Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lidunka21
7.12.11 10:11

Nový dotaz

Zdravím, mám prosbičku, zda bude někdo vědět, jestli mám nárok na peníze za neschopenku, kdyz jsem zaměstnána teprve 3 týdny a dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Pracuji jako prodavačka, ale ze skladu taháme spoustu těžkých beden téměř celý den a nepředpokládám, že mi gyndař dovolí takhle se namáhat. Jenže předtím jsem byla dlouho na ÚP a ted jsem zaměstnaná krátce, tak nevím, jestli mám nárok na nějakou podporu za neschopenku? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2131
7.12.11 10:45
lidunka21 píše:
Zdravím, mám prosbičku, zda bude někdo vědět, jestli mám nárok na peníze za neschopenku, kdyz jsem zaměstnána teprve 3 týdny a dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Pracuji jako prodavačka, ale ze skladu taháme spoustu těžkých beden téměř celý den a nepředpokládám, že mi gyndař dovolí takhle se namáhat. Jenže předtím jsem byla dlouho na ÚP a ted jsem zaměstnaná krátce, tak nevím, jestli mám nárok na nějakou podporu za neschopenku? Děkuji

Tak co si myslím ja tak narok budeš mit zaměstnavatel stejně plati jen 3 tydny a pak socialní odbor.Uvidíš co ti řekne doktor a už jsi to v práci říkala?Byt tebou tak počkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lidunka21
7.12.11 11:35

Čekat nemám na co, až potratím? :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 11:40

J8 bych to zaměstnavateli řekla na rovinu… že prostě nebudeš tahat věci, protože jsi těhotná… stejně tě po zkušebce propustí :-) Být tebou pracovala bych co nejdýl, ať máš alespoň nárok na mateřskou ale to stejně asi ani neodpracuješ… Je to dilema ale bohužel… máme firmu a vím jak to funguje. Na neschopenku nárok mít budeš… si myslím, i tak to bude almužna!!! Tohle jsme teda ještě neřešily ale asi jo…

• Citovat
  • Upravit
lidunka21
7.12.11 11:45

Pokud budu na neschopence, nemuže mě po zkušebce propustit. Pokud na neschopence nebudu, propustí mě ihned. Nemám šanci si na matřskou odpracovat 270 dní

• Citovat
  • Upravit
4157
7.12.11 15:11

lidunka propustit tě může, ale jestli budeš na tý neschoponce tak peníze budeš dostávat až do konce šestinedělí, tak at tě doktor nechá marodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lidunka21
7.12.11 15:52

děkuji, to jsem potřebovala vědět :hug:

• Citovat
  • Upravit
luciiiik
8.12.11 11:21

neschopenka

Ahoj,jsem na zacatku tehotenstvi a chtela jsem se zeptat, kdybych sla hned ted na neschopenku,tak co se mi stane s dovolenou, kdyz mam jeste 25 dni??dekuji za odpoved a at se Vam dari Lucka

• Citovat
  • Upravit
1993
8.12.11 11:25
luciiiik píše:
Ahoj,jsem na zacatku tehotenstvi a chtela jsem se zeptat, kdybych sla hned ted na neschopenku,tak co se mi stane s dovolenou, kdyz mam jeste 25 dni??dekuji za odpoved a at se Vam dari Lucka

Dovolenou,by ti měli proplatit,jak nastoupíš na mateřskou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2131
8.12.11 11:27
luciiiik píše:
Ahoj,jsem na zacatku tehotenstvi a chtela jsem se zeptat, kdybych sla hned ted na neschopenku,tak co se mi stane s dovolenou, kdyz mam jeste 25 dni??dekuji za odpoved a at se Vam dari Lucka

No co ja vim tak proplácet už moc nechtěji spíš ji davaji vybrat bud před mateřskou nebo po a pak se jde na rodičák alespon u nás to tak je ale zaleží asi jak ktery zaměstnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciiiik
8.12.11 14:31

diiky Vam vsem za odpoved, tak to nejspise radeji vyberu ted :-)

• Citovat
  • Upravit
Miska53
9.2.12 17:27

studentka v tehotenstvi

chtela bych se zeptat kdyz se holka uci jako student a dostala by od doktora nemocenskou ma narok od OSSZ aby ji platil nemocenskou stat.dekuji za informaci

• Citovat
  • Upravit
4157
10.2.12 13:16
když jsi student tak nemocenskou od doktora nedostaneš, musela by jsi pracovat a platit si zdravotní pojištění
Miska53 píše:
chtela bych se zeptat kdyz se holka uci jako student a dostala by od doktora nemocenskou ma narok od OSSZ aby ji platil nemocenskou stat.dekuji za informaci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana333333
25.3.12 11:40

ahojky, chtela bych se zeptat zda nevite jak je to s neschopenkou kdyz jsem na rizikovym…jestli muzu ridit auto? jedna zenska z bejvale prace tak sla na rizikovy a nesmela ridit auto. Tak si ted pokladam stejmnou otazku…jsem take na rizikovym kvuli praci jsem nemohla delat 12cky tak by me zajimalo jestli muzu ridit. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
4157
25.3.12 18:00
@Jana333333 píše:
ahojky, chtela bych se zeptat zda nevite jak je to s neschopenkou kdyz jsem na rizikovym…jestli muzu ridit auto? jedna zenska z bejvale prace tak sla na rizikovy a nesmela ridit auto. Tak si ted pokladam stejmnou otazku…jsem take na rizikovym kvuli praci jsem nemohla delat 12cky tak by me zajimalo jestli muzu ridit. Dekuji

nějak nevím, proč bys nemohla řídit??? pokud to nemáš výslovně zakázáno od doktora a jestli je to jen kvůli práci tak můžeš, jen když tě za volantem chytí v době kdy nemáš vycházky máš průser…jestli kolegyně neměla rizikový těhotenství kvůli hrozícímu porodu to pak nesmíš ani moc sedět a natož řídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí