DeTer a nevis za jak dlouho se to po vyvolavacce dostavi? Letim za 15 dni…existuje i neco na zastaveni, abych to nedostala?
Tak dostaví nedostaví. Někomu hned, někomu za týden, někdo si jde pro další jehličku… Je to kus od kusu ![]()
Mám dotaz opět mm nepravidelnou menstruaci. Jsem 47 den. Mam doma utrogestan tak jsem ho začla užívat odedneška. Myslíte že ji tím tu menstruaci vyvolám dik za info.