Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě jsem si uvědomila, že tu snad někdo psal, že na sociálce diagnózu neznají, vidí tam jen specializaci doktora, co jí vydal… Takže podle téhle info vlastně neví, jestli mám angínu nebo jsem těhotná, proto může kontrola asi fakt přijít kdykoli. Nemá někdo zkušenost s tím, co se děje, když vás doma nenajdou? „Jen“ odeberou od toho dne nemocenskou nebo ukončují neschopenku, či dokonce pokuty???
Mě doma nenašli a nechali mi ve schránce lístek, že tady jako byli…no a pak jsem měla vysvětlovat doktorce důvod mé nepřítomnosti. Já řekla, že jsem byla nakupovat a ona kamsi napsala že jsem byla od ja nevim 16hodin někde v nemocnici na vyšetření ![]()
Záleží pak na postoji doktora…asi:)
Holky, taky se kontroly bojím … ![]()
Na nemocenskou jít nechci, ale budu asi muset na pár týdnů - cca měsíc na ní z jistých důvodů jít a taky se bojím kontrol, protože ji prostě nebudu moci dodržovat … doktor mě upozornil,že vycházky budou omezeně 2 dopo a 2 hodiny odpo … což se nedá, jenže prostě na ní budu muset jít, člověk místo toho, aby si užíval a radoval, tak musí řešit věci, které s těhu vůbec nesouvisejí … už te´d mám z toho obavy …
já to stejně nechápu, proč někdo dá vycházky neomezeně a jiný s tím dělá takové štráchy…to je na palicu toto
Hlavně s tou naší „diagnózou“ je jasný, že někdy je líp, někdy hůř, a proto by měl mít každý možnost řídit si vycházky podle sebe. Někdy jsem
unavená, že skoro nevyjdu z domu, někdy je mi úplně fajn a zvládám i půldenní výlet do přírody, plavání…
Asi to holt s těma kontrolama nezbývá než riskovat ![]()
neschopenky a sociálka : Holky, tak jsem taky vedena u pražksé sociálky. Konkrétně Pha 2 a to od 6.6. Do dneška nemám ani korunu !!! Dnes jsem tam poněkolikáté volala, že mi před dvěma týdny řekli, že dávka za červen je schválen jenom ji poslat. Tak mi pro změnu řekli, že je zase zamítnuta. Takže minulý týden měli papíry v pořádku, teď tvrdí že ne. A aby v tom byl zmatek, vyřizují to dvě socky dohromady Pha 2 a Pha 8. Pha 2 říká, že papíry jsou OK, Pha 8, že to není dobře. A …prostě smůla. Jsem tři měsíce bez pěnez, firemní účetní to s nimi řeší a oni nejsou schopni to nějak uzavřít, resp. poslat ![]()
Takže, je to jak kdo, jsou lidi co mají z Prahy peníze hned a jsou případy jako jsem já. Nejhorší je, že oni mají za povinnost tě kontaktovat, když něco není v pořádku, ale oni to třeba 2 měsíce neudělají a ty žiješ v iluzi, že je vše ok, jenom nestíhají ![]()
Ahoj,taky jsem u pražské sociálky..a peníze pořád nepřisli. Čekám na peníze za červen, červenec, srpen...... No comment! ![]()
knizska: ono to take zalezi kde si zamestnana…kontrolu ti muze poslat jak firma tak socialka.
ahojky, kamarádka z Únorátek 2010 mi dala tento link. Zatím jsme dočetla akorát spoeldní stránku.
Jsem z Opavy, ale můj zaměstnavatel sídlí na Praze 4. Od 15.6. jsem na neschopence, ale za červen mám dostat peníze „jen“ za 2 dny. Faktem je, do dneška nemám peníze ani za červen, ani za červenec o srpnu nemluvě.
Mamka kontaktovala Opavskou známou ta zjistila, že nejsem v celorepublikové databázi pro vyplacení dávky (v srpnu za červenec), ta pak volala do Prahy, pak mi ve čtvrt na 8 večer volali z Prahy, že mě nemůžou najít podle r.č. a chtěli ho s tím,ž e to předá pracovnici, co mě má nastarosti, ale uplynul měsíc a stále se nic neděje. V práci tvrdí, že papíry odesílají včas… a že vše odešlo,jak mělo.
Firma může poslat kontrolu pokud vím jen v době, kdy vyplácí, čili pravních 14 dní nemoci. Pak už chodí jen soc. a říkám si, jak to řeší, když jsme 400 km daleko.
Paradoxem je, že problémy spojené s těhotenstvím, kvůli kterým jsem šla na nemocenskou pominuly, ale gynekog mě nechal na nemocenské kvůli mé dlouhodobé nemoci, protože nemělo logiku u něj
končit a nechávat se zneschopnit praktickým lékařem nebo neurologem. Čili v podstatě úplná změna diagnozy
ale oficiálně s eto neřeší. Oni vidí, že jsme na neschopence od gynekologa. Problém je ale v tom, že se nesmím rozčilovat a stresovat jinak mám velké zdrav. problémy a jak to mám udělat, když přítel je bez práce, už nedostává ani podporu, takže oba jsme zůstali už 2 měsíc úplně naprosto bez peněz ![]()
hojda: je to des s tema socialkama…a praha teda to je vubec neco. ja uz mam penize na uctu i za srpen bez problemu..by me kleplo cekat jako vy…
me bylo receno ze ti muze firma poslat kuntrolu kdykoliv…ze jsi u nich stale zamestnana takze maji pravo vedet…ale nevim..to mi rekli v praci.
a vcera sem se ptala u doktora jak s tema kontrolama…a je to jak rikala rybana…nechaji ti listek ve schrance ze te nezastihli a ty se musis co nejdriv ozvat…a kdyz mas logickou vymluvu tak je to OK..ale kdyz se delsi dobu neozves (nevyberes schranku - ja vybiram jednou za tyden, tak musim davat bacha) tak ti seberou davky.
Firma může poslat kontrolu během prvních 14dní pracovní neschopnosti. Pak už je to jen v kompetenci sociálky.
Ideální je být u sociálky jinde než v místě bydliště. Já jsem u sociálky v Praze, ale jsem v Brně. Záleží to, kde má tvůj zaměstnavatel sídlo.
Vycházky mám pořád stejně blbý … dopoledne 9-11, odpoledne 15-17. Kontrola zatím žádná. Snažím se, když jdu ven, jít aspoň v době vycházek..nejlépe odpoledne a holt to do 17h nestihnu, ale zase si nemyslím, že státní úředníci chtějí někde čekat do 17h.
Větší pochůzky si vždycky naplánuju v den, kdy jdu na kontrolu na gyndu..mám alibi a lítám celej den venku a ono to +- jednou za 14 dní je, což stačí.
O víkendech kontroly nechodí, takže pohoda.
loli: praaave ze koho znam mel kontrolu o vikendu…tak ti teda nevim, ale spis mi prijde ze moc nechodi…ze je to vyjimecny a asi na popud toho zamestnavatele…mozna to mysleli tak ze zamestnavatel muze dat na socku podnet ze chce aby kontrola na jeho zamestnance dosla.
Jojo mě přišla kontrola skoro pokaždé a víkendy to byly určitě taky. Jinak v tomhle má zas mikita pravdu, že zaměstnavatel - pokud se mu něco nezdá, může dát podnět na sociálku a oni jdou pacienta zkontrolovat…mě dokonce ta sociální pracovnice vždy řekla, zda to bylo nebo nebylo na základě podnětu od zaměstnavatele…