Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@minny píše:
Tak jsem se ptala a jde to převest tak to je super
já jsem si to myslela ![]()
Ahojky holky chci se zeptat zda z Vás někdo bude vědět. Mám doma holčičku, která má tři roky. Normálně jsem zpět nastoupila do práce po 4 dnech v práci a malé ve školce byla malá nemocná a pak jsem zjistila, že jsem těhu, a protože jsem tahala těžké věci a měla problémy se špiněním tak mě dr nechal doma a nechává i nadále, vždy se mu něco nezdá…
zajímáme zda mám nárok na MD 8-6 týdnů před TP. děkuji za odpovědi… a přeji všem hezké těhulkování
@marijenka předpokládám, že ti stále běží pracovní smlouva, jen jsi nastoupila na neschopenku? V tom případě nárok na mateřskou máš ![]()
Verca1989 ano pracovní smlouva stále trvá tak to jsem ráda… děkuji moc ![]()
Ahojn tak dneska jsem měla poprvé kontrolu, a řikal že tam je jina diagnoza, znamena to nějaký problém, a ještě od kolika do kolika chodí kontrola, jsem mokres Opava děkuji
Holky chtelajsem se zeptat jestli staci zamestnavateli kopie neschopenky? mou nerozvaznosti jsem si pair s neschopenkou vzalazpet k sobe druhy den jsen posilala do prace kopii neschopenky mejlem i doporucene postou. zamestnavagel mi nechce potvrdit ustne anipisemne ze ma neschopenku zaevidovanou.chce se mnou podepsat vypoved dohodou)ale me nevyhovuji podminky (nechce mi dat odstupne) bojim se ze mi neschopenku nejak neuzna napise mi Acko v ppraci a pak me vyhodi za absenci v praci..ze to proste na me bhde chtit usit :-/
@Pavla23
nemuze to na tebe usit!!!Ty mas neschopenku poslanou i k DR a v neschopence je datum odkdy marodis a pokud jsi mu psala schovej si e-meil a veskerou vasi komunikaci pro jistotu ze bys potrebovala dolozit treba na socialce atd.
Tohle nemuze obejit a Ty PN mas a on Ti dat vypoved v PN proste nemuze, pokud neschopenku opravdu nema, tak nevim jam to resit
Posilala jsi doporucene, mas listek od posty, pokud jo koukni na cislo poddaci do sledovani zasilek jestli jim to dorazilo a maji tam ze bylo doruceno, pokud ano, vubec bych se zamestnavatelem nic neresila, a pokud nema tak to jedine vypsani nove se starymi udaji
opravdu nevim…
Prave no:(vim ze ma povinnost ji evidovat a pak prihlasit na socialku to mi potvrdila i pani dnes na infolince cssz…ale proste mi prijde divny proc nerekne jo mame to tady zapsane porad se vyhyba odpovedi a prodluzuje termin schuzky jak kdyb, to delal schvalne nevim :-/ prave dr tu neschopenku taky nekam posila zj takze tamto maji a zamestnavatel ji nemuze stopit nekde..uplne vidim ze na mebude hrat ze jsem mu ji vubec nedodala :-/ jesis to aby uz mel clovek na kazdy prd podpis :-/
Zaměstnavatel opravdu nemůže vůbec nic, pokud si v PN. A jestli vlastní podací lístek, tak máš doklad, že si neschopenku poslala a to už je problém jejich, né tvůj. Jen tak se nedej, proto existuje zákoník práce, aby si s námi zaměstnavatelé nemohli mávat ![]()
Výpověď ti dát v práci nemůže! Tehotna se prostě vyhodit nemůže. Taky jsem mela neschopenku už od 8.tt a hned ten den jsem volala do prace ze už nepřijdu a také me nevyhodili. Nemohli.
@luci5 jo dekuni prave se nechci dat ale mam toho plny kecky jsem tehotna momentalne jeste se synem v nemocni itakze osobni schuzku na kt zamestnavatel porad trva bude absolvovat manzel a prave cekame co bude vymyslet..pze se me chce zbavit a stvu hoze jsem mu nepodepsala vypoved bez odstupneho
@Pavla23 píše:
@luci5 jo dekuni prave se nechci dat ale mam toho plny kecky jsem tehotna momentalne jeste se synem v nemocni itakze osobni schuzku na kt zamestnavatel porad trva bude absolvovat manzel a prave cekame co bude vymyslet..pze se me chce zbavit a stvu hoze jsem mu nepodepsala vypoved bez odstupneho
Opravdu se nedej, se mnou chtěli zamést jen že jsem měsíc marodila a to opravdu s nemocí, za kterou jsem nemohla. Všechno jsem si to tenkrát zjišťovala u právníka. Ty ani nejsi povinná jim něco vysvětlovat, není jim ani nic do toho, co ti je. Prostě předáš neschopenku a hotovo. A taky si myslím, že bude mít zaměstnavatel problém, když nenahlásí na sociálku. DR tam neschopenku poslala a oni si pak musí dát dohromady.
a nechceš si zavolat na infolinku sociálky a zeptat se jak postupovat? mě tam vždycky poradili se vším a velmi ochotně
posílám číslo 840 406 040..je to přímo infolinka pro dotazy týkající se nemocenské, být Tebou tak to zkusím, třeba Ti něco poradí
držím palce a hlavně se nestresuj, opravdu na Tebe nemůže
Ahoj holky, neschopenka se vypočítává z průměrné hrubé mzdy a nebo z hrubé základní? a vycházky jsou tedy 6hod denně? a jak je to s kontrolama? choděj na těhotné? ne, že bych chtěla někde trajdat…ale určitě mi to někdy zcela časově nevyjde…děkuji za odpovědi ![]()
@gatubela
pocita se z prumerne mesicni mzdy, ne z toho co mas ve smlouve, ale z mesicnich vydelku v hrubem!
vychazky jsou oficiane 6h. denne, ale co jsem koukala tak nekdo ma i vic
asi chyba Dr ![]()
No, z vlastni zkusenosti vim, ze moc nechodi, nerikam ze vubec, ale neznam zadnou kamaradku na kterou by nekdo byl.
Ja dodrzuji +- jak kdy a zatim taky nikdo neprisel ale jsem doma jen mesic ![]()