Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lemonkas píše:
ano budeš normálně dostávat nemocenskou dál, nic se nezmění, taky mi zkončila smlouva už před měsícem a pořád marodím
a může se zeptat, já když sem se na ozzp ptala, jestli můžu lístek na peníze dávat rovnou jim, tak prý, že mojí povinností je dávat to zaměstnavateli, takže jaktože vy to můžete nosit normoš rovnou jim???
co vim tak zaměstnavately se musi dat alespon kopie musi mit podklad
Ahoj,jestli v práci vědí,že jsi těhu,nemůžou ti dovodolit makat 12hod.Naopak poud by jsi je požádala o skrácení pracovní doby,musí ti vyhovět.Ale to jsi asi slyšet nepotřebovala:-)
to je asi stejný jako když máš nevyhovující práci měl by tě zaměstnavatel převést na něco pro tebe vhodného se stejnými platovými podmínkami, což sem v praxi nikde neviděla
Lemonkas píše:
to je asi stejný jako když máš nevyhovující práci měl by tě zaměstnavatel převést na něco pro tebe vhodného se stejnými platovými podmínkami, což sem v praxi nikde neviděla
jj měly by Ti dat lehčí práci je to jejich povinnost je to vše o domluvě no ale někdy se to hold nedá domluvit
Asi tak nějak,já jsem na neschopence ale už před tím než sem otěhotněla,jinak bych vyžadovala lehčí práci,stejně placenou.Já jsem si nečetla celou diskusi tak nevím,že ste se dostaly tak daleko.
Nechci teď zakladatelku strašit, ale taky se může stát, že jí doktor neschopenku nenapíše. Já jsem měla taky rizikové povolání (práce s krví v laboratoři) a můj gynekolog mi akorát nabídl, že si mám v práci zažádat o přesunutí na jinou nerizikovou pozici, jenže v laboratoři žádná taková nebyla. Nakonec jsem musela uprosit obvoďačku, protože s gynekologem fakt nebyla řeč. Takže bohužel neschopnka kvůli práci není ještě všude samozřejmostí
.
Zuzanda píše:hejbalik píše:Jj kdybych neměla finanční zasobu tak se mohu jit pást
Mě bylo řečeno že budou do konce týdne, tak doufám:-).....Je to hrůza teda
tak to jsme na tom dost podobně, jen mě se nějak povážlivě tenčí, poslední plat byl dost ubohý tím pádem i nemocenská:-(, ale co se dá dělat:-)
tatranka1 píše:Já jsem lístek na peníze posílala taky radši rovnou na sociálku a žádnou kopii zaměstnavateli jsem neposílala.A peníze jsem měla celkem v čas.
děkuji za info:-)
měla jsem trošku strach to tak udělat, když jsem viděla jak v práci vyváděli.....ale dostali tu kopii tak snad mě nemůžou nic udělat.....a kdy jsi lístek posílala? Až posledního?
Lemonkas píše:
ano budeš normálně dostávat nemocenskou dál, nic se nezmění, taky mi zkončila smlouva už před měsícem a pořád marodím
a může se zeptat, já když sem se na ozzp ptala, jestli můžu lístek na peníze dávat rovnou jim, tak prý, že mojí povinností je dávat to zaměstnavateli, takže jaktože vy to můžete nosit normoš rovnou jim???
Mě na sociálce řekli, že mi to musí zaměstnavatel povolit. Účetnictví mu dělá externí firma a s tou jsem se bez problému domluvila, že jim budu posílat jen kopie. Protože jinak jsem to poslala zaměstnavateli, ten to poslal účetní firmě a ta to přeposlala na sociálku.
a můžu ještě se ještě zeptat jestli některá nevíte, když má zaměstnavatel externí firmu na účetnictví, v jiném městě než je firma, předávají to ozzp ve svém městě nebo to posílají do města kde je sídlo firmy???
herinkoj mě poprvé když jsem se zeptala doktorky jak je to s neschopenkou taky řekla, že na noční bych teda jako chodit nemusela když jsem těhotná, a tak sem jí řekla, že mi bylo v práci doporučeno jít marodit, že tam chodí všechny marodit tak mi to napsala a už to neřešila ![]()
Lemonkas píše:
a můžu ještě se ještě zeptat jestli některá nevíte, když má zaměstnavatel externí firmu na účetnictví, v jiném městě než je firma, předávají to ozzp ve svém městě nebo to posílají do města kde je sídlo firmy???
herinkoj mě poprvé když jsem se zeptala doktorky jak je to s neschopenkou taky řekla, že na noční bych teda jako chodit nemusela když jsem těhotná, a tak sem jí řekla, že mi bylo v práci doporučeno jít marodit, že tam chodí všechny marodit tak mi to napsala a už to neřešila
Určitě je to podle sídla firmy. Ale v dnešní době je ta pošta po ČR rychlá a infolinka CSSZ je pro všechny stejná, takže je to jedno.
ivule18 píše:
Každá firma si vymyslela svůj zákoník práce:-)
Zákoník práce je pro všechny stejný,rozdíl je v kolektivní smlouvě.Potom záleží co tvůj zaměstnavatel má v kolektivce zakotveno.
Lemonkas píše:
herinkoj mě poprvé když jsem se zeptala doktorky jak je to s neschopenkou taky řekla, že na noční bych teda jako chodit nemusela když jsem těhotná, a tak sem jí řekla, že mi bylo v práci doporučeno jít marodit, že tam chodí všechny marodit tak mi to napsala a už to neřešila
Zaměstnavatel se v dnešní době rád střepe zaměstnankyně která je těhotná,platit ji bude poze 3 týdny a pak má klid,že jsme takto ve finanční nevýhodě je však nezajímá. Sama jsem na nemocenské jelikož můj zaměstnavatel údajně nemá(nechce mít) prac.místo které by odpovídalo požadavku.Naše zákony jsou hold kničemu.
macis30 píše:Lemonkas píše:Zaměstnavatel se v dnešní době rád střepe zaměstnankyně která je těhotná,platit ji bude poze 3 týdny a pak má klid,že jsme takto ve finanční nevýhodě je však nezajímá. Sama jsem na nemocenské jelikož můj zaměstnavatel údajně nemá(nechce mít) prac.místo které by odpovídalo požadavku.Naše zákony jsou hold kničemu.
tak už mi dorazila nemocenská jupííííí ![]()