Neprůbojnost u batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1505
20.6.12 15:07

Jinak má vlastní zkušenost-já jsem byla jako dítě taky taková, hodná ke všem… a zůstalo mi to dodnes. radši ustoupím, než abych se o něco rvala. v něčem je to dobré, v něčem pěkně naprd :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.12 16:05

No, ono se mi zdá, že na hřišti jsou samé průbojné děti, protože člověk vždy vidí nějak více ty hlučnější. Vidím ale, že takových dětí je více. Mám ještě dotaz pro maminky již starších nesmělých dětí, zda si myslí, že se to dá výchovou, tedy neustálým povzbuzováním a chválením zlepšit. Já Toníčka povzbuzuji, určitě si nestoupnu a neřeknu mu větu typu, když sis to nechal vzít, je to tvůj problém. Vím totiž, že by to ničemu nepomohlo. Snažím se s ním dojít k dítěti a vyžádat hračku zpět. jak moc věcí se dá podle vás zlepšit/pokazit výchovou? Než jsem měla dítě, zastávala jsem názor, že výchova je nejvíce. Teď mám pocit, že nejvíce jsou geny. Uvědomuji si ale, že výchova je dlouhodobá a doufám, že povede k tomu, že budu mít spokojené šťastné dítě. I když to nebude nikdy takový tem malý dráček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.6.12 17:16

@rajskáomáčka nevim jak moc sou na tom geny…my jsme oba s manzelem docela dost prubojni..vsude nas znaji a vsude o nas vi..a dite je takovy…nevim po kom…nicmene ja zrovna si myslim ze kdyz uz tak pomuze to delat obracene…ne muc chodit za zadkem a vyzadat hracku zpet…ale reknu ji prave..jooo holka zivot neni lekej..musis si poradit sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
20.6.12 17:34
@mikitaa píše:
nicmene ja zrovna si myslim ze kdyz uz tak pomuze to delat obracene…ne muc chodit za zadkem a vyzadat hracku zpet…ale reknu ji prave..jooo holka zivot neni lekej..musis si poradit sama :nevim:

Já funguju spáš jako poradce - poradím jí, co by mohla udělat (většinou když už se na to nemůžu dívat :lol:), ale akci samotnou nechám na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.6.12 18:47
@mikitaa píše:
nicmene ja zrovna si myslim ze kdyz uz tak pomuze to delat obracene…ne muc chodit za zadkem a vyzadat hracku zpet…ale reknu ji prave..jooo holka zivot neni lekej..musis si poradit sama :nevim:

Což ale neděláš dobře… ;)

Dítě, které si svoje věci ubránit a získat zpátky neumí, se to nenaučí tím, že uslyší větu „musíš si poradit sama, život není lehký“. Je potřeba ho to naučit. ukázat mu, jak na to, vyzkoušet to s ním. Samozřejmě ne pokaždé a ne donekonečna, ale určitě mu poradit, dojít s ním - ne přímo vyřešit věc místo něj, ale stát mu po boku jako opora.

Je to stejné jako u jiných věcí - některé roční dítě se samo vydrápe na skluzavku, bez jakékoli pomoci, protože je pohybově šikovné a nebojí se. Jiné, když mu někdo neukáže, jak na to, na ni nemusí umět vylézt ani jako tříleté.

Není potřeba nechávat věci jenom na dětech, aby „si poradily samy“. Ano, poradí si, nic jiného jim nezbyde - ale zkušenost, kterou si z toho odnesou, nebude „život není lehkej“, ale „když mám problém, musím si ho vyřešit sám, bez mámy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.6.12 20:06

Ano taky k tomu vetsinou neco poradim..jako musis jit holcicce rict ze to chces zpet…nebo jdi tete rict ze chces toto apod. nekdy to zkusi…nekdy (vetsinou) se rozhodne ze radej bude zabavny neco jinyho - dulezitejsiho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
20.6.12 21:29

Poradit-ano, stát za zadkem-NE! já dokud na hřišti neteče krev (obrazně řečeno), nezasahuji. oni si to prckové mezi sebou taky dokážou vyřešit. ovšem v případě, že dcera ubližuje někomu mladšímu, zasahuji :-) to se mi totiž vůbec nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.12 18:14

Ahojky. Tak musím napsat, že ani ne za měsíc velká změna. Prcek už se o hračky přetahuje i se staršími dětmi. Dokonce dokáže i plácnout, pokud mu někdo bere něco obzvláště cenného. Tak jsem šťastná, že se dokáže o sebe sám postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí