Nepřijetí dítěte do 1.třídy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12748
13.1.16 17:04
@Bábrdl píše:
A sestřička má MR na jakém podkladě? Ví se to?

spíše si SPC myslí, že má težkou mentální retardaci, je to na hraně s tou středně těžkou, ale vůbec by jste to na ní nepoznali, normálně mluví a to má disfázii, a i normálně vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.16 17:42
@blegmola píše:
Dobrý den, chtěla bych se u Vás poradit a trochu i vylít srdíčko :) mám straší dceru 10 let-mě středně těžkou až těžkou mentální retardaci je ve speciální škole, druhý syn.ted v září 6 let, je ve školce a za 14 dní jdeme poprvý k zápisu do školy av tom je ten problém, je na školu nevyzrálý, málo se soustředí, je furt hravý, trochu i špatná řeč a i nechápe tolik co jeho vrstevnící a v tom je ten problém. ve školce by nejraději, aby nastoupil do školy už letos v září, ale do té samí co má sestru. nastoupil by ale do praktické třídy, ale já bych mu ráda odklad, s tím aby nastoupil do normální základní školy, rok by byl ještě ve školce a myslím si že by hodně dohonil, ale ve školce si myslí, že mu ve školce rok nedá a už dneska na mě vyrukovali s tím, že by nešel na zápis tam co má jít, že je jasný, že by mu v poradně hned dali odklad, ale šel by na zápis do tý praktický školy, tak jsem z toho špatná, děkuji za náký odpovědi
školka o tom nerozhoduje, rozhoduješ Ty, jako rodič. Pokud chceš za rok zkusit klasickou zš, tak prostě ppp, odklad a další rok zápis do klasické. Max skončí v praktické, ale spíš ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
13.1.16 17:48

@blegmola A co normální škola a zkusit asistenta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
13.1.16 17:53
@blegmola píše:
chodíme na logopedii a u nikoho jiného jsme nebyli. paní logopedka si právě není jistá, říká že se snaží, spolupracuje, že by nám měli hodně poradit v poradně

Měli jste jít do SPC už před rokem. Já mám dveru se smíšenou dysfázií a šly jsme tam už ve čtyřech letech. Příští rok půjdeme znova, aby jí zhodnotili, jak na tom je a jestli může nastoupit do školy. Já myslím, že může, že už to celkem dohnala, ale budeme tam asi docházet i na takový předškolní kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
13.1.16 18:09

@blegmola klidně ho dej, kam chceš. Specky se budou rušit, děti půjdou do běžných zš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
13.1.16 18:13
@matkabagristy píše:
@blegmola klidně ho dej, kam chceš. Specky se budou rušit, děti půjdou do běžných zš

Nebudou a nepůjdou, když nebudou chtít. Nejhorší smrt je z vyjančení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
13.1.16 19:27
@hanka.br. píše:
Nebudou a nepůjdou, když nebudou chtít. Nejhorší smrt je z vyjančení.

ok, inkluze je chiméra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
13.1.16 19:31
@matkabagristy píše:
ok, inkluze je chiméra :palec:

Jistě, že není. Ale opravdu to neznamená, že praktické a speciální školy zavřou všechny děti naženou do běžných základních škol. Ono by to nešlo ani technicky. Takže je zbytečné tyhle zvěsti vypouštět, akorát z toho lidi blbnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
13.1.16 19:32
@martina.se píše: školka o tom nerozhoduje, rozhoduješ Ty, jako rodič. Pokud chceš za rok zkusit klasickou zš, tak prostě ppp, odklad a další rok zápis do klasické. Max skončí v praktické, ale spíš ne.

takhle to chci udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
13.1.16 19:32
@hanka.br. píše:
Jistě, že není. Ale opravdu to neznamená, že praktické a speciální školy zavřou všechny děti naženou do běžných základních škol. Ono by to nešlo ani technicky. Takže je zbytečné tyhle zvěsti vypouštět, akorát z toho lidi blbnou.

tak všichni víme, že to nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
13.1.16 19:34
@matkabagristy píše:
@blegmola klidně ho dej, kam chceš. Specky se budou rušit, děti půjdou do běžných zš

rušit se určitě nebudou, určitě ne tu co je v ní dcera, tam budou rodiče podepisovat souhlas k tomu, že souhlasí s tím, aby se tam jejich i nadále učily a učí se dál, jde teda o praktické třídy, speciální by se prej nerušily vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
13.1.16 19:35
@MarketaJ píše:
Měli jste jít do SPC už před rokem. Já mám dveru se smíšenou dysfázií a šly jsme tam už ve čtyřech letech. Příští rok půjdeme znova, aby jí zhodnotili, jak na tom je a jestli může nastoupit do školy. Já myslím, že může, že už to celkem dohnala, ale budeme tam asi docházet i na takový předškolní kurz.

já si myslím, že třeba z poradny nás možná poženou do SPC, ale uvidím conám tam řeknou a hlavně u zápisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
13.1.16 19:36
@matkabagristy píše:
tak všichni víme, že to nejde :mrgreen:
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
13.1.16 19:38
@MarketaJ píše:
@blegmola A co normální škola a zkusit asistenta?

to nevím jestli by dělalo dobrotu a hlavně tady v základní škole co máme jít na zápis, tak už tu jednu asistentku maj k holčice co je po obrně, tak pochybuji, že by tu schválily i druhou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.1.16 19:38

Ja hlavne nechapu, jak si muze reditelka bez tveho vedomi dovolit probirat tve dite s reditelem zakladni skoly, aniz bys o tom vedela. Mne nase reditelka ve skolce nabidla neco podobneho, tak jsem to striktne odmitla a ona rekla, ze to MUSI respektovat, protoze bez meho svoleni na to nema pravo.

Příspěvek upraven 13.01.16 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin