Nepromokavé kalhoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1803
25.8.14 08:11

Holky, děkuji za všechny reakce, ale stejne jsem z toho paf:-) jestli koupit softshell nebo pogumovane - jedna se mi ted na obdobi do podzimu, kdy jeste sviti slunce a je relativne teplo, ale presto prsi a je spoustu kaluzi… proste fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
25.8.14 08:27
@evulkanov píše:
Holky, děkuji za všechny reakce, ale stejne jsem z toho paf:-) jestli koupit softshell nebo pogumovane - jedna se mi ted na obdobi do podzimu, kdy jeste sviti slunce a je relativne teplo, ale presto prsi a je spoustu kaluzi… proste fakt nevim.

no ja mam gumu, tu davam jen fakt do deste a fakt musi byt chladno, jinak se upecou. mame soupravy z Lidlu. a mela jsem i Tchibo bundu a fakt z toho byl zpocenej nekolikrat jak mys. i kdyz mel jen triko bez mikiny. a chci prave obema objednat kalhoty ze softshellu, bundy maji..(hm)..

takze teoreticky podle me by stacily dvoje softshell kalhoty, no musi se samozrejme naimpregnovat, stejne jako softshell bundy ( ty z Lidlu 100% promoknou bez impregnace). a na bundu plastenku. ty gumovy soupravy bych po zkusenosti uz nekoupila, nevyuzili jsme je naplno a proste se v nich pecou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
25.8.14 08:30

Tak holky, nejde otevřít odkaz, háže to jen na mimibazar. Tady je jméno paní, tak si ji vyhledejte Romana B. (kockina)
Nechala jsem si u ní ještě ušít tuto bundičku, je opravdu šikovná. Každému vyhovuje jiný materiál, mě vyhovuje toto a pogumované věci mi kluk nesnese. V dešti si venku nehrajeme, tak že normální procházku ty kalhoty vydrží a ve vodě malého taky nechávám válet, tak že já jsem spokojená a neměnila bych :)

• Citovat
  • Upravit
15074
25.8.14 08:31

My ty gumový soupravy využili hodně i v mírné zimě kor tady u nás kolem Prahy, kdy sníh fakt moc není spíš bláto.. do mrazů jsem se už bála, aby neutrpěl materiál, ale na mráz už stačí šusťák:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
25.8.14 08:32

@obrazek souhlasím s tebou, v pogumovaných je malej spocenej a hned se osype, tak že já to nechci :)

• Citovat
  • Upravit
69113
25.8.14 09:00

Zalezi, na co to chces.
Jestli na to, aby v tom chodil na prochazce v mokre trave, venku, kdyz obcas trochu sprchne, kdyz je divne, vlhko, sychravo, na dlouhodobejsi noseni… je softshell genialni.

Jestli chces vypustit dite na hriste v desti, nechat ho valet se v kaluzich, dupat v bahne, proste mu dat co nejvetsi volnost za co nejextremnejsich podminek a nebude takhle chodit pul dne, jdi do pogumovanych kalhot, bundy a holinek. Pogumovane zasadne bez flisove podsivky, jinak se urcite upece.

Pokud to chces na obe prilezitosti, porid oboje. Ja mam taky oboje a vsecko ma sve vyuziti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
25.8.14 09:07

@ugluk dekuji za jasnou odpoved;-) poridim asi tedy oboje;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.8.14 09:22

Toho podšití u pogumovanýho bych se tak nebála nebo aspoň záleží na dítěti, holka to užila hodně, hlavně v chladných mokrých dnech a když byla menší, teď už má kalhoty taky nepodšité a bundu bude nosit podšitou zase až nastanou větší chladna až do mírné zimy.. a vídám takhle oblečených dětí spoustu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.8.14 09:22
@Janeet píše:
Tak holky, nejde otevřít odkaz, háže to jen na mimibazar. Tady je jméno paní, tak si ji vyhledejte Romana B. (kockina)
Nechala jsem si u ní ještě ušít tuto bundičku, je opravdu šikovná. Každému vyhovuje jiný materiál, mě vyhovuje toto a pogumované věci mi kluk nesnese. V dešti si venku nehrajeme, tak že normální procházku ty kalhoty vydrží a ve vodě malého taky nechávám válet, tak že já jsem spokojená a neměnila bych :)

tady pro ostatní zájemce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.8.14 09:45

@ugluk Tak. Taky máme oboje, softshell dokonce od té paní z odkazu, je fakt super.

Taky, použijeme i podšité, ale holka je drobná a moc se nepotí. Co vím, tak v lesní školce děti nosí gumové kalhoty i bundy, podšité i bez podšití, když se oteplí, převlékají se. Sofshell taky, ale ne do deště nebo válení se v blátě a loužích. Kožní problémy nemají.
U synovce v Německu jsou ty gumové kalhoty povinné vybavení do školky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.8.14 10:03

Ja mam dve deti v lesni skolce a vede u nas pogumovane obleceni.Ale mame i softshell. Kupuju zaterove a jsem s nim spokojena. Oblekame ho hlavne kdyz je uz chladneji, mokro a blativo.Maji ho na sobe i 4-5 hodin a nikdy jsme zadny problem nemeli. Ano, pokud zacne svitit slunicko a je nad 15st, tak myslim, ze pogumovane staci oblect jen na chvili, nez se vycvachtaji v kaluzich a pak uz muze mit cokoliv. Pokud je mokro v lete, tak to stejne vetsinou rychle vyschne.
Ridim se asi timto: pokud je vlhko, chladno, nebude skakat v kaluzich, dam softshell+gore-texove boty. Pokud je opravdu mokro nebo prsi, bude prolezat bahnem a kaluzema, dam pogumovane obleceni+ gumaky.
Taky existuje letni softshell-je to tenke, nepoti se v tom. Pokud das trivrstvy softshell, kdyz neni zima, tak v tom bude horko.
Tak musis zvazit, jaky ma dite temperament…zda se rado „spini“ nebo je na sebe spis opatrny a o bahno moc nestoji. Podle toho vybirej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
25.8.14 10:33

@kozisek díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
1803
25.8.14 13:00

@šotolka taky díky. hned se v tom lepe orientuju;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
25.8.14 13:11
@Janeet píše:
Nechala jsem si u ní ještě ušít tuto bundičku, je opravdu šikovná. Každému vyhovuje jiný materiál, mě vyhovuje toto a pogumované věci mi kluk nesnese. V dešti si venku nehrajeme, tak že normální procházku ty kalhoty vydrží a ve vodě malého taky nechávám válet, tak že já jsem spokojená a neměnila bych :)

můžu se zeptat kolik vás vyšla bunda? předem dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
25.8.14 13:50

A co si myslíte např. o těchto kalhotech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...