Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, chci se zeptat pokud dělám v lékárně tudíž denně přicházím do kontaktu bezmála se stovkou nemocných lidí, může to být hodnoceno jako důvod zůstat ihned po zjištění těhotentsví na neschopence?
@ela88 Myslím, že ne. Nicméně zakázané práce upravuje ministerská vyhláška, tak se do ní podívej.
Potřebovala bych poradit, od září budu vodit dceru do školky, momentálně mám vycházky od 8h-14h, což mi moc nevyhovuje, jelikož dceru tam budu vodit na 7:30h a pokud bude zvládat polední spaní, tak odpoledne pro ni budu chodit kolem 14:30h. K mudr. jdu na kontrolu až 7.9., tak nevím jestli to ten první týden risknout a nechat změnu vycházek až půjdu na kontrolu, nebo tam raději zajít dřív a nechat si to přepsat. Myslíte, že můžou na sociálce tolerovat, že jsem vedla malou do školky, když mi ji tam nemá kdo zavést? Nebo je to nezajímá a můžou mi vyhrožovat?
@gsimča píše:
napsala jsem to naopak tak tady je ta nemoc.
http://www.penize.cz/…y/nemocenska
supeeerrr…díky moc, taky jsem to hledala
![]()
Ahoj holky tak jsem nakonec toho doktora změnila a v pohodě mě nechá doma.Tak jsem ráda, protože mám teď hrozný křeče a doktoři nic nevidí, že je vše v pořádku, že to může být tím jak se děloha roztahuje tak snad jo.
Ahoj budouci maminy.Tak mi dneska prisla neschopenka za leden a nestacila jsem zirat.To mi jeste platil zamestnavateĺ a je to fakt bida. Docela by me zajimalo jestli je na tom nektera podobne.
Ahoj, mě dneska také přišla neschopenka a já naopak byla velice mile překvapená, myslela jsem že dostanu o dost méně.
@Veronikq tady na netu se dají najít kalkulačky, ale jsou dost nepřesne, páč podle nich bych měla brát na PN o cca 2tis víc.
@Lucka28 píše:
Ahoj budouci maminy.Tak mi dneska prisla neschopenka za leden a nestacila jsem zirat.To mi jeste platil zamestnavateĺ a je to fakt bida. Docela by me zajimalo jestli je na tom nektera podobne.
Hele ten první měsíc je bída, ale další měsíc už to jde
Já první měsíc dostala jen něco málo přes půlku platu. A teď mám přesně 3/4 platu.
Já byla tedy za leden taky nemile překvapená, že mi přišlo z práce nějak málo
Když jsem doma od prvního ledna, jak to vůbec je? Prvni týdny platí zaměstnavatel a do konce měsíce to doplatí sociálka nebo už ze sociálky nic nedorazí a od zaměstnavatele je to všechno?
A v každé kalkulačce mi vychází něco jiného ![]()
Ja jsem taky od 3 ledna na neschopence a 21 dni to plati zamestnavatel ztoho 3 dny neplati nikdo. Takze mi to vyslo ze mi zaplatil 18 dni a to mi prislo 4700 a to neni ani pulka toho co jsem brala! hruza.
Pokud zaměstnavatel platí prvních 21 dní, tak ten týden by měl přijít ještě z té sociálky, ne? ![]()
No,nevim.Ja si myslim, ze uz mi tenhle mesic zadny penize ze socialky neprijdou.
Prvních 21 dní platí zaměstnavatel… Z toho první 3 dny ne a zbytek platí pouze pracovní dny. Pak to platí sociálka a to za kalendářní dny. ![]()