Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102382
11.4.13 08:06
@těhotná poprvé píše:
Ahoj, ja mam termín 2.8. :D. Už ted jsem doma. Musíš na gyndu, myslim si že by tě tam stejně obvodačka poslala. A dvě hodky mít určo nebudeš, já mám šest hodin vycházek, od 13 do 18.

Nebo ji taky doktorka může říct, že to není důvod pro neschopenku a nic ji nenapsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.4.13 08:19

No právě i z toho mám strach, že mi řekne, že nic.. Jsem stydlivá a poprosit ji o tento jakože „nadstandard“ by pro mě znamenalo nabrat hodně odvahy :-) A když by mě poslala do háje, tak bych se pak cítila asi hrozně:-)
Nebo mám zkusit na gyn zavolat a zeptat se třeba jen informačně sestry? I to bych ale musela najít odvahu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102382
11.4.13 08:29

@Lejaa Určitě bych tam nevolala, po telefonu je to takové neosobní… prostě bych se zkusila zmínit, až půjdeš na kontrolu, že ač si v kanceláři, tak že už to moc nezvládáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.4.13 08:52

No další kontrolu mám za 4 týdny, takže nějakej ten týden navíc už bych vydržela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102382
11.4.13 09:32

@Lejaa Aha, tak to leda dorazit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.4.13 09:37

@Lejaa pokud Tě to opravdu deptá v práci.. tak jedině zajít mimo běžné kontroly za gynDr. nebo to už prostě vydžet… jelikož neschopenka na 2-3týdny.. to fakt nemá smysl… raději jít co nejdřív na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.4.13 10:06

No přemýšlela jsem, buď to vydržet do konce dubna a dát si ji na měsíc v květnu a od června už bych teoreticky mohla na mateřskou (8 týdnů před porodem) nebo to vydržet celou dobu.. Vždycky si říkám, že dobrý a pak když vidím, jak se chová, tak se vždycky naštvu znova..
Ale děkuji za rady, jak na to… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
11.4.13 10:17

@Lejaa přeji hodně štěstí a hlavně aby bylo vše O. K. ať už to vyřešíš jakkoliv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
11.4.13 10:21

@Lejaa hele a co třeba zajít za nadřízeným a říct, že vám moc spolupráce na předávání nejde a že bys té kolegyni připravila manuály. Byla by jsi krytá, protože ona by to měla popsané (navíc se jí to jistě i bude hodit) a ty bys nepřišla o peníze a nemusela řešit vycházky. Nevím, jak je to reálné, já to takhle řešila v práci z důvodu, že našli zástup pozdě a bylo to docela dobré řešení pro všechny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.4.13 10:45

@Brouk Pytlik
Ideální varianta:-) Dalo by se to, bohužel u nás v práci je spusta výjimek a ale.. Takže se to bohužel nedá jednoznačně napsat :-( Jen to základní.. A ono je to složité u někoho, kdo neumí ani tisknout :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.4.13 17:06

Ahoj, takze kdyz nikde nepracuju a jsem na neschopence tak na materskou nebudu mit narok??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
11.4.13 17:10

@Jeinynka Ahoj, a jak dlouho nepracuješ??Jsi na UP??Pokud bys měla v posledních dvou letech odpracováno 270dní, tak bys nárok měla mít…co jsem tak pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.4.13 17:15

Nepracuju od 1.4.jo to bych za ty 2 roky mela..ale nevim jak je to s tou nesch.ze prej jeste musis byt 180 dni na nesch.nebo co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
11.4.13 17:21

@Jeinynka tak to už nevím…ale pokud máš odpracováno, byla bych v klidu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
11.4.13 20:49

@Jeinynka aby jsi měla nárok na mateřskou, musíš mít v posledních 2 letech odpracováno alespoň 270 dní a v době nástupu na mateřskou musíš být buď zaměstnaná a nebo v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání, ta je 180 dní a pokud byl poslední pracovní poměr kratší než 180 dní, tak je ochranná lhůta stejně dlouhá, jako ten pracovní poměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí