Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
13.7.12 16:07

Ahojky jsem v 13. týdnu těhotenství, není mi moc dobře nevolnosti a strašná únava, pořád bych spala. Gynekolog mi neschopenku nedá, protože je to prej normální. Byla jsem nastydlá tak teď mám aspoň neschopenku od obvodního lékaře, ale už mi ji asi ukončí, myslím si, že mi asi dlouhodobější nedá. Vůbec se mi tam nechce. Těhotná už jsem po druhé, poprvé jsem na začátku samov. potratila. Proto se pořád o mimi bojím a nejradši bych byla doma, ale gynekolog mě nenechá. A ještě když poslouchám druhý lidi v práci nebo v okolí, že bych měla bejt radši doma a tak. Nemáte někdo podobný zkušenosti nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.12 16:17

@michaela12 A co děláš za práci? Já jsem měla neschopenku hned po IVF a gynekolog se mě potom sám ptal, jestli chci pokračovat nebo do práce, no samozřejmně jsem doma. V práci jsem celý den stála na nohou a ještě tlačila břichem do stolu, tak co bych tam dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.12 16:39

Dělám ve výrobní firmě u pásu, záleží podle toho co dělám za práci, ale většinou jsem zatím měla v sedě. No mě hned na začátku gynek. řekl, že těhotenství není nemoc a že budu chodit do mateřský do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.12 16:43

@michaela12 Tak změň doktora, tohle může říct jen blb. Jedna tady někde taky řešila takový problém, změnila doktora a ten ji dal neschopenku bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
13.7.12 16:45

Muj gynekolog by nejradeji tehule nechal doma. Ja prvne chodila do prace a ZT - ale to s tim asi nemelo nic spolecneho. A ted sem taky chtela chodit ( taky stojim ), ale zacala sem spinit a doktor me uz do prace nepustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
13.7.12 16:50

@michaela12 ahoj,já jsem v 18+4tt a doma jsem skoro od začátku na neschop.,je to i kvůli věku a protože jsem loni v prosinci měla mimodělož. těhu, ale být tebou, jdu k jinému Dr.,pokud jsi samovolně potratila, tak už to je důvod se v dalším těhu šetřit, nechápu, o co mu jde, bité jsme na tom stejně jen my finančně, tak co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.12 17:00

O tom jsem přemýšlela, že bych změnila doktora, ale bojim se abych si ještě nepohoršila nebo nebyla na stejným, hlavně nemám moc doporučení třeba od jiných kamarádek na jinýho doktora. Pořádně nevím za jakým bych šla. Hlavně mi je trochu blbý měnit gynek., protože mě tenhle nechce nechat doma, nevim co pak bych měla tomu novýmu říct hned asi vyrukovat s tim, že bych chtěla bejt doma to asi ne. No v pondělí jdu na kontrolu k obvodnímu teď jsem byla 2 tydny doma s nachlazením, ale na nevolnosti a únavu mi asi neschopenku neprodlouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.12 17:03

No to taky to mi gynek. říkal něco o penězích abych chodila do práce co nejdýl, že mi to pak někde bude chybět asi na důchodě nebo co jsem ho vůbec nechápala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
13.7.12 17:03

@michaela12 a odkud jsi? určitě tam máte více Dr.,u nás jich je alespon min.5 mimo nemocnici a v nemocnici dalších X. Nebála bych se změny nebo mu to řekni narovinu, že se necítíš prostě chodit do práce a dělat to, co tam děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.12 17:22

Já jsem mu to říkala že se na to necítím chodit do práce, ale doma mě nechce nechat. I s tímhle jsou tady 2 doktoři. Jinak mám tak asi 15 km odtud Pardubice, ale neznám nikoho kdo by tam chodil ke gynek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
13.7.12 17:26

A jestli je prakticky rozumny, tak i on te muze doma nechat a dat ti vychazky. A duchodu se stejne nedozijem… A materska se z nemocenske nepocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.12 17:40

No on právě něco říkal o důchodě, jsem vůbec nechápala co to řeší :)
Já to zkusím v pondělí u obvoďáka a pak uvidím, ale nevím jak dlouho mě může nechat doma ten je o něco rozumější než gyn.. Prostě bych radši chtěla být doma v klidu.Nebo předtím jsem měla v práci třísměnný provoz, a teď mi to dali 1 týden ranní a pak 2 týdny odpolední za sebou a pak už ten druhý týden tý odpolední už byl strašně dlouhej prostě mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
13.7.12 17:46

Prostě trvej na té nemocenské a jinak zkus tady na emiminu pohledat, jestli někdo neví o nějakém doktorovi ve tvém okolí. Jinak pokud někoho najdeš, tak mu normálně řekni, že chceš na nemocenskou, že jsi už měla problémy a Tvůj doktor Ti neschopenku nechce dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
13.7.12 20:40

Jestli děláš na směny tak by ti měl dát neschopenku, mu řekni, že se ti v práci věčně motá hlava, je ti na zvracení z toho smradu tam a když jsi i jednou potratila tak, že se bojíš o mimi, klidně si i vymysli, že jsi třeba dva dny zpětně po práci zašpinila, ale už to je dobrý…mě taky doktorka nejdřív nechtěla dát neschopenku, ale já měla 3směnný provoz a celou směnu stát u stroje tak mi ji dala a jinak změn doktora…snad je normálně uvažující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.7.12 16:37

Holky děkuji moc, zkusím to ňák pořešit snad to všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí