Kdo vyřizuje neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
26.8.09 12:29

Tak jsem hledala a našla :) že od 1.1.2009 určuje délku vycházek ošetřující lékař, ale nikde nic nebylo o časovém omezení, takže to záleží na doktorovi. Takže teoreticky bych mudr. mohla i ukecat. Fakt nechápu jaký je rozdíl mezi tím když budu ležet doma a nebo u našich.

• Citovat
  • Upravit
24016
26.8.09 12:37

Já mám vycházky neomezené :-) Hned od začátku co jsem na PN a automaticky. Moje gyndr. je tak dává všem těhulím… Takže si můžu jít na jak dlouho chci a jet si kamkoliv a kontrola mi nemůže nic říct, kdyby přišla…

S tou rakovinou a vycházkama je nesmysl… To jen dr. řekl, aby měl klid a nebyl ukecáván.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.8.09 12:38

Ahojky...

Neschopenku ti vystavuje gynekolog. Mě jí vystavil po té co jsem 2 krát špinila… A kdyby protestoval, tak bych to zkusila u obvoďáka… Ale myslím si, že to pochopí a napíše ti to bez zbytečných průpovídek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
26.8.09 13:09

Kami kéž by moje gyndra byla stejně nekonfliktní :-) S rakovinou je to určitě blbost, ona žádná omezení ve skutečnosti nejsou, to si jen doktoři vymýšlí.

• Citovat
  • Upravit
20296
26.8.09 13:17

No to jsem teda zvědavá co mi na to ten můj gynekolog řekne :-D
Nemáte náhodou někdo zkušenost s brněnským doktorem Fellerem? :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
26.8.09 13:28

Ahoj,tak já jsem se ted vrátila od doktorky, kde mi potvrdila těhotenství a dala mi neschopenku s vycházkama 8-12 a 14-18 a až půjdu na kontrolu 7.9., tak mi je prý dá neomezeně. Takže opravdu záleží na doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
26.8.09 13:28

aHOJ,
k Dr. Fellerovi chodím a připadá mi takový vstřícný (vždy mi vše ochotně vysvětluje) a vypadá, že dá s ním domluvit, nemám ve zvyku „točit“ a spíše mu vysvětlím situaci a proč to potřebuji..... Budu taky potřebovat 14dnu nemocenskou. Kdyby řekl, že ne, tak bych šla za obvodním, k tomu doufam nedojde.

Takže bych taky přivítala nějakou zkušenost s vypsáním nemocenské od tohoto lékaře. Díky !
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.09 13:38

Jj záleží na doktorovi. Já dostala taky hned neomezené vycházky..ale znám v okolí holčiny co měli omezené ale pak jim to taky změnil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
26.8.09 14:01

Mufi, určitě ti dr. vyhoví. Zvlášť, když mu řekneš, jak to máš k rodičům daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.8.09 15:31

Ahoj,
já měla neschopenku od 12. týdne a vycházky od 13-17. KOntrola mi přišla asi za 3 týdny a pán mi řekl, že když jsem těhotná, že mě už kontrolovat nebude. :D Sice jsem se bála, když jsem byla někde dýl, ale nikdy mi nepřišel.
Ve 20. týdnu jsem přešla k jiné dr., páč s tím minulým jsem nebyla spokojená. Tahle dr. prý dává vycházky neomezeně, tak jsem jí taky chtěla říct. Ale když mi řekla, že mám rizikový, musím ležet a vycházky bych správně teda neměla mít vůbec žádný, tak jsem se radši neozývala a byla ráda za to, co mám.
Jinak známá dostala vycházky ráno 2 hodiny a odpoledne 2 hodiny. Což je teda šílený, já bydlím na vesnici a za 2 hodiny bych si ani nezajela do města nakoupit. Ta známá po doktorovi chtěla, jestli by jí to alespoň nemohl spojit a on jí řekl, že to by mohla rovnou chodit do práce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.09 16:38

Ahoj, mohla bych se také zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti, jak je to s prac.neschopenkou u mamin, které jsou vedeny jako osvč? Začala jsem si platit nemocenskou, ale otěhotněla jsem dřív než uplyne ta 270 lhůta ( uteklo mi to asi o 14 dní :( , takže mi nevzniká nárok na mateřskou… Mám dobrou práci, takže se na nemocenskou neženu a ráda bych nastoupila na nemocenskou těch 8 týdnů před porodem, myslíte si, že mám na ni nárok nebo je to pasé kvůli tomu, že už je to odchod v době běžného nároku na mateřskou ? Díky za případné info! Tereza

• Citovat
  • Upravit
18651
26.8.09 17:03

Rybano, tak já chodím k Fellerovi a je to nejúžasnější gyndař co jsem potkala.

Teď k dotazu, já byla na neschopence od 5tt, kvůli bolestem břicha. Dělala jsem v kanclu a mudr. mi ji napsal absolutně bez problémů a řečí a vycházky jsme měla neomezené..

Mufi a teď k tobě - ono jde, když si návštěvu k rodičům naplánuješ dopředu, tak si nechat vystavit dodatek k neschopence, že budeš od do marodit jinde.(na adrese rodičů) Teda tak si to aspoň pamatuji já, ale to už je dávno!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
26.8.09 17:08

Zakladatelko, já jsem doma taky od úplnýho začátku, dokonce jsem byla doma už týden před IUI a tuto neschopenku jsem měla od obvodní, jsem jí řekla, že jsem v práci ve stresu, tak mě nechala doma a dala mi vycházky od 14-18 hod, u ní jsem byla asi měsíc a pak mě i s neschopenkou předala ke gynekologovy s tím, že už budu mít jinou diagnózu a neomezené vycházky. Takže teď už jsem neomezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.8.09 17:22

lacenka: Je výbornej to jo, o tom žádná :) A tak snad teda to tak udělá i pro mě no.. :)

Břicho mě sice bolí jen sem tam, ale ty nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
26.8.09 20:44

JO a teď jsem úplně náhodou narazila na článek na Idnes a je dokonce i férovej!!!!!!!!!!!

http://ona.idnes.cz/…ona_deti.asp?…

A propo rybano, kdy máš termín? Nepřidáš se k nám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí