Neschopenka v těhotenství – 12hodinové směny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2805
2.6.13 20:14

@minny Tak právě i proto, že tě nepřeřadili na jinou práci, tak by tě doma nechat měla!!To jí neříkej, že si na neschopence u obvoďáka asi…Jak dlouho jsi těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.6.13 20:20

Říkat ji to nebudu jen o te práci 6-7 týden přesněji to budu vědět ve středu ale termín psala 26ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
2.6.13 20:22

@minny Měla by tě nechat doma, kort takhle ze začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
2.6.13 20:23

Jj uvidime ve středu ti pisnu tdy ju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
2.6.13 20:24

@minny Určitě, dej vědět :-)…papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.6.13 21:01

@Miška TP neschopenku si myslim ze ti vypocitaci bud z toho posl. zamestnani nebo za posledni rok.na materskou narok nemas a na rodicak pujdes hned po porodu a na 4 roky!!ja to mam taky tak, ale pujdu si zadat o materskou s pritelovym priumernym vydelkem za posl.rok a to si pak muzu vybrat na jak dlouho chci rodicak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
3.6.13 13:38

@Jeinynka To chceme taky tak udělat, že přes přítele žádat o mateřskou a to nevíš, jaké jsou podmínky???Hele a na mateřskou se jde 6-8týdnů před porodem, takže když na ní nemám nárok, tak to budu až do 9.měsíce marodit nebo jak to teda je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.6.13 14:28

Ahoj holky potrebovala bych radu jsem na nemocenske ted v cervnu my konci smlouva a 3 srpna nastupuji na m aterskou ja ponesu papir na penize na socialku za cervenec? dekuji za pripadne komentare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.6.13 15:01

@Miška TP tak předně, mateřskou přes přítele volit nemůžeš, mateřská se vztahuje vždy jen na osobu, která na ni má nárok, takže by přítel na mateřské musel normálně být a nemohl by pracovat. Nejspíš máš na mysli volbu rodičáku přes přítele, to samozřejmě jde. Pokud ty sama na mateřskou nemáš nárok a jsi na neschopence, tak na neschopence zůstaneš, jde to i tak, že na ní zůstaneš do konce šestinedělí a pak by sis mohla zvolit délku rodičáku sama.

@nikyt můžeš si veškeré papíry zanést na sociálku sama a nebo pokud máš ochotného zaměstnavatele, tak to můžeš zanést jemu a on se postará ale chce to předchozí domluvu, mě končila smlouva v prosinci a v únoru jsem nastupovala na mateřskou a veškeré papíry (lístek na peníze, ukončení prac. neschopnosti a žádost o mateřskou) jsem nesla v té době už bývalému zaměstnavateli a vyřídili to za mě, zkus se v práci zeptat, jestli by to tak šlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.6.13 15:11

verca1989

Moc dekuji za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
3.6.13 15:35

@Verca1989 Jo ahá, takže pro mě je lepší marodit do porodu teda…pak by mohl přítel na ten rodičák a to jsem četla na netu, že musí být s dítětem doma týden, je to tak???Pak by mi zůstali peníze z jeho příjmu-výpočtu???A on by se do práce vrátil???A podpínky jsou jaké, to asi nevíš viď…Jinak moc děkuju!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.6.13 15:47

@Miška TP přítel na rodičák vůbec nastoupit nemusí. Ano, dřív to bylo tak, že chlap nastoupil třeba na týden a pak se to převedlo na ženu a už zůstala délka, jakou zvolil chlap ale od roku 2012 je to jednodušší, stačí, že chlap splňuje podmínky pro volbu rodičáku a žena si délku zvolí přes něj, doma je normálně ona, on chodí do práce. Aby jsi mohla volit přes partnera, tak on musí mít zaplaceno v posledních 2 letech alespoň 270 dní nemocenské pojištění (tzn. být zaměstnán nebo pokud je OSVČ, tak tam je placení dobrovolné) a musí být v době žádosti o rodičák stále zaměstnaný. Pokud tohle splní, tak pak přes něj můžeš volit, on si bude muset v práci vyřídit potvrzení o denním vyměřovacím základu a s tím pak zajdete na ÚP, kde vyplníte žádost o rodičák, budou samozřejmě potřebovat i vaše doklady a rodný list miminka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
3.6.13 15:58

@Verca1989 Jo ahá, tak ti moooc děkuju :kytka:!!!Jsem z toho všeho jelen už…A přes něho si teda můžu zvolit délku rodičáku a z kterých peněz to vypočítají ten rodičák teda? Z přítelova nebo z čeho??? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.6.13 16:03

@Miška TP pro rodičák je stanovena celková částka 220 tisíc Kč a volíš si počet měsíců, po které chceš být doma, minimum je 19 měsíců, maximum 4 roky, v tomto rozmezí můžeš volit počet měsíců libovolně, už nejsou pevně dané roky. No a podle toho, kolik měsíců si zvolíš budeš brát rodičák, pokud bys např. chtěla být doma 3 roky, tak si vydělíš 220 000 Kč 36 měsíci a vyjde ti 6111 Kč, to by byla měsíční částka. Akorát kdybys chtěla být doma třeba jen 2 roky, tak musí mít přítel vyšší plat, jinak by to zvolit nešlo, z toho vyplývá odpověď na tvou otázku, že se bude posuzovat přítelův plat. Ale na ty 3 roky stačí minimální mzda, já mám rodičák na 2,5 roku a plat jsem měla průměrně 8800 Kč měsíčně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
3.6.13 16:07

@Verca1989 Jj, chápu…ale jak je možné, že ségra, která šla na rodičák minulej rok v červenci a švagrová v září a obě to mají na 3roky, mají rodičák 7100.-???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí