Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Napiš kdy si přesně do té poslední práce nastoupila, kdy máš termín porodu a zda si přecházela z jedné práce do druhé nebo před tou poslední byla nějaká pauza.
Nastoupila jsem do ní v červenci. Předtím jsem dlouho marodila a pak byla na podpoře 5měsíců, protože mě po nemocích z práce vyhodili pro nadbytečnost. a termín porodu mám 17.5.2012.
Grejs:
ahoj, vím, že je to mimo téma, ale zaujal mě tvůj metřík, my jsme totiž skoro stejně staří ![]()
jinak abych neřešila něco jiného než k čemu je diskuze určená, tak já jsem na neschopence od konce října a to hlavně z důvovu dojíždění 150 km denně do práce…nemyslím si,že je to pro mimi dobré. A hlavně doma jsem v klidu, žádný stres…a celkově se cítím líp
Grejs píše:
vesper : Ahoj, hehe diky. Jinak pokud mas zajem pridej se k nam do skupiny Dubnatka2012
. Rady te tam uvitame
já tam jsem
ale moc nepíšu, protože tam nestíhám
je tam strašně moc příspěvků…
překvapení píše:
Nastoupila jsem do ní v červenci. Předtím jsem dlouho marodila a pak byla na podpoře 5měsíců, protože mě po nemocích z práce vyhodili pro nadbytečnost. a termín porodu mám 17.5.2012.
Jo, tak to bys nárok na PPM mít měla, ochranná lhůta ti vyjde a pokud si byla na UP pouze 5 měsíců, tak bys měla mít i 270 dní za poslední 2 roky.
Grejs píše:
Teinka : Me ukoncili pracovni pomer taky ve zkusebce, jenze to jsem uz byla na nemocenske a byla jsem osobne na OSSZ v Praze, protoze me zajimalo jak to bude s narokem na materskou a pani mi rekla, ze narok na materskou mam, protoze uz mam odpracovano 270 dni, ktere jsou jedna z podminek pro vyplatu materske. Potom musis splnit nastup na materskou 6-8 tydnu pred porodem, ale to se potom domluvis s lekarem. A zadost o materskou potom neses poslednimu zamestnavateli.
Nechci strašit, ale pokud tě vyhodili ve zkušebce, jak stihneš tu splnit tu druhou podmínku, že musíš na mateřskou nastoupit v ochranné lhůtě, která je 180 dní nebo stejně dlouhá jako poslední zaměstnání, pokud to zaměstnání bylo kratší.
Grejs píše:
jani : Ja jsem otehotnela v byvalem zamestnani ve kterem jsem skoncila 31.7 a hned 1.8 jsem nastoupila do zamestnani. Takze ja jsem v klidu … mame to spocitane s pani z OSSZ presne a mam jeste rezervu tyden …
Jo, tak to potom jo
já mám zkušenost, že některé úřednice občas na tu druhou podmínku „zapomenou“
ahoj:-) tak ja jsem do zamestnani nastoupila 1.11.2010 a na nemocenskou jsem sla 20.7.2011…smlouva mi skoncila 31.10.2011 ale jsem na nemocenske to by mi tech 270 dni melo vyjit pry hezky
kachii píše:
ahoj:-) tak ja jsem do zamestnani nastoupila 1.11.2010 a na nemocenskou jsem sla 20.7.2011…smlouva mi skoncila 31.10.2011 ale jsem na nemocenske to by mi tech 270 dni melo vyjit pry hezky
Jojo, to ti vyjde ![]()
j.a.n.i1 píše:překvapení píše:Jo, tak to bys nárok na PPM mít měla, ochranná lhůta ti vyjde a pokud si byla na UP pouze 5 měsíců, tak bys měla mít i 270 dní za poslední 2 roky.
dškuju moc za radu:-)
Taky mám dotaz. Do práce jsem nastoupila 25.10.2010. Předtím jsem nikde nepracovala. Teď jsem od 4.10 ne neschopence. Smlouva mi končila k 31.10. Chtěla bych se zeptat, zda budu mít nárok na mateřskou a jak dlouho mi firma musí platit nemocenskou? TP mi vychází na květen
Já do práce nastoupila 5.9.2011 a zkušebka mi ončí 5.12.2011. Předtím jsem byla na UP po škole. Vubec netušim jak to bude s mateřskou,nemáte někdo nějakou radu?
Ahoj neschopenka se ti do odpracovaných dní počítá, takže jak si psala, dobu by jsi měla mít splněnou. ještě záleží, kdy máš termín porodu, aby jsi splnila ochranou lhůtu 180dní.
kub-peťulín píše:
Ahoj neschopenka se ti do odpracovaných dní počítá, takže jak si psala, dobu by jsi měla mít splněnou. ještě záleží, kdy máš termín porodu, aby jsi splnila ochranou lhůtu 180dní.
Nevím pro koho je to odpověď, nicméně neschopenka se do odpracovaných dní počítá, ale pouze po dobu trvání pracovního poměru, po jeho skončení (třeba ukončení ve zkušebce) se již dny na neschopence jako odpracované nepočítají.
Salavka píše:
Ahoj,jsem v 8tt těhotenství a mám v práci psychický teror.Nikdo to nedokáže pochopit,že jsem těhotná,chovají se ke mě jako k hadru.Hlavně dělám Dvanáctihodinové šichty,nemůžu si pomalu za celou šichtu ani sednout a v klidu se najíst a není mi moc dobře.Chci si zajít k doktorovi jestli by mi nedal neschopenku,ale nevím jak je to s financemi.Jestli mám nárok na finanční podporu v mateřství už teď nebo až od nějakého měsíce?Prosím pokud někdo víte jak to je tak mi poraďte.Moc děkuji.
Ahojky, já jsem od začátku těhu na neschopence kvůli těžké a rizikové práci.Určitě bych neváhala ani minutu, natož tak dělat 12-náctky.Doktor ti určitě neschopenku dá!!Já beru peníze od sociálky a v 8. měsíci už si můžu zažádat o MD..
.V práci jsem byla od března roku 2010 do září 2011.A to od 12.9. jsem na neschopence kvůli těhu a 31.9. mi končil pracovním poměr na dobu určitou.Doktor mi říkal, že mám odpracované dost, na to abych měla nárok na peníze..