Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já ale neschopenku mam vystavenou od gynekologa hned od začátku asi od 2 měsíce kvůli nevhodnému povolání. Mam pojistku u Allianz dvě mé kolegyně normálně vypláceno dostali doktor jim napsal do zprávy pro pojistovnu rizikové těhotenství když na tom byli stejně jako já a pojišťovna peníze vyplácela od 29dne neschopnosti. Jenom já s tim mam problém protože muj Dr. mi tam rizikové těhotenství nenapsal ale já to neřešila protože jsem myslela že je to automatický. Tak to musim zkusit na Dr. zítra snad mi vyjde vstříc když to dělají jiní lékaři a zkusim to na pojišťovně znovu snad to vyjde jinak nevim co si počnu šla jsem na jistotu a tohle me úplně zaskočilo.
@anýlap uf… to se mi trochu ulevilo.. já mám taky od Allianz a právě z důvodu toho že chci být „zajištěná“ během rizikového těhotenství - tak mě trochu @R.G. vyděsila že jí nechce pojišťovna proplatit neschopenku…
@R.G. já naštěstí mám teda fajn poradce.. i přímo prošel podmínky pojišťoven a vybral jedinou která nerozporuje těhotenství v podmínkách PN.
Ikdyž teď přemýšlím jestli je to Allianz nebo Uniqa
Tak doufám že to na druhý pokus vyjde a gynekolog mi rizikové těhotenství napíše kdyžtak ho musim asi změnit když to jiní napíšou jsem z toho dneska celý den ve stresu a bojim se jak zítra dopadnu.. ![]()
@anýlap neschopenka je vždy psaná na nějakou diagnózu pokud si na neschopence tak je vždy psaná jako nějaké rizikové těhu. jsem na tom úplně stejně pracuji na rtg pracovišti a neschopenku mi dr napsal na důvod rizikového těhotenství, i když skutečný důvod je rizikové pracoviště. s pojistkama je problém především ten že většina pojišťoven nebere těhotenství jako nemoc, byť rizikové. a většinou to uvádí i v podmínkách pojištění. takže je třeba si to vždy pořádně prostudovat co vlastně proplácí a co ne…
Tato pojišťovna právě rizikové těhotenství uznává mým dvou spoluprac. to vyplatili normálně. Já mam ale vždycky něco extra.. Můj gynekolog formulář vyplnil ale pouze s číslem diagnozy a to jim evidentně nestačilo. A také vyplnil že mam nevhodné povolání. Ale když říkáte tak nejde vystavit neschopenka bez dg. což je tedy riz. těhu. Jdu zítra za Dr. znovu jestli mi tam nemůže napsat přímo rizikové těhotenství a ještě dopsat nějaký důvod třeba bolesti břicha. Ale jak budu asi před nim vypadat že chci aby tam napsal něco co neni pravda a mam strach že mě s tim pošle někam že to neni jeho problém. Stresuju se z toho že mě dnes bolí celý den hlava a to břicho mě vážně občas bolí. Už aby byl zítřek
Ahoj prosím o radu jsem na neschopence po celou dobu těhotenství teď to bylo první měsíc do práce jsem doneska dva lístky na peníze a jednu část neschopenky pro sociálku. A teď se chci zeptat jestli tyhle další měsíce budu nosit už jen lístek na peníze vždy ke konci měsíce takže teď na konci dubna a komu zaměstnavateli nebo na sociálku když už mě jakoby zaměstnavatel nevyplácí. Díky moc za odpovědi jsem z toho tele nikdy jsem doma nebyla.
![]()
@anýlap Jen lístek na peníze zaměstnavateli, on to na OSSZ pošle.