Kdo vyřizuje neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
6.9.09 20:25

Já jsem to docela pochopila tak jak jsi to napsala.Já u něj po tich prvních 14 dnech byla,protože když mám neschopenku tak prý musím na kontrolu každejch za 14 dní ale žádnej papír mi nedal.Asi jsem moc spoléhala na to že mi všechno co budu potřebovat včas dá.Ten lístek na peníze co mi napsal mi vystavil do 31.8. a v práci mi řekli že ten pro ně měl být do 20.8 ale takhle že si nechají ten co jsem přinesla aby mi těch prvních 14 dní mohly zaplatit.Teď jen doufám že pani v práci měla pravdu a že bude stačit když mi napíše ten lístek pro OSSZ až toho 14.žáří kdy k němu jedu.Moc se mi k němu totiž nechce hned zas letět když jsem tam byla teď v pondělí.Mám to totiž asi 30km a už takhle mi připadá že tam jezdím dost často.Pro jistotu si ale asi radši zítra zavolám na OSSZ.
Jinak dík za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.9.09 22:25

Tak mě si pozval za těch 14 dní a řekl, ať mu ten papír na peníze připomenu, kdyby náhodou zapomněl, takže si to asi musíme hlídat. Jinak v tomhle máte štěstí, že jste zaměstnané, protože já jako OSVČ prvních 14 dní nedostanu zaplacených. Tak nějak jsem to pochopila, ale nevadí, snad mi to vynahradí potom :) . Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.9.09 22:27

Jo, Radko77, koukám, že máš TP taky v lednu. Já mám 9. 1. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.9.09 09:33

no…skoro bych se bála, že ti to tam bude haprovat na sociálce, protože zaměstnavatel by musel ten lístek na peníze - ten první poslat na sociálku s vysvětlením, že už něco zaplatil a top by zase chyběl v dokumentaci jemu.....ohlídej si, od kdy ti sociálka vyplatila nemocenskou, já se obávám, že ti jí vyplatí až od toho druhého lístku na peníze, ale třeba to zaměstnavatel zmáknul. Když odevzdáš lístek na peníze v polovině měsíce září půjde to už do říjnových plateb, chtělo by to fakt srovnat, obětovat se a dojet si tam posledního září. potom už by ti lístek vystavil vždy k poslednímu v měsíci a měla bys v tom pořádek. Jinak já chodím na kontroly jednou za měsíc a nic o nějaké 14ti denní povinnosti mi nikdo neříkal - tak nejspíš také jak kde.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.9.09 09:36

podle mně ti bude chybět lístek na peníze pro sociálku od 21.8 do 31.8. zeptej se na to zaměstnavatele, zda to tam nějak poslal, jinak by ti ho ten doktor musel vystavit zpětně, abys o ty peníze nepřišla. POkud by byl ten lístek vystaven 21.8. - 31.8. - tak ten už je pro sociálku a potom ti stačí další lístek k poslednímu září. ještě si ohlídej tu další část neschopenky, kterou musíš po těch 14ti dnech odevzdat zaměstnavateli…je to hrozný bordel v tom teď fakt!!!! To zase vymýšlel nějaký koumák!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
7.9.09 11:48

Tak jsem volala na OSSZ a tam mi paní potvrdila to co mi řekli v práci.Že ten první lístek do toho konce srpna nutně být nemusí a že o peníze za zbytek srpna nepřijdu.Když prý mi to vystaví toho 14.září tak mi to zapatí až k tomuto datu,takže vlastně půl měsíce jednoho a půl druhého.A pak mi ještě doporučila aby ten další mi dal už ke konci měsíce září.Jak se o to teď víc zajímám přijde mi to docela logické.Na vyřízení mají 30 dní takže optimisticky doufám že po půlce října dostanu první penízky.

Hathor
Tu druhou část neschopenky jsem tam dala společně s tou první tak to mám snad v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.9.09 17:42

Radka 77: tak super, tak to je hlavní, že alesoň takto to máš pro tuto chvíli v pořádku, já jsem doma od poloviny července a ještě jsem nic neviděla tak uvidíme, kdy mi něco přijde :o) držím palečky ať je to už teď vše stále o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
8.9.09 11:59

Ahoj, tak já hlásím vycházky neomezené, sám si to navrhl, takže jsem musela jen souhlasit :)

Teď ještě aby bylo to srdíčko… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.09 22:16

Holky, chodí vám taky někomu marodní s takovým zpožděním? Stále čekám na peníze za červenec…fakt děsný. Lístky na peníze posílám včas a zaměstnavatel je předává sociálce taky nejpozději do týdne co mu dojde odemě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
9.9.09 05:34

Mě včera v práci řekli,že sociálka na vyřízení má 30 dnů,od doby kdy jim zaměstnavatel pošle papíry(neschopenku). A prý to vyřizujou právě až ten 30tý den.Takže už bys měla určitě peníze mít. Radši bych se na tu sociálku zašla zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.9.09 08:05

Ivy, at Vaše účetní zavolá na sociálku a popožene je. Já čekala na penízky za září08 až do února09 a nebýt její urgence, nemám je asi doteď.

• Citovat
  • Upravit
21
9.9.09 10:09

No však já také čekám od července, ale mně tedy rovnou upozornili na to, že nemají lidi a ať první peníze očekávám nějak v říjnu, i přes to, že zaměstnavatel zasílá vše včas a bez prodlevy, já odevzdávám lístky na peníze také včas. takže já ani nic nečekám, jsem smířená s tím, že první peníze přijdou až v tom říjnu a tiše si čekám. Musela bych se zas akorát rozčílit na té sociálce tak tam raděj ani nevolám, ale chápu, že jsou lidi, kteří ty peníze prostě akutně potřebuji, já to září ještě nějak zvládnu, ale pak už samo by mně to také dost chybělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.09 11:27

Ahojky,
kuju za odpovědi,,,chtěla jsem se jen ujistit ze v tom nejsem sama..už když jsem marodila zacatkem roku tak to tak bylo,,ale rikalo se že se to ma po pololeti zlepsit… :roll: Pani účetní mi řekla že musím být trpělivá… tak co nám jiného zbývá. Naštěstí mě přítel pomůže… jak se říká ve dvouch se to lépe táhne…ale chybí to. Jen lituji ty co jsou na to opravdu sami a musej si brát půjčky aby měli na zaplacení nájmu třeba… To by jim ty úroky měl pak zaplatit stát.. Dřív to fungovalo všecko bez problémů, tak nechápu proč to takhle zkomplikovali…ale to asi nejsem jediná! :evil:
Mno nic…raděj se nerozčilovat. Hlavně že jsme zdrví! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
9.9.09 15:20

Přidávám se k těm, co jsou z různých důvodů v těhotenství na neschopence…
Jsem doma něco málo přes 14 dní, vycházky bohužel 2 hodiny dopoledne a 3 odpoledne, což se prostě NEDÁ dodržovat :cry:
Nevíte někdo, jak je to s kontrolama (Praha)? A je moje úvaha správná, že večer a o víkendu je kontrola nepravděpodobná?
prosím pište! Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.9.09 16:37

Ahoj Knizsko, já teda nevím jak chodí kontroly na těhotné, ale já když byla nemocná, tak mi přišla kontrola v neděli v 18:40…takže já myslím, že chodí furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí