Kdo vyřizuje neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
30.8.09 18:20

V úterý si jdu pro neschopenku (22.tt) a doufám, že dostanu neomezené vycházky. Máte s tím některá zkušenosti? Moje sestra dostala neomezené bez řečí, ale můj doktor se toho asi bojí, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.8.09 18:44

Záleží asi na dokrorovi.Ten můj je asi ze staré školy.Když jsem byla těhotná s prvním,tak mi můj doktor tvrdil že mi nemůže dát víc jak 4 hodiny denně a že je to kvůli Rathovi.Letos když jsem těhotná podruhé,tak jsem doufala že se něco změní a že mi třeba napíše celodenní vycházky,ale bohužel to tak nebylo.Sestra mi hned oznámila že můžu mít jen 4 hodiny ale že si můžu vybrat kdy a jak si to rozdělit.Mezi maminama u nás se tomu taky všichni diví,ale říkám si že ty 3 měsíce to už nějak vydržím a další děti stejně neplánujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.8.09 19:01

Tak to je šílený, vždyť za čtyři hodiny denně se vůbec nic nestihne. Na netových diskusích jsem našla článek od nějakého JUDr., že podle listiny základních práv a svobod a podle paragrafu, na který uvádí odkaz, lékař není oprávněn vymezovat rozsah vycházek. Ten je prý na pacientovi, lékař je jen zanese do neschopenky. Mám to vytisknutý, doufám ale, že to nebudu muset použít. Spíš ho nejdřív zkusím ukecat. Věc se má tak, že se nechci jen válet doma, mám rodiče 40 km a manžel pracuje dokonce až v Brně ( já z Čes. Budějovic), tka abych si ho taky užila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.8.09 20:52

Já se ho snažila ukecat už při minulém těhotenství ale nepochodila jsem.Teď to zkusím znova ale moc šancí tomu nedávám.Zatím mám 2hoďky dopoledne a 2 odpoledne ale zítra si to budu muset nechat přepsat,protože budu muset malou vodit do školky,takže když jí tam nechci nechávat až do odpoledne tak budu moct být venku jen do půl čtvrté.
Každý doktor je ale jiný,protože sousedka třeba chodi k jinému a ten jí už před 3,5 rokem napsal normálně vycházky celodenní.Tady v diskuzi taky většina holek píše že měli vycházky volně.
Mě můj gynekolog jinak vyhovuje,je to starší pán a štve mě jen s těma krátkejma vycházkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
30.8.09 21:05

No, mě právě taky jinak vyhovuje a měnit ho jen kvůli vycházkám rozhodně nechci. Taky budu ukecávat, kolem sebe mám jen holky, který s tím neměly problém, tak tím budu argumentovat. Pak dám vědět, jak jsem dopadla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.8.09 21:11

Tak držím palečky a přeji bezproblémové těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.8.09 21:43

holky taky jsem argumentovala ze kolem me vsichni maji a stejne nedostala…a to mam dr. docela mladou a takovou ze vyjde vstric…tak snad pochodite lip nez ja…ja mam ty 4 hodiny a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
31.8.09 20:09

Tak já hlásím,že jsem stále na 4 hodinách i když jsem dneska škemrala aby mi to dal alespoň o hodinku odpoledne delší,ale bohužel byl neoblomný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
31.8.09 21:02

Ach jo, to jsou věci… Já jdu zítra ráno, tak dám pak vědět, snad mi to napíše nebo aspoň nějak přijatelně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.9.09 13:27

To fakt nechápu proč s tím ti doktoři dělají takové divadlo. Vždyt nejsme nemocné,ale těhotné a musíme chodit ven. Ještě že já tohle řešit nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.9.09 15:17

Tak píšu, jak jsem slíbila. Dneska jsem si byla pro neschopenku, nakonec mám vycházky neomezeně. Sice moc nadšený nebyl, ale argumentovala jsem tím, že mám rodiče i manžela mimo město a na víkend chci být s nima a nakonec to napsal a ani to nekomentoval. Jsem ráda, i když zbytečně trajdat nebudu, ale aspoň mám volnost pohybu. Asi bych nevydržela zavřená čtyři měsíce v bytě (rodit budu na zač. ledna). Vám ostatním přeju, aby vám to taky klaplo a krásné těhotenství :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.9.09 10:15

Ahoj všem, vycházky ještě stále těhotným mohou doktoři napsat neomezeně, ale plno obvodních dr ( i gynek.) to neví a bojí se. Já pracuji v nemocnici a přesně tohle - zda může gynekolog napsat těhotné vycházky neomezeně - jsem zjišťovala. Ano může a já je takto mám také od začátku nemocenské, na kterou jsem šla cca v 10tém týdnu ( teď 15tý), těhotným a psychiatrickým pacientům alespoň prozatím problémy nedělají :o)) já spíš čekám, kdy mi nějaké peníze od sociálky přijdou, zda se na ně opravdu čeká dva až tři měsíce jak všude všichni straší.....jakou máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.9.09 10:25

pro hathor: S těmi penězi jsem taky zvědavá, jak budou chodit. Já jsem zatím pár dní na neschopence, takže první peníze čekám až v polovině října. Slyšela jsem o těch zdrženích, ale prý je to převážně v Praze, kde mají hodně maminek a těhulek, tak uvidíme. Moje sestřenice, která byla v minulých měsících na neschopence neměla s penězi problém u sociálky v Soběslavi, chodily včas ve výplatním termínu. Mě bude platit socka v Českých Budějovicích, tak uvidíme, kdyžtak dám potom vědět.
Jinak díky za info o vycházkách, píšou to všude, ale doktoři jsou v tomhle trochu ignoranti… Hezký den, Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.9.09 10:27

A teď koukám, že jsi, Hathor z Prahy… Tak držím pěsti, abys neměla s penězi problém!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.9.09 10:33

ahoj…tak hlasim ze jsem take stale na 4 hodinach…kdyz sem zkusila argumentovat ze mam rodinu na druhe strane CR tak mi rekla ze to neni problem ze kdyz tam budu chtit jet ze napiseme zadost o zmenu pobytu na ten termin co tam pojedu..donesu na socku a oni odsouhlasi. takze s moji dr. nehnu. proste mi to podala tak ze bylo od ni laskavost ze mi tu neschopenku vubec dala…tak at neprudim nebo mi ju sebere.

jinak penize chodi 24. a to bez problemu aspon na jizni morave :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí