Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102742
21.2.13 19:19

Ale dle zákona, pokud děláš práci, kterou jako těhotná dělat nesmíš, tak tě prostě přeřadit musí a pokud nemá kam tak tě má nechat za plný plat doma… to že se tomu snaží vyhnout chápu, nicméně to nic nemění na tom co jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Těhotná poprvé
21.2.13 19:31

To vim taky, ale takovejch zákonů je a zaměstnavatel je nedodržuje. To ale nemění můj názor na to aby nás zavřeli doma. :?

• Citovat
  • Upravit
102742
21.2.13 19:55

Víš, kdyby se ty neschopenky tak nezneužívaly, tak by se zákonem neomezovaly vycházky :think: a těhotné jsou skupinou, která na tom má taky svůj podíl a ne úplně malý. Koneckonců jsi jedna z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Těhotná poprvé
21.2.13 20:38

No a ty? Kdybych mohla dělat práci z domova byla bych šťastná jak blecha.Meli by to vymyslet trochu jinak ja nebyla na neschopence snad 5 nebo 6 let takže si fakt nemyslim, že něco zneužívám, ještě k tomu za prd peníze. Neříkám že to tak vždycky není, znám spoustu lídí z okolí co to dělaj. Vždycky jsem si říkala, že ten kdo je na neschopence, tak tomu se nechce makat.

• Citovat
  • Upravit
6942
22.2.13 09:38

No no, jestli my jsme nakonec neotěhotněly naschvál, abychom nemusely do práce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.2.13 12:32

Ahojky! Chtěla bych se zeptat na jednu věc. Momentálně jsem těhotná. Jak je to s neschopenkou od gynekologa? Mě řekl, že pokud mi ji napíše tak na celou dobu těhotenství. Znamená to až do porodu nebo do té doby než půjdu na mateřskou? Znamenalo by to, že neschopenka se ukončí zhruba 6 až 8 týdnů před porodem a já bych nebyla omezena 6-ti hodinovými vycházkami?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
22.2.13 12:40

Ahoj, tak já jsem byla na neschopence v těhotenství a měla jsem ji asi 3 měsíce a měla jsem ji ukončenou 1 den před nástupem na mateřskou. Poradila mi to známá účetní - už teda nevím proč, ani jsem po tom tak nepátrala ale měla jsem to tak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.2.13 13:04

@mamy ahoj, ano pokud půjdeš na neschopenku tak budeš mít jenom 6ti hodinové vycházky denně. Je to omezené. Potom Tě uschopní před nástupem na mateřskou a to už omezená nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.2.13 14:31

Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
30.3.13 14:20

Já třeba na neschopenku nechci vubec a budu muset protoze sem tehotna a servirku delat nemuzu…v praci se bojej tak me radsi vyrazili..takze nevim co si tady stezujete..super budu sedet doma jako krava za 3tisice mesicne a hypotekou na barak…nemam cas sedet doma a neomezene vychazky mi tezko nekdo da!!!at se de ten stat a vsichni kdo tohle chvalili vysr!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
30.3.13 17:03

@Jeinynka Nějak nechápu co s tím má společného neschopenka v těhotenství s tím, že tě vyhodil zaměstnavatel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.3.13 17:08

@Jeinynka no tak pokud jsi bez práce, tak na neschopenku nemůžeš, jedině že bys to stihla v ochranné lhůtě ale ta je jen týden po skončení prac. poměru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
30.3.13 20:40

J. a.n. i1 no tak prave kvuli tomu ze jsem tehotna, vis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
30.3.13 20:41

@Verca1989..jo prave ze to stihnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102742
30.3.13 20:53
@Jeinynka píše:
J. a.n. i1 no tak prave kvuli tomu ze jsem tehotna, vis??

No, tak pokud si těhotná ve zkušebce, tak se mu ani nedivím… k čemu bys mu tam byla :think: a pokud ve zkušebce nejsi, tak tě vyhodit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí