Kdo vyřizuje neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24016
26.8.09 20:50

Hm, tak já neplatím nic, jen za fotku z UZV 50Kč :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.8.09 06:48

lacenka: ještě nevím :) předběžně to vychází na přelom duben/květen, ty jsi dubnová co? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.8.09 06:57

Tak moje dr. (v Praze) má taky nějaké bílé a modré karty, ta modrá je pro těhotné a stojí 3000,–, ale zaplatit si ji nemusím. Jsou v ní nějaké věci jako je foto z UTZ zdrarma (no zdarma, to je jak od O2 - zaplaťte 300 a budete mít volání o víkendu zdarma:-)) a taky ten NT screening. Naštěstí člověk není nucen něco platit. Třeba teď v těhotenství člověk přivře oči, ale když pak platíte každý rok 1000 za to že tam jednou jdete na preventivku, která je hrazená VZP, tak to by se mi teda nelíbilo. Ale jak proti tomu bojovat netuším. Jedině si stěžovat na pojišťovně?

• Citovat
  • Upravit
18651
27.8.09 07:10
RyBANA píše:
lacenka: ještě nevím :) předběžně to vychází na přelom duben/květen, ty jsi dubnová co? :)

Spíš přelom březen/duben :wink: Kdyby se zadařilo rády tě v dubnu uvítáme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.09 08:49

Neschopenka

PetruS, mohla by jsi mi prosím říct, ke které gyndařce chodíš? Chtěla bych si předělat kartu k jinému lékaři a jsem taktéž z Přerova. Jsem na začátku těhotenství :-) Jaké máš vycházky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.8.09 09:08

tak už jsem holky na neschopence (zatím teda od obvoďáka)
na testu čárka o dost silnější než ta kontrolní, kompletně se mi osypalo tělo, udělalo se mi ječný zrno (tak skoro nevidím :-D) v noci nespím, přes den nemůžu a nervy mám v prd…
takže prej mám být doma v klidu a po utz na gyndě se mám domluvit zda přestoupím na neschopenku pod gynekologa nebo jak to bude…

já to musím mít prostě vždycky nějak extra…

nepřihlášená RyBANA

• Citovat
  • Upravit
18651
27.8.09 09:28

Rybano - klíííd hlavně se nestresuj(radí hysterka lacenka :wink: :lol: ) Myslím že ani vyrážka ani ječný zrno miminko neohrozí, je to holt odpověď imunitního systému n a novou situaci. Kdy jdeš na UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.8.09 09:35

Lacenko to je teprv začátek mé hysterie - to mě ještě neznáte :-D
Jdu ve čtvrtek 3.9. - do té doby mi totálně hrábne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
27.8.09 09:46

Holky, já když otěhotněla a vajíčko se snad teprv zavrtávalo, tak mi každý den vyrazil jeden pěkný opar ( takovej ten jak se dělá i ze sluníčka), celkem jsem jich pak měla 5. No krasavice. Takže odpočívej, nech se doma obskakovat jako princezna a mysly pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.8.09 09:48

Já mám právě teď už úplně nateklý oči, uděla se mi okolo nich jakejsi ekzém, svědí to jak kráva…no paráda prostě. Jakože dřív sem to měla taky, ale teda o dost míň - alergie prostě. Ale teda teď vypadám fakt jak strašidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.8.09 10:59

Rybano, miminku to fakt neublíží, taky jsem ze začátku měla vyrážku. Prostě reakce imunity, jak říkala Lacenka. Jestli tě hysterie jen tak nepřejde, přijď k nám do hysterických těhulí :wink:

Hlavně že jsi doma ne? :D

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.8.09 11:09

kamiš mylím že k vám jsem jak dělaná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.8.09 11:11
RyBANA píše:
kamiš mylím že k vám jsem jak dělaná :-D
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
27.8.09 14:51

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kdo vlastně nemocného na neschopence kontroluje. Jsem těhotná, jsem na neschopence, zaměstnavatele mám v Praze, ale marodím v Jižních Čechách. Zajímalo by mě, jestli musí můj zaměstnavatel požádat „někoho“ v JČ o kontrolu nebo si to předávají nějak automaticky. Máte někdo zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.8.09 15:03

Kontroly chodí buď od zaměstnavatele nebo ze sociálky… Zaměstnavatel si bud kontroluje sám nebo se domluví s nějakou agenturou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí