Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla bolesti uprostřed při chůzi, ale byl to určitě nějak utlačený močák. Ale to bys asi poznala. Když byl měchýř plný, bylo to OK, vždycky to začlo, když jsem se před odchodem ven vyčůrala a šla. Ale nebyla to takováta „dělohová“ bolest.
Já měla bolest takovou jako při ms. Přicházela ve vlnách. Nakonec to bolelo tak, že jsem jela ke svéme gyn. kde mi řekla, že jsem otevřená na 2cm a že mám vyrazit ihned do nemocnice… týden jsem byla na kapačkách abych nezačala rodit. Za týden jsem porodila… prý asi díky infekci…
Já mám pocit, že mě pobolívalo furt něco. Jeden čas mě hooodně bolela třeba stydká kost. Pokud to není soustavné, nesnesitelné nebo nekrvácíš nemělo by to nic být. Ale nejlíp tě uklidní Dr. Zítra bych si mu zavolala.
@Michaela1982 píše:
Já měla bolest takovou jako při ms. Přicházela ve vlnách. Nakonec to bolelo tak, že jsem jela ke svéme gyn. kde mi řekla, že jsem otevřená na 2cm a že mám vyrazit ihned do nemocnice… týden jsem byla na kapačkách abych nezačala rodit. Za týden jsem porodila… prý asi díky infekci…
Taky mi to dost připomíná bolest jako při ms
ale je to nárazové, když nejdu vhodnou polohu, lehnu si třeba na bok, tak bolest ustoupí, teď jste mi vcelku nasadila brouka do hlavy, aby se něco nestalo
ve čtvrtek jdu na kontrolu ke svému gyn, nevím jestli mám čekat nebo ![]()
Já jsem čekala asi 4 dny, bolest se stupňovala až to bylo fakt divný… Byla jsem zrovna v práci… dokonce mi dr v nemocnici řekla, že už cítí hlavičku jak naráží na hrdlo… byla jsem z toho v šoku… vše bylo do poslední chvilky v pořádku…také jsem si četla, že je to děloha, poslíčci atd. porodila jsem 33+2
Vždycky je lepší uklidnit se hned a třeba zavolat. Než si pak říkat co by kdyby. Vím o čem mluvím.
Já volala den před návštěvou gyn. do nemocnice, kde mi řekli, že jestli neteče krev tak je to ok… ok to teda nebylo i když krev netekla. Takže já bych šla zítra na gyndu…
Mě bolel podbříšek jako při ms když se synovi v bříšku nedařilo, musela jsem pro komplikace předčasně porodit. Za mě raději 10× zbytečně.
@Anonymní píše:
Taky mi to dost připomíná bolest jako při msale je to nárazové, když nejdu vhodnou polohu, lehnu si třeba na bok, tak bolest ustoupí, teď jste mi vcelku nasadila brouka do hlavy, aby se něco nestalo
ve čtvrtek jdu na kontrolu ke svému gyn, nevím jestli mám čekat nebo
Hele já měla bolest jako na MS několikrát. Když byly silnější, tak jsem pak na prohlídce zjistila, že je malý moc dole. Byla jsem 32TT a Dr říkala, že se budeme modlit, abych se dočkala 36TT. A že mám být v klidu. To se moc nepovedlo, protože 2 dny na to jsme vyhořeli… V klidu jsem tedy moc nebyla. Ale rodila jsem 369+6
.
I kdyby ses náhodou otevírala nemusí to nic znamenat.
Pokud se ale bojíš klidně běž k Dr. už zítra, od toho tam je.
Ve čtvrtek jsme začali 29tt a od pátku večer mám bolesti v dolní části podbřišku, které mi vystřelují do buchty
Je to buď tlak nebo ostré píchání. Bolí mě to při sezení, chůzi, když se ohnu, když jsem na záchodě a tlačím
otočení v posteli, někdy ta bolest začene vystřelovat sama, když třeba ležím na zádech. Rozpínání dělohy to není…
Je to velice nepříjemné a bojím se, aby se něco nedělo. Je to mé první těhotenství. Pohyby cítím normálně. I když jsou už do začátku slabé a výjmečně je cítím víc.
Nevím jestli počkat do zítra a zavolat svému doktorovi a zeptat se nebo zavolat radši do nemocnice ![]()
Prosím o radu nebo vlastní zkušenost ![]()
@Niiika88 a nevíš, kde máš placentu? jestli ve spodní části nebo výše?
pokud to od toho pátku není horší a je to tak nějak pořád stejné, tak bych asi spíše počkala do zítra a šla ke svému dr., ale jestli máš pocit že se něco zhoršuje, tak si radši zajeď na gyne do nemocnice, nebo tam aspoň zavolej.
Na druhou stranu, pokud máš pocit, že se něco děje… radši nemocnice hned. Já jsem porodila ve 28tt a vím, že jsem měla jednat dříve… a možná bych i donosila.
@3HE Placentu mám na přední stěně. Připadá mi, že je to pořád stejně intenzivní, ale stejně mám strach. Přemýšlím, jestli do tu gyndu do nemocnice aspoň opravdu nezavolám ![]()
Já tohle mam od dneska od rána a jsem v 30tt, ale už jsem to měla dřív i a doktorka mi rekla ze mam pit magnoslov, to je horčík že je to na uklidněni, pritom jezdim jestě na genetiku do budejovic a tam se jim zda taky vse v poradku a u nich je jediná možnost kde mohu videt meho prcka na ultrazvuku, jelikož doktorka mi děla jen vnitřní vyšetření…
myslela jsem, že by třeba mohla placenta nějak zlobit, ale asi ne…
máš doma hořčík? jestli ne, tak zajdi do lékárny… jestli nemáte poblíž, tak do potravin pro minerálku Magnesii. a vypij dneska co nejvíce. a zavolat do špitálu taky můžeš…, ale jestli je to pořád stejné a nezhoršuje se to, tak vydrž s Magnezkou do zítra.
@kristyna95 křeče a hořčík mě nenapadl
![]()
Dobrý večer, už asi třetí den mě pobolívá podbříšek, vím, že jsou bolesti díky natahování dělohy ale to cítím spíše na stranách, tohle je bolest přímo v linii pod pupíkem cca kde končí ochlupení. Nekrvácím, pohyby cítím, ale tahle bolest mě doprovází při chůzi, když si lehám nebo se otáčím z boku na bok, máte některá takové zkušenosti? napadlo mě, jestli se mi neotočil prcek hlavou dolů a teď mě to takhle pobolívá, je to možné?