Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to je na me?
pokud ano,mam v podpisu metrik a ty ho asi nevidis,protoze to mas v nastaveni vypnuty…profil-nastaveni-zobrazovat podpisy nebo tak neco ![]()
jsem 39 tyden
Anik6 píše:
to je na me?pokud ano,mam v podpisu metrik a ty ho asi nevidis,protoze to mas v nastaveni vypnuty…profil-nastaveni-zobrazovat podpisy nebo tak neco
jsem 39 tyden
gratuluji k narozeni maleho Vojtíška a přeji at vam přináši jen samou radost ![]()
Ahoj,já mám těžkou fyzickou práci a jsem doma hned od 5týdně.neschopenku mi napsal napřed obvodní a dnes při kontrole jí převzal gynekolog a pokračuje vní.měl ajsem v prác bolesti podbříšku při námaze,ale stejně mě chtěli nechat doma hned
Marciii píše:
Ahoj,já mám těžkou fyzickou práci a jsem doma hned od 5týdně.neschopenku mi napsal napřed obvodní a dnes při kontrole jí převzal gynekolog a pokračuje vní.měl ajsem v prác bolesti podbříšku při námaze,ale stejně mě chtěli nechat doma hned
Ajoj jak je namahava práce nemá smysl v ní zustavat je lepší byt v klidu doma a vychutnávat si male drobatko v bříšku a dat mu prostor k tom u aby se dobře vyvíjel.Kolikpak máš roků jestly se mohu zeptat ja za par dni 30 ![]()
Zuzanda píše:Marciii píše:Ajoj jak je namahava práce nemá smysl v ní zustavat je lepší byt v klidu doma a vychutnávat si male drobatko v bříšku a dat mu prostor k tom u aby se dobře vyvíjel.Kolikpak máš roků jestly se mohu zeptat ja za par dni 30
mně je 22 ![]()
ahoj,
chci se zeptat, zda se neschopenka počítá do odpracovanejch dní… pač já byla před otěhotněním na neschopence, a nevím zda se to do toho počítá.nastoupila jsem loni 22.10.2011 a tak doufám, že mi to vyde na těch 270 dní… abych měla mateřskou na 3 roky. děkuji za odpovědi a rady ![]()
ano pokud ti běží pracovní smlouva v době marodění tak se ti ty dny počítají
Asi takhle, pokud ti nic není, tak dle mého není důvod na neschopence být, ale to je pouze můj názor, rozhodnutí je stejně hlavně na tvém doktorovi, jednom či druhém. Ono přece jen sedět doma, skoro nikam nemoct a ještě za málo peněz není taky zrovna ideální.
Plus pak je otázka, jestli po pár týdnech doma budeš ještě schopná do té práce nastoupit, to zas hodně záleží na povaze.
A ohledně toho jestli bude líp nebo ne, těžko říct, mě třeba bylo blbě skoro celé těhotenství, povedlo se mi domluvit si práci z domova, protože jsem blbě zvládala cestování a pak se to vylepšilo v nějakém 7 měsíci a těsně před porodem mi bylo tak dobře jako ani před těhu ne. Ale při představě, že bych měla být doma bez práce, tak nevím jestli bych to zvládla… Tenhle kompromis by u vás nešel domluvit? Záleží samozřejmě na tom co děláš a jak moc tě v práci potřebují… Je to super, člověk může odpočívat když potřebuje a zároveň nemusí sedět doma a ještě nejde dolů s penězi.
Já byla doma od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhu a jako lajdák jsem se rozhodně necítila ![]()
Za prvé jsem svoji práci dělat nemohla a za druhé mi nebylo nejlíp, byla jsem ráda, že jsem na neschopence. A musím říct, že jsem se vůbec nenudila ![]()
Opravdu záleží na doktorovi a na tom, jak se s ním dohodneš. Pokud by ti ulevili v práci - jedině dobře ![]()
Ahoj, jsem na úplném začátku těhu a mám celkem náročnou práci na fyzičku, tak jsem přemýšlela nad neschopenkou. Jenže v práci jsem ještě ve zkušebce a tak nevím jak by to bylo teď s neschopenkou a pak s mateřskou. Myslela jsem že překlepu vpráci aspoň tu zkušebku,ale nějak to nezvládám. Nevíte jak by to mohlo být? Mohli by mě teď vyhodit?
Ano ve zkušebce tě mohou vyhodit i na neschopence a pak bys neměla nárok na mateřskou.
Ahojky, budoucí maminky
Jsem doma, mám rizikové po operacích myomů, musím přiznat, že jsem se tomu strašně bránila a chtěla jsem být v práci, kolegyně by mě pomohly a podržely to vím,ale má lékařka řekla ne a rovnou na neschopenku,protože dělám dvanáctky, dala mi neomezené vycházky, což je fajn,ale do práce bych šla hned stejně. Ale jde mi o to, že mi v září skončila zkušební doma a od října mám smlouvu do konce roku, kterou mi samozřejmě jako těhotné neprodlouží. Tak teď nevím co se mnou potom bude, čtu tu, že podle některých z vás nebudu mít možná nárok na mateřskou. Jinak odpracováno mám celkem nějakých 13 let. Mám se tedy bát o mateřskou nebo ne? Děkuju moc za názory a rady. A zároveň všem maminkám přeji pohodové těhotenství ![]()