Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hejbalik píše:
tak to gratulujuuu:-) já stále čekám…snad se dočkám:-)
a vlastně jsi psala že jsi volala na tu linku vid ja včera zavolala a dneska mám penize
vidíš, to je najednou rychlost:-), jj já tam taky volala, už minulý týden tuším v úterý a včera znovu…
hejbalik píše:
vidíš, to je najednou rychlost:-), jj já tam taky volala, už minulý týden tuším v úterý a včera znovu…
tak snad to dojde držím palečky ![]()
taky sem ted čekala nějak dlouho, ale naštěstí ne tak jako vy…většinou mi chodila na účet 17. minule jak byli svátky tak až 22. a ted někdy 25. ale pěkně mě to už švalo psala jsem jim a že mi ji schválili ve čtvrtek a v pátek odvedou peníze tak sem si v úterý říkala jako kde ty peníze jsou a přišli až ve čtvrtek
taky mě to štve, jak mají na všechno dost času:-( bydlet sama nebo třeba v pronájmu tak by mě asi hráblo…dnes jsem odeslala lístek na další měsíc, jak jsem zvědavá zda si pomůžu a bude to rychlejší než přes zaměstnavatele:-)
Ahoj těhulky
,
jsem v 6tt a od 24.8. jsem na neschopence.
Pokud jsem vše dobře pochopila, znamená to že ten poslední týden v srpnu a pak ještě dva týdny v září mě platí zaměstnavatel, a od druhé poloviny září sociálka?
Papír na peníze jsem donesla zaměstnavateli, ale schválně se s ním tedy zkusím na příště domluvit, že bych to posílala taky rovnou, jestli to bude rychlejší. Posílá se na sociálku v místě mého bydliště, nebo sídla firmy?
Co jsem zkoušela různé kalkulačky na netu, tak mi pokaždý vychází něco jinýho, jsem z toho jelen a hrozně zvědavá, jakej balík to nakonec bude ![]()
Máte třeba s nějakou zkušenost? A počítá se asi z hrubé mzdy za rok zpětně, co?
me to dalo cca o 3,5tis mene,nez kdybych chodila normalne do prace…listek na penize by si pak mela dostat jakoby 2 - 1× pro zamestnavatele po 21 dnech,tj. cca pulka zari a pak na konci mesice dalsi pro socialku anebo muzes pockat rovnou na konec mesice a poslat kopii zamestnavateli (po domluve) a original na socialku,socialka je dle sidla firmy…
tahle kalkulačka je dobrá: http://www.penize.cz/…y/nemocenska a dej tam nějakou svouji průměrnou mzdu
tak jsem přišla od doktora a jsem z toho taková nesvá.
Doktor mi řekl, že jak mě přejdou nevolnosti, tak že můžu už zase začít pracovat
.Abych řekla pravdu, moc jsem s tím už nepočítala. V práci přicházím do styku s opilcema (záchytná stanice), kteří mají různé nemoci a opravdu se mi tam už nechce, abych neohrozila sebe a to nenarozené
. Tak vůbec netuším jak to vysvětlit doktorovi, když on počítá s tím, že mě už za měsíc uschopní
.
uvidíš, když by na to příště přišla řeč, tak řekni, že ti pořád není dobře, nevolnostmi můžeš trpět celý těhu, a muže tě bolet bříško…a doktor ví, kde pracuješ?
Ano ví, několikrát jsem mu to říkala. Kvůli těm bezdomovcům jsem šla na tu neschopenku, protože jsem ten jejich „odér“ nezvádala. Zvedal se mi šíleně žaludek z nich. No tak uvidím co se bude dít za měsíc.
Kathy: Neschopenku Ti může určitě napsat i obvodní, akorát že ne na rizikové těhu, ale třeba na záda, tak když Ti to na gyndě nedá, tak zkus obvoďáka. Akorát že ten Ti prej nemůže dát neomezený vycházky…Uvidíš. Nebo změň doktora. Držím pěsti!
No mě všichni taky říkali, že obvoďák to v pohodě může napsat. Ale nechápu proč se cuká
. V tom nejhorším období, kdy začnou nachlazení, chřipky atd. mě chce poslat do práce
. A to mám sníženou imunitu
. Každej rok na to beru léky, letos kvůli těhu nebudu moct, tak budu ráda, když nic nechytnu
. No sama jsem zvědavá jak to dopadne… Ale je fakt, že v práci se mnou už nepočítají. Oni si myslí, že už fakt zůstanu celou dobu doma, kvůli tomu astma a té imunitě.
Tak to Tě musí nechat doma…to by si snad nedovolil, že by Tě za těchto okolností na svou zodpovědnost hnal do práce… ![]()