Nervy pracují s ubrečeným batoletem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
618
27.8.20 19:05
@Anonymní píše:
@Gita17 a to chozeni to zmenilo? :mrgreen: Ja se k tomu upinam :lol:

podla mna ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
27.8.20 22:25
@Anonymní píše:
@Gita17 a to chozeni to zmenilo? :mrgreen: Ja se k tomu upinam :lol:

ak sa chces citit lepsie, ze v tom nie si sama, moze si vyhladat moju staru diskusiu z aprila :roll: :oops: nie som na svoje vtedajsie pocity pysna, ale bola som uz zrela na psychiatra :nevim: Teraz je to u nas uz uplna pohodicka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
27.8.20 23:07

:lol: Moje dcera má 10,5 měsíce a ze všeho nejraději mi stojí u nohy a řve. :lol:
Už to trvá skoro 4 měsíce a doufám, že to nebude trvat další půlrok… :mrgreen:

P. S. Všechno to ze dne na den přejde. Neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
30.8.20 07:54

Chodíš s ním na hřiště? To že nechodí, neznamená, že nemůže sedět v písku, po 4 vylézt na klouzacku nebo sedět v houpačce… u tveho popisu jsem pochopila, že ven s ním chodíš snad jen na spaní. On sice nechodí, ale i tak má smýšlení rok a čtvrt starého dítěte. Věř, že venku se zblazni blahem. Jo, i tam bude knourat, veset se na tebe, ale téměř jistě o dost min. Oba si odpocinete. Já mám roční, k tomu další dvě děti, a venku je nám nejlíp. Ještě když dcera nechodila, tak venku lezla, ležela, perovala na 4…prostě co uměla. A vždy byla venku hodnejsi než doma, ti starší taky, o nich většinou ani nevím. Fakt doporučuji placnout ho do písku, houpačky, klouzacky, nechat zdolávat terén…uvidíš vo ho bude bavit, ale něco z toho určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 12:12

@chaela my ven chodime, ale maly na hristi byt nechce, z piskoviste hned vylejza a nechce tam byt, na klouzacce ani houpacce taky nijak nechce byt, hnedka natahuje ruce na me, ze chce ven a po trave nevim proc se od zacatku boji lezt, dam ho tam, sahne na travu a uz krici a chce nahoru, nedonutim ho po ni lezt, takze venku to neni lepsi nez doma, spis naopak :mrgreen: proto venku hlavne jsme na spani :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4523
30.8.20 12:20
@Anonymní píše:
@chaela my ven chodime, ale maly na hristi byt nechce, z piskoviste hned vylejza a nechce tam byt, na klouzacce ani houpacce taky nijak nechce byt, hnedka natahuje ruce na me, ze chce ven a po trave nevim proc se od zacatku boji lezt, dam ho tam, sahne na travu a uz krici a chce nahoru, nedonutim ho po ni lezt, takze venku to neni lepsi nez doma, spis naopak :mrgreen: proto venku hlavne jsme na spani :mrgreen:

Aha, tak to je fakt na palici. Já jsem to zažila jen ve formě parmesicniho období a stačilo mi to… no řešila jsem to tak, že jsem to neřešila :D kluk chtěl řvát, tak řval. Nechala jsem ho na zemi obskladanyho hračkama nebo třeba v tom pískovišti a prostě řval tam. Když nekam odešel, tak řval jinde. Řval i v náručí, jakmile jsem ho vzala, chtěl zase dolů, pak nahoru a tak pořád dokola. Tak jsme se na to vykašlala, nahodila zenovy klid a nechala ho prostě řvát. Chovala jsem se k nemu jakoby nerval, hrala s hrackama, cetla knizku, delala babovky…Ono ho to za čas přestalo bavit, protože to nemělo vůbec žádnou odezvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
30.8.20 13:11
@Anonymní píše:
@chaela my ven chodime, ale maly na hristi byt nechce, z piskoviste hned vylejza a nechce tam byt, na klouzacce ani houpacce taky nijak nechce byt, hnedka natahuje ruce na me, ze chce ven a po trave nevim proc se od zacatku boji lezt, dam ho tam, sahne na travu a uz krici a chce nahoru, nedonutim ho po ni lezt, takze venku to neni lepsi nez doma, spis naopak :mrgreen: proto venku hlavne jsme na spani :mrgreen:

O strachu z travniku uz jsem psala :mrgreen:. Neboj, ve 2r to bude lepsi, to uz ma dcera nechtela na travu jen slapat bosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.8.20 14:09
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, omlouvam se za anonym, ale stydim se za sebe, ze prozivam takove tezke obdobi a vzhledem k tomu, ze u vcerejsi sceny byla i tchyne, ktera sem chodi casto, tak by to snadno poznala :zed: mame 16 mesicniho syna a od narozeni byval takovy hodne uplakany, asi to byvalo brisko, ale to uz davno neni a ted uz je treba 9 mesicu proste jen uknourany. Neni to takove to spokojene dite, od rana jede jedna vec za druhou, co mu vadi. Vstanu a jdu do koupelny, zustane v loznici s tatou a vriskot, beru, ma separacku, tak to pochopim, ale pak mu udelam UM do lahvicky, dopije to a rev, ze uz mliko neni, chce na zem, dam ho tam (jeste nechodi, jen leze) a rev a natahuje ruce, ze se chce chovat, to se snazim opravdu nedelat porad na vyzadani, jednak uz neco vazi a pak taky by se nejradsi nosil cely den. Jdeme snidat, rev, ze nechce do zidlicky, pak ze nechce jist, pak se naji a zas nechce dolu ze zidlicky, kamkoli po byte poddejdu, abych neco udelala, rev. Pritom klidne muze vsude se mnou, vzdycky ho lakam, pojd, mamka jde delat to a to a muzeme to delat spolu (mycka, pracka apod.), ale on si lehne na zem a rve, i kdyz ho vezmu s sebou a ukazu mu, co jdu delat a ukazu mu, jak muze tu vec treba delat se mnou nebo mi pomoct. A tak to je z velke casti cely den. Samozrejme si hrajeme, koukame do knizek(to miluje), jdeme ven a spi v kocarku bez problemu, to vsechno ano, spi moc pekne v noci a kdykoli jsme nekde na navsteve, tak je vetsinou moc hodny. Zvlada s nami pekne cestovat autem, opravdu tech pozitiv je milion, a kdyz prileze a da mi pusu, tak bych ho umackala laskou, takze ja se opravdu snazim prijit na to, jak z nej udelat spokojenejsi dite. Hodne casto se mi povesi na nohy a silene rve (stydim se, ze pouzivam slova jako vriskot a rev, ale to opravdu neni jen plac) a chce se jen chovat, nemuzu udelat krok, vzdycky si k nemu drepnu, vysvetluju, ze ho mamka miluje moc, ale nemuze porad chovat, ze je tezky uz a ze uz je i velky kluk, ze se nemusi porad chovat, ze muzeme byt spolu i tak, vim, ze to nechape asi, ale proste ho nechci navyknout na noseni neustale, i tak se nosi dost, tim ze nechodi jeste a navic casto si s nim treba sednu do kresla a chovam si ho a koukame treba do knizky atd, jen proste ho nechci porad nosit. Vim, ze ma asi separacku a ze ten kontakt fakt potrebuje, ale je to strasne narocny, nemoct odejit ani na krok bez kriku. No a vcera tu prave byli tchanovci, manzel akorat dorazil domu taky a maly se probudil z odpo spani a od te doby na me jen visel anebo lezel na zemi a kricel a mne ruply nervy a do vzduchu jsem pronesla, jak uz me to s**e, ze na me porad visi a jen krici, ze to je uplne na hlavu. Nerekla jsem to malemu, proste jen do vzduchu, ale pak me to strasne mrzelo a tchyne hned, ze to nemuzu myslet vazne, ze ho mam nosit a chovat a ze jsem chladna na nej, odmerena, kdyz ho nepochovam, kdyz on chce a ze me videla, jak jsem nekdy nedavno placla pres zadek, kdyz mi zdrhal od prebalovani (nepopiram to, zdrha s pokakanym zadkem a vsude si seda a rozmazava se to pak, to proste nejde) a ze jsem ho placla po ruce, kdyz mrskal jidlo po zemi, ani to nepopiram, ale ja ho nebiju, jen trosku placnu, protoze kdyz mu to porad rikam, tak to proste nechape a dela to dal. Doted me fakt nenapadlo, ze lehky placnuti po zadecku nebo rucicce a to, ze nechovam 24/7 kdyz si zamane znamena, ze jsem chladna mama :zed: nekdo rekne, ze v 16 mesicich uz je cas na vychovu, my si to myslime taky, tchyne zas, ze je malicky a nic nechape a ze jsem na nej zla. Mate nekdo nejaky nahled a pripadne radu, jak jste resili ubrecene a nespokojene ditko, jak jste to zvladli a pomohlo vam neco? Tim, ze je takovy uz trictvrte roku to neprikladam vse jen separacce. Neptam se, kdy to preslo, taky to prejit nemusi treba vubec :nevim: Moc diky vsem, kdo doctou az sem :kytka:

U nás to není teda každý den, ale třeba jeden, dva dny v týdnu jo. Musím se prvně uklidnit já. Naprosto všechno nechám plavat a sednu si k němu na zem nebo zapnu televizi a dřepim, držím. Trvá to půl dne a pak zas klid. Od mala jsem naučená, že všechno dělám hned, respektive, když je dobrá nálada. Právě z tohohle důvodu, že odpoledne může být všechno jinak. Reakce tchyně mi přijde přehnaná, já obecně nesoudím ani ty mámy, co vidím 10 vteřin, že křičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.8.20 14:16
@Anonymní píše:
@Hobitka nechodi no :nevim: taky si rikam, zda to nebude pak lepsi, ale tak ruce k mamce se daji natahovat i zestoje :mrgreen: uvidime no, nechci si stezovat, vim, ze ostatni mi to jen tak asi uprimne na plnou hubu nereknou, ale taky to treba nekdy takhle maji :mrgreen:

Pamatuju si na první jeho vypuštění v parku taky cca ten 17. měsíc, no holka byla jsem z toho v šíleným stavu, tak bacha :D teď po 4 měsících chodí za ruku a po chodníku a nově i odrážedlo :dance: ale první měsíc chůze venku jsem si říkala, že je to teda brutal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.8.20 14:20
@chaela píše:
Chodíš s ním na hřiště? To že nechodí, neznamená, že nemůže sedět v písku, po 4 vylézt na klouzacku nebo sedět v houpačce… u tveho popisu jsem pochopila, že ven s ním chodíš snad jen na spaní. On sice nechodí, ale i tak má smýšlení rok a čtvrt starého dítěte. Věř, že venku se zblazni blahem. Jo, i tam bude knourat, veset se na tebe, ale téměř jistě o dost min. Oba si odpocinete. Já mám roční, k tomu další dvě děti, a venku je nám nejlíp. Ještě když dcera nechodila, tak venku lezla, ležela, perovala na 4…prostě co uměla. A vždy byla venku hodnejsi než doma, ti starší taky, o nich většinou ani nevím. Fakt doporučuji placnout ho do písku, houpačky, klouzacky, nechat zdolávat terén…uvidíš vo ho bude bavit, ale něco z toho určitě.

Já tohle s prvním neuměla, nedokázala, ale souhlasím, že i v dešti do kočáru a ven a klidně jen jezdit s kočárem po městě. Ukazuješ pejska, mava na jiné dítě, zajdeš si do krámu, prostě vypadnout, prospěje to oboum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
30.8.20 15:11

@Bubla Bůčková já jsem s prvním taky nebyla na hřišti 6 hodin denně, jako jsem teď se 3 dětma. Kdyby mi to tehdy někdo řekl, jak je to super, tak bych ho velebila. Mně nějak nenapadlo, že i tak malý dítě se venku nějak zabavi. Dokud nechodil, na zem jsem ho dávala jen na zahradě. Jenže on chodí od 10 měsíců, takže se nestalo, že by to hřiště už potřeboval, ale ještě tam nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 15:26

@chaela urcite je to i tim, ze je malej nas prvni, hodne veci resim, s dalsim ditetem uz to nepujde :mrgreen: hriste budeme zkouset dal, ted jsem zrovna nadsena, ze malymu vylezl dalsi zoubek, tak treba brzy prijdou i ty prvni krucky :mrgreen: ted o vikendu jsem mela takovou svou akci s kamaradkama, kdy jsme cele dny bez deti a potkavame se az vecer na spani a dost jsem si vycistila hlavu, asi je to nekdy potreba to trochu prostridat a pak me to knuceni tak nebude rozhazovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10
31.8.20 16:14

@Gita17 a co podle vás tomu pomohlo?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.20 16:16
@Anonymní píše:

Mám doma úplně to samé a stejně staryho kluka a upřímně si už nevím rady a budu se radit s doktorkou. Jaký si měla porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.20 17:11

@katye7 uplne pohodovy, silene rychly :mrgreen: akorat maly byl 3 dny v inkubatoru a nebyli jsme spolu, ale nemyslim, ze mame nejak naruseny vztah, verim, ze to jednou prejde, dnes ho 6 hodin hlidali babi a deda a pry byl milionovy, nic z toho, co ja tady popisovala, nedelal, takze dost mozna to zkousi jen na mamu :mrgreen:, ale to si ted overim, zacinam ted dve dopoledne tydne pracovat, prave abych si trochu vycistila hlavu, na maleho jsem se dnes silene tesila a on je od te doby, co jsem prisla domu, uplne zlaticko 8o, takze treba mu musim byt aspon malicko vzacna, doted byl se mnou opravdu 24/7 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML