Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bez ohledu na předchozí komentáře pohorsenych mravokarcu zde - pokud mas smlouvu na dobu určitou, tak s tebou zaměstnavatel muže ukončit pracovní poměr i kdyz budes těhotná na neschopence
Příspěvek upraven 01.04.16 v 21:58
@Jencus vycházím z prvniho příspěvku. Nic zlého jsem nenapsala.
@Jencus a reagujes na stary příspěvek, ja reagovala na příspevek te haxnicky
@sisk
Jo, preklikla jsem se, take jsem reagovala na ten příspěvek. A nikoho jsem nejmenovala ![]()
@Jencus psala jsi „holky“, logicky to bylo myšleno na vsechny ty, ktere jsme reagovaly, neboť jsme ji az na tu anonymní nikdo nepochvalily. Tak ti pisu, ze ja nic spatneho nebo zlého nenapsala.
@haxnicka Být tebou, ještě počkám jak se situace vyvine. Přece jen 3tt je opravdu brzo na nějaké soudy. Já jsem byla na nemocenské od 4tt, ale to jen z důvodu rizikovosti povolání a navíc po 2 prodělaných samovolných potratech, takže jsem byla s doktorem domluvená, že jakmile budou na testu 2 čárky, budu doma. Smlouvu jsem měla potřetí prodlouženou na určito, takže bych už pak měla na neurčito - zbývalo mi 5 měsíců do konce smlouvy, ale zdraví vytouženého miminka mi bylo přednější. Zaměstnavatel mi smlouvu samozřejmě ukončil. Pokud ti nebude extrémně špatně, nemáš rizikové povolání a nechceš o zaměstnání přijít, radím vydržet, v práci nic neříkat (není to tvoje zákonná povinnost) a po prodloužení smlouvy můžeš jít na nemocenskou, pokud ti jí ovšem lékař vystaví. A vycházky jsou max. 6 hodin, jak už tady někdo uváděl. Já měla zezačátku 2 hodiny (stejně jsem pořád musela ležet, takže mi to nevadilo) a jakmile jsem měla po 24tt, tak mi to doktor zvedl na 6 hodin…
@haxnicka píše:
Fakt nechapu co vas tak rozlobilo chtela sem vedet jen vas nazor a fakt se mi nechtelo rozepisovat to ze sem se snazila otehotnet 3 roky nez se mi to konecne pobedlo a ano test i doktorka mi rekla ze jsem ve 3 t a samozdrejme po 3 letech cekani kodleni a tak myslim na to co dal abysme se meli dobre to snat neni hrich!!!
doktorka je věštec? co by v těch 3 tt viděla? jinak bych tomu dala čas. Neschopenka je pro nemocné, né pro Ty, kterým končí smlouva
neomezené vycházky už dávno neexistují. Na neschopenku můžeš, pokud dr uzná, že je nějaký problém, ale ve 3 tt bych rozhodně nic neřešila. ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová a jdu si pro radu
prosim vás, jsem v 5-6 tydnu, nevim přesně podle kalkulacek na internetu
na gyndu jdu 20.9, ale poslední 2 týdny půlku prac. Doby jsem “mimo” - šíleně unavená, dost často zvracím, závratě, malátnost.. ani se pořádně nedokážu na nic soustředit a neskutečný bolesti v podbříšku při čemkoliv, kromě ležení. Když mám volno tak skoro cely den prolezim a prospím a to mi bývá pak nejlíp
každopádně, na jednu stranu se bojim, když tohle řeknu dr., myslíte, že kdyby mi napsala neschopenku, a mě po nějaké době bylo lip, mohla bych zpět do práce? Neumim si představit být celou dobu doma, na druhou stranu, je pro mě momentálně nejdůležitější, aby mi bylo líp a abych byla alespoň použitelná
měly jste to některá podobně?
![]()
Já neměla bolesti,jen sem tam,nezvracela jsem,ale prospala jsem denně i dvacet hodin. Naštěstí jsem měla zákaz výkonu povolání a byla doma. Přešlo to asi v půlce těhotenství. Pak už mi bylo fajn.
Není důvod v takovém stavu chodit do práce. Neschopenku si vezmi, po 12tt se ti udělá líp a můžeš se do práce vrátit.
@Ajovka neschopenka se samozřejmě dá snadno ukončit, až se budeš cítit na to vrátit se do práce. Já jsem to tak měla, sice tedy později a kvůli hematomu, byla jsem doma 3 týdny na neschopence a pak ještě 2 týdny dovolené (konec roku) a pak jsem šla znova do práce a chodila jsem až do 6 týdnů před termínem.
@Ajovka vzdyt neschopenku muzes ukoncit kdykoliv, az Ti bude lepe.
Ja tedy cele tehotenstvi zadne potize nemela, ale v prvnim trimestru jsem spala snad 12h denne a o vikendu vyrazne vic, jednou jsem usnula s hadrem v ruce ve skrini na polici
strasny strasny
Preju, at je brzo lepe
Mockrát všem děkuju za odpovědi
snad to přejde co nejdřív, jsem pořád jak kdyby mě přejel kamion
@Hoa Mai já doufam, že to bude tak 14 dni, max. 3 týdny
@Jogrr páni
já teda usínám hlavně v práci (dělám v kanclu) ale s jádrem v ruce ve skříni
to je super
![]()