Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám vycházky neomezené
Hned od začátku co jsem na PN a automaticky. Moje gyndr. je tak dává všem těhulím… Takže si můžu jít na jak dlouho chci a jet si kamkoliv a kontrola mi nemůže nic říct, kdyby přišla…
S tou rakovinou a vycházkama je nesmysl… To jen dr. řekl, aby měl klid a nebyl ukecáván.
Neschopenku ti vystavuje gynekolog. Mě jí vystavil po té co jsem 2 krát špinila… A kdyby protestoval, tak bych to zkusila u obvoďáka… Ale myslím si, že to pochopí a napíše ti to bez zbytečných průpovídek…
Kami kéž by moje gyndra byla stejně nekonfliktní
S rakovinou je to určitě blbost, ona žádná omezení ve skutečnosti nejsou, to si jen doktoři vymýšlí.
No to jsem teda zvědavá co mi na to ten můj gynekolog řekne ![]()
Nemáte náhodou někdo zkušenost s brněnským doktorem Fellerem? ![]()
Ahoj,tak já jsem se ted vrátila od doktorky, kde mi potvrdila těhotenství a dala mi neschopenku s vycházkama 8-12 a 14-18 a až půjdu na kontrolu 7.9., tak mi je prý dá neomezeně. Takže opravdu záleží na doktorovi.
aHOJ,
k Dr. Fellerovi chodím a připadá mi takový vstřícný (vždy mi vše ochotně vysvětluje) a vypadá, že dá s ním domluvit, nemám ve zvyku „točit“ a spíše mu vysvětlím situaci a proč to potřebuji..... Budu taky potřebovat 14dnu nemocenskou. Kdyby řekl, že ne, tak bych šla za obvodním, k tomu doufam nedojde.
Takže bych taky přivítala nějakou zkušenost s vypsáním nemocenské od tohoto lékaře. Díky !
Kač
Jj záleží na doktorovi. Já dostala taky hned neomezené vycházky..ale znám v okolí holčiny co měli omezené ale pak jim to taky změnil..
Mufi, určitě ti dr. vyhoví. Zvlášť, když mu řekneš, jak to máš k rodičům daleko…
Ahoj,
já měla neschopenku od 12. týdne a vycházky od 13-17. KOntrola mi přišla asi za 3 týdny a pán mi řekl, že když jsem těhotná, že mě už kontrolovat nebude.
Sice jsem se bála, když jsem byla někde dýl, ale nikdy mi nepřišel.
Ve 20. týdnu jsem přešla k jiné dr., páč s tím minulým jsem nebyla spokojená. Tahle dr. prý dává vycházky neomezeně, tak jsem jí taky chtěla říct. Ale když mi řekla, že mám rizikový, musím ležet a vycházky bych správně teda neměla mít vůbec žádný, tak jsem se radši neozývala a byla ráda za to, co mám.
Jinak známá dostala vycházky ráno 2 hodiny a odpoledne 2 hodiny. Což je teda šílený, já bydlím na vesnici a za 2 hodiny bych si ani nezajela do města nakoupit. Ta známá po doktorovi chtěla, jestli by jí to alespoň nemohl spojit a on jí řekl, že to by mohla rovnou chodit do práce. ![]()
Ahoj, mohla bych se také zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti, jak je to s prac.neschopenkou u mamin, které jsou vedeny jako osvč? Začala jsem si platit nemocenskou, ale otěhotněla jsem dřív než uplyne ta 270 lhůta ( uteklo mi to asi o 14 dní
, takže mi nevzniká nárok na mateřskou… Mám dobrou práci, takže se na nemocenskou neženu a ráda bych nastoupila na nemocenskou těch 8 týdnů před porodem, myslíte si, že mám na ni nárok nebo je to pasé kvůli tomu, že už je to odchod v době běžného nároku na mateřskou ? Díky za případné info! Tereza
Rybano, tak já chodím k Fellerovi a je to nejúžasnější gyndař co jsem potkala.
Teď k dotazu, já byla na neschopence od 5tt, kvůli bolestem břicha. Dělala jsem v kanclu a mudr. mi ji napsal absolutně bez problémů a řečí a vycházky jsme měla neomezené..
Mufi a teď k tobě - ono jde, když si návštěvu k rodičům naplánuješ dopředu, tak si nechat vystavit dodatek k neschopence, že budeš od do marodit jinde.(na adrese rodičů) Teda tak si to aspoň pamatuji já, ale to už je dávno!!!
Zakladatelko, já jsem doma taky od úplnýho začátku, dokonce jsem byla doma už týden před IUI a tuto neschopenku jsem měla od obvodní, jsem jí řekla, že jsem v práci ve stresu, tak mě nechala doma a dala mi vycházky od 14-18 hod, u ní jsem byla asi měsíc a pak mě i s neschopenkou předala ke gynekologovy s tím, že už budu mít jinou diagnózu a neomezené vycházky. Takže teď už jsem neomezená.
lacenka: Je výbornej to jo, o tom žádná
A tak snad teda to tak udělá i pro mě no.. ![]()
Břicho mě sice bolí jen sem tam, ale ty nervy…
JO a teď jsem úplně náhodou narazila na článek na Idnes a je dokonce i férovej!!!!!!!!!!!
http://ona.idnes.cz/…ona_deti.asp?…
A propo rybano, kdy máš termín? Nepřidáš se k nám?
Tak jsem hledala a našla
že od 1.1.2009 určuje délku vycházek ošetřující lékař, ale nikde nic nebylo o časovém omezení, takže to záleží na doktorovi. Takže teoreticky bych mudr. mohla i ukecat. Fakt nechápu jaký je rozdíl mezi tím když budu ležet doma a nebo u našich.