Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Verca1989 tak sem asi debil…nechapu tech 180 dni…proste mam od 31.3.zruseny prac. pomer a ted sem na neschopence…takze az pujdu na materskou tak nebudu nikde pracovat ![]()
@Jeinynka Zásadní otázka je kdy máš termín porodu a jak dlouho si pracovala v tom zaměstnání, které ti 31.3. skončilo.
@j.a.n.i1 nejspis 24.11 a pracovala sem tam mesic..sem psala ze byl prac. pomer zrusen ve zkus.dobe..
@Jeinynka Tak v tom případě nárok na mateřskou mít nebudeš, protože nemáš ochrannou lhůtu 180 dní, ale pouze měsíc a ta ten na mateřskou nastoupit nestihneš.
Ahoj holky, nevím zda tu už tento dotaz nebyl, ale chci se zeptat nevíte jestli se do ppm počítání nemocenská? Nebo jestli se to počítá z příjmů před nemocenskou? Děkuji ![]()
Ahojky měla bych ještě jednu otázku kolikátého přibližně vyplácejí peníze ze sociálky když jsem na neschopence? Děkuji ještě s tim nemám zkušenost.
@anýlap u nemocenské není daný žádný pevný termín, záleží na tom, kdy se na sociálku dostane lístek na peníze od doktora, od doručení lístku mají na vyplacení 30 dní.
Ahoj mám dotaz od 12.listopadu pracuji na poště, předtím jsem měla červenec, srpen brigadu také na poště, smlouva mi končí na konci dubna a od května mám dostat novou do 31.12. Když oznámím těhotenství po podepsání smlouvy budu poté pobírat nemocenskou, jezdím s poštou na kole takže v těhotenství práci nesmím vykonávat? Termín porodu mi vychází na 23.12 budu mít tedy pak nárok na mateřskou? Vůbec se v tom nevyznám.
Ähoj doktorka mi nechce dát nnemocenskou že pracovat můžu dělam cukrářku ve výrobě máme tam chladno a i nervy, takže stresy ja bych byla raději doma v teple a v klidu co mám dělat ve středu jdu na kontrolu děkuji
A řekla si doktorce, že děláš v zimě a máš v práci nervy a stres???Měla by tě nechat doma, nevím teda, o co jí jde, neplatí to ze svý kapsy přeci…Mě teda dr. nechal úplně v klidu doma, bez jakýchkoli otázek proč atd…
Holky, prosím vás všechny, jsem už z toho jelen a je to pro mě španělská vesnice
:
1.května jsem nastoupila do nové práce, zjistila jsem, že jsem těhotná a jelikož jsem loni potratila, nechal mě dr.doma, tahám tam i těžké přepravky atd…takže od 1.června marodím, vysvětlete mi, jestli mi z téhle práce za jeden měsíc vypočítají nemocenskou a popř. mateřskou???Nebo jak to bude???Před tím jsem byla 4.5měs. na pracáku a před pracákem jsem pracovala…Děkuji za vaše názory a rady!!! ![]()
Doktorka mi dala papír at mě daji jinam a oni mě nechali tam tak jsem šla k obvodnímu na neschpenku, zítra jdu na kontrolu a ve středu k doktorce tak jí to tam řeknu a uvidime ale zatim jí nebudu řikat že jsem na nemocenské u obvodaka že