Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tak já hlásím, že to vzdávám. Děti jsou už 4tý den nachlazený a zasoplený a kašlou a pořdá se budí, tak to nemá cenu ani dávat. A vstávají v pět ![]()
Začnu zase až bude nějak líp.
A to ještě jedeme na prodloužený víkend k tchánům, to zase bude. Tam nespí, doma pak nespí. Ach jo.
Snad se daří aspoň vám ostatním.
Laaja, tak to je fakt na pytel. A zvášť ty by sis to spaní fakt zasloužila.
Na ten kašel mi pomáhá mazání na hrudníček…tý jo, teď nevím, od koho to je..tuším dr. theiss nebo tak nějak. Kdybys chtěla zkusit, tak mrknu do lékárničky ![]()
Mazala jsem na noc, ono to ty hleny rozpouští a tak často by se neměli budit. I ta rýma by měla povolit, je to dost aromatické.
Kakika píše:
Laaja, tak to je fakt na pytel. A zvášť ty by sis to spaní fakt zasloužila.
Na ten kašel mi pomáhá mazání na hrudníček…tý jo, teď nevím, od koho to je..tuším dr. theiss nebo tak nějak. Kdybys chtěla zkusit, tak mrknu do lékárničky
Mazala jsem na noc, ono to ty hleny rozpouští a tak často by se neměli budit. I ta rýma by měla povolit, je to dost aromatické.
No máme tymiánovou mast, ale minule se osypali a psí sádlo. To má podobný princip, to bych mohla vytáhnout. Nějak se mi poslední dobou zase všechno s.re. Tak snad bude časem líp.
holky jak dlouho se může používat ten pediakid?je tam psaný, že pro nějaký efekt alespoň dva měsíce, ale nevím, jestli se to může dávat pořád v kuse…
Jinak nemoci jsme si ted prosli snad vsichni, ale dikybohu se malej snazil smrkat, tak nas to nebudilo v noci ![]()
Ahoj holky, neberte to jako provokaci(rozhodne to tak neni mysleno), ale rada bych se vam pochlubila s nasim uspechem…nejdriv jsem u maleho byla a drzela ho za ruku dokud neusnul, kdyz se probudil, sla jsem k nemu, dala napit, odesla a nechala otevrene dvere, aby vedel ze jsme tady…ted posledni dobou jsem ho chvili drzela za ruku a potom odesla a stejny trik s otevrenyma dverma…dnes poprve jsem zkusila odejit hned a usnul, mam z toho velkou radost, neverila jsem ze by to mohlo jeste vyjit…sice se obcas vzbudi na piti ale zase usne - s otevrenyma dverma
preju vsem, aby se vam povedlo jak spani tak i samotne usinani, ja jsem v to nedoufala a mam obe najednou a jsem nesmirne stastna!! ![]()
dajdulka25 píše:
Ahoj holky, neberte to jako provokaci(rozhodne to tak neni mysleno), ale rada bych se vam pochlubila s nasim uspechem…nejdriv jsem u maleho byla a drzela ho za ruku dokud neusnul, kdyz se probudil, sla jsem k nemu, dala napit, odesla a nechala otevrene dvere, aby vedel ze jsme tady…ted posledni dobou jsem ho chvili drzela za ruku a potom odesla a stejny trik s otevrenyma dverma…dnes poprve jsem zkusila odejit hned a usnul, mam z toho velkou radost, neverila jsem ze by to mohlo jeste vyjit…sice se obcas vzbudi na piti ale zase usne - s otevrenyma dvermapreju vsem, aby se vam povedlo jak spani tak i samotne usinani, ja jsem v to nedoufala a mam obe najednou a jsem nesmirne stastna!!
Ahoj,
tak to moc gratuluji. u nás stav stejný, budí se opět ve stejnou dobu. sirup už nějakou dobu nedávám. nemoc, tcháni a zase nemoc, tak to byly vyhozené peníze. asi to zkusím zase na podzim, třeba to tentokrát zabere.
taky gratuluju, u nás se ze začátku zdálo, že sirup zabral, ale teď je to ještě horší
. Doberu druhou lahvičku a třetí už kupovat nebudu.
holky a nerostou prckum taky zoubky?malej se zase dnesni noc budil a pak si vzal polstar a chtel jit spat k nam…preju at vam deti uz taky konecne spinkaji… ![]()
holky a nerostou prckum taky zoubky?malej se zase dnesni noc budil a pak si vzal polstar a chtel jit spat k nam…preju at vam deti uz taky konecne spinkaji… ![]()
Tak my máme noční spaní totálně na pytel a to už spal tááák hezky. Ale dnes mě to trklo…myslela jsem že zuby (rostou poslední dvě stoličky), ale při zubech už si řekne, že bolí a že budeme mazat. Teď ne, prostě hysterický řev a já nevím co. Takže se nám vrátili růstové bolesti dlouhých kostí…měl to už loni. Ač dr. říkala, že v roce je to dost brzy, zkusili jsme preventivně opět nasadil Vigantol a velmi brzy se to zlepšilo. Tak mi držte palce, ať je to ono, protože mám posledních cca 6 týdnů na vyspání, než se narodí druhý noční rušitel ![]()
tak já držím pěsti a je fajn, když člověk aspoň zjistí, čím by to mohlo být. Ale Kakika vidíš, kosti mě nenapadly. U nás se mi začíná totiž zdát, že malej chce za náma do postele. Protože vždycky začne strašně řvát až ječet, když ho zvednu a sednu si s ním, nebo si s ním lehnu u něho v pokojíčku na válendu, tak hned usne. Ale je pravda, že jakoby ve spánku nemůže najít tu správnou polohu a strašně kope nohama a mrská sebou. U vás se ten růst projevuje jenom pláčem? Doktorka taky říkala, že zvlášť kluci rostou hodně skokově.
On je tedy Luky dlouhán, fakt rychle roste (na dvou letech má 95cm) a fakt se to i kolem těch jeho prvních narozenin projevovalo nočním pláčem, neschopností zase usnout i přesto, že byl hrozně unavený a taky si hrozně vyžadoval, abych si ho vzala k sobě (měsíc spal skutečně s námi v posteli, pak se to po Vigantolu sklidnilo a bez problémů se vrátil do postýlky).
Teď se to navíc projevuje i pláčem po probuzení, není schopný si hned stoupnout (což jsem nějak nepostřehla, na to mě upozornila až dneska mamka, já myslela, že se chce prostě ještě chvíli válet
), pořád se převaluje.
Před rokem jsem šla k dr. s tím, že mě odbyde, že některé děti prostě do tří let nespí a nic se s tím nedělá, ale opravdu mě potěšila, že nad tím nemávla rukou a podle příznaků, co jsem jí popsala, tipla ty bolesti. Ač bylo léto (takže by měl mít vit. D dost), tak jsme stejně nasadili 2 kapky denně Vigantolu a už nevím jak brzy, ale opravdu to přešlo docela rychle.
to je docela zajímavá informace kakiko a muzu ti rict, ze malej mi ted prijde i vetsi, tak je mozny, ze to bylo a je taky tim…takze vigantol si taky nechame predepsat, protoze se v noci zase budi, ale dikybohu zase usne, vzdycky tak srdceryvne zaplace a docela mi to sedi k tomu, jakoby ho neco zabolelo…
ahojky tohle presně znám Tomášek (1rok) od malinka nespí více méně vubec ještě do nedávna sme chodili spát kolem 3 ráno a budil s ve 4 najídlo a v 6 už byl hore ikdyž byl unavený celý den oknouraný nic nepomáhalo ted sme naš spánek prodloužili chodíme spát mezy 12-2 ráno a spí do 8 sice se dvakrát budí na jídlo a celou noc proknourá už si z toho nic nedělám paní doktorka nám řeklka že je to normální a já i přes unavu prostě musím ráno vztát podle článku naše milované ale náročné dítě který vystihuje malého uplně detailně jakoby ho někdo studoval doufám že se to do tech 3-6 let zlepší ![]()