Kdo vyřizuje neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
15.9.09 13:10

Kontroly chodí hlavně večer a o víkendech, dopoledne prý dělají papíry na úřadě nebo jsou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.9.09 14:28

Myslím,že na chození kontrol neexistuje žádné pravidlo,to,že někdy dělají papíry apod. může a nemusí být pravda,určitě tam nejsou všichni najednou,stejně jako všichni najednou nechodí po kontrolách.Spíš je to tak,že pokud jdou na kontrolu a v blízkosti např na stejné ulici je další pacoš,zajdou tam také.100% vím,že chodí i o víkendech,stejně jako dopoledne. Já jsem měla vycházky od 8-12 14-18, kontrola mi nepřišla nikdy. Můj muž byl nemocný po 8 letech poprvé a přišla mu už 2.den - který navíc není ani hrazený…
Jinak pokud nejste zastiženi doma,dávky Vám nemohou vzít celé,pouze poměrnou část za ten den,kdy jste nebyli doma.A rozhodně bych se tím nestresovala, čím víc na to budete myslet,tím víc k vám budou chodit.Až pžijdou a vy nebudete doma,tak se tím trapte,ale stačí štempl od kožní apod.Ja jsem hodiny nedodržovala,a na nemocenské jsem byla od
3.měsíce,ted už jsem naštěstí na mateřské:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.9.09 15:13

Fakt neznám nikoho, komu by přišli dopoledne, naopak pro zastižení na sociálce na pevný tam byli vždycky po ránu a odpoledne už nikde nikdo.

Jinak dávky nemůžou vzít celý, ale podle uvážení. Někomu za 1 den, někomu ode dne kontroly do konce měsíce a tak. Posuzuje se to hodně individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.9.09 16:09

ono jak rika danu…dopredu to stejne nevykoumate kdy prijdou..muzou proste kdykoliv…tak se nestresovat zbytecne dopredu…

janine: ja treba neznam zase vubec zadnou tehuli na kterou by dosli…coz neznamena ze nikdy nedosli na zadnou…

je to proste shoda nahod a okolnosti jestli si vyberou vas nebo ne..dulezity je mit pripravenou vymluvu a hned se ozvat jak mi rekla Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.9.09 16:11

Opravdu ne janine, dávky celé vzít nemůžou, musí ponechat životní minimum…ale hádat se nebudu, vím to:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.09 16:42

Nu..ještě než jsem v práci zkončila tak jsme měli „školení“ o novém marodním systému. Tak nám řekli že kointrolu si zaměstnavatel může poslat kdykoliv (i po těch 14ti dnech) ..ale myslim že to dělaj hlavně u těch co marodí často a tak… Nám jako těhulkám asi kontrolu nepošlou (ale nikdy neříkej nikdy..) Já mam naštěstí vycházky bez omezení.
Mno a na peníze od sociálky stále čekám…a doufám že dorazí do konce září.. jinak už jsme docela v krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
15.9.09 19:14

Děvčata, to je mazec. Dnes jsem se snažila dovolat na sociálku. Z Prahy 4 mě přeložili na Prahu 8 a tam to nejdřív nebrali, pak vyvěsili až bylo číslo nedostupné a pak zas nebrali :@ Na praze 4 mi paní řekla, že jsme to zpracované měla k 7.8., ale peníze dotěď nemám a ona už nevěděla proč, co se děje..... a navíc říkala,ž e ta 1 dávka - ta za červen (2 dny) nejsou zavedené v PC vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.9.09 19:28

Na jednu moji těhotnou kamarádku přišla kontrola za 5 minut 2 odpoledne. Ona měla vycházky od 14.00. Bylo tenkrát 28.12., mrzlo až praštilo. A přesto kontrola přišla. Já jsem byla od té doby taky hodně ostražitá. Ale na mě naštěstí nikdo nepřišel ze celé těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
16.9.09 14:34
Denulenka píše:
Opravdu ne janine, dávky celé vzít nemůžou, musí ponechat životní minimum…ale hádat se nebudu, vím to:-)

Ale to jsem nepsala, napsala jsem, že

…jinak dávky nemůžou vzít celý, ale podle uvážení. Někomu za 1 den, někomu ode dne kontroly do konce měsíce a tak. Posuzuje se to hodně individuálně…

To si neprotiřečí s tvou odpovědí. A hádat se taky nebudu, protože tohle taky vím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
17.9.09 09:46

Jasně Jani ja místo nemůžou četla můžou.Jinak holky,co píšete,že Vám chodí peníze pozdě, mně teda první přišly po 2 měsících..přišly mi 2 dávky najdnou za oba měsíce,takže jsme to pak dělala tak,že jsem lístek na peníze vůbec neposílala do práce,ale rovnou na OSSZ a na obálku jsem psala jméno paní,která mně měla na starosti, třeba v Brně je to podle písmenek příjmení a dá se to normálně zjistit,kdo vás dělá.Musím říct,že pokud jsem lístek poslala kolem 1-3.v měsíci do 15 dne byly vždy na účtě.V práci mi totož mzdovka řekla,že čeká vždy se zasláním lístků na všechny marody a pak to posílá najednou a já kvůli tomu,že nějaký Edan donese lístek na peníze v půlce měsíce nebudu doma nervačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
17.9.09 16:42

Tak já jsem zaznamenala zá:,–(ní posun :) Teda spoň si to myslím.
Konečně sociálka uznala, že mám nárok na dávku za červen. Prý to 15.9. schválili. Nevím co to znamená, zda už to poslali na účet nebo mám zase dva týdny čekat než něco vůbec dojde :(

A už vůbec nechápu, proč si sociálky v Praze lidi „přehazujou“, tzn. mě přehodili z Prahy 2 na Prahu 8. Na té dvojce, když jsem tam volala, se děsně divili, proč se to vůbec stalo. No mám to já vědět ? Neví to nikdo…a tak účetní nosí správně papíry na Phu 2, ale mě řeší na Pze 8.
Už mi z toho hrabe… Peníze na účtu jaksi dochází :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
17.9.09 20:15

Loli - A jaká byla odezva za sociálky, když jsi začala posílat lístek přímo jim a ne zaměstavateli a jak se na to dívali v práci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
18.9.09 07:56

Markit : to posílá Denulenka, já ne. Ale momentálně uvažuju, že minimálně než ten papír předám účetnímu, tak si ho nascanuju, protože na té socce na Pze 8 chtěli potvrzení zýa červenec a srpen (ty papíry leží na Pze 02), stačil by prý i scan. Takže do budoucna je budu mít a případně to té paní taky pošlu. Ale u Prahy je problém, že nemáš stálou referentku, mění se to dle potřeby :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
18.9.09 09:14

Markit, v práci jim to bylo šumafuk,akorát jí ubyla práce se mnou, jen jsem musela slíbit,že až mi skončí neschopenka pošlu červený pruh nejprve k nim…což jsem učinila.A na sociálce se ne to tvářili taky nijak,protože peníze došly vždy přesně na den.Podle mně je jedno od koho to dostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
23.9.09 07:44

Musím se podělit o velkou radost - včera jsem se doktorky zeptala, jestli by mi nemohla vycházky rozšířit - nejlépe na neomezené, že takhle nemůžu ani na těhotenské cvičení, na návštěvu k rodičům, atp. Je to po měsíci omezených dopoledních a odpoledních vycházek a neřekla ani slovo, jen si vzala neschopenku a napsala „vycházky dle potřeby“. Jsem za to moc ráda, ale vidím jako velmi nespravedlivé, že to nemají všechny těhotné!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí