Neschopenka a lístek na peníze

131
2.8.11 14:00

neschopenka a listek na penize

Ahoj holky moc se omlouvam za moji otazku,ale jeste nikdy jsem nebyla na neschopence. Tak bych se chtela zeptat jak je to s listkem na penize? Nevim jstli se dava jen v praci pokud vas jeste plati zamestnavatel a nebo jestli se musi odevzdavat kazdy mesic. A kdyztak kam ted uz me zamestnavatel neplati na nemocenske jsem od konce kvetna. moc dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11219
2.8.11 14:10

Lístek na peníze by ti měli dát u doktora právě když už jsi déle než 21 dní na neschopence a platí za tebe tedy sociálka.K tomu by ti měli ještě dát další díl neschopenky,kterým se potvrzuje,že neschopenka trvá.Oba tyto papíry se předají zaměstnavateli a ten je opošle na sociálku.Radši se pak ještě ujisti,jestli to opravdu udělali co nejdřív,abys pak dlouho nečekala na peníze.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.8.11 14:20

Ahojky, ten lístek na peníze si musíš vyzvednout u doktora (já si to musím hlídat sama, oni mi ho automaticky nedávají) koncem každého měsíce trvání neschopnosti. Je to potvrzení o tom, že neschopenka trvá dál. Lístek pak odevzdávám zaměstnavateli a ten ho posílá na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.8.11 14:22

Listek na penize normalne odevzdavas v praci nelepe den pred koncem mesice pokud to nevychazi na vikend. A o nic dalsiho se nestaras :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
2.8.11 14:23

Tak to se taky poučím,takže to není automaticky,dokud se neschopenka neukončí a musí se to posílat každý měsíc?
Zatím jsem doma něco přes měsíc,tak jsem to ještě neřešila,ale u doktora mi to určitě taky sami nedají,když si o to neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
2.8.11 14:24

To uz jsem udelala dala jsem ten dalsi dil neschopenky a listek na penize zamestnavateli. A to je tedy vse uz listek na penize nebudu potrebovat chapu to dobre. Jinak moc diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.8.11 14:27

No ten lístek na peníze si musíš vyzvedávat koncem každého měsíce a odnést ho pokaždé zaměstnavateli. Jinak nedostaneš nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
2.8.11 14:27

Moc se omlouvam zbytek jsem necetla. Takze kazdy mesic musim odevzdavat listek na penize zamestnavateli? To uz mam spozdeni k doktorce jdu az ve ctvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
2.8.11 14:29

Bohuzel si to musis hlidat sama a k doktorce si zajet pro listek na penize na konci mesice at jsi objednana na kontrolu nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
2.8.11 14:31

A co se stane kdyz ho odevzdam az zitra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.8.11 14:34

Dostanes penize az dalsi mesic teda v zari. Nekdy jom to trva dyl na socce jsou pomali . Ja jsem na nemocenskou cekala i treba 3 mesice a to jsem davala listek pokazde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
2.8.11 14:38

Tak to jsem ráda,že to vím,to bych asi koukala,až by mi přišeli peníze jen za měsíc a pak už nic.Chodím na kontroly vždycky koncem měsíce,tak to se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
2.8.11 16:47

u nás je to tak, že když odevzdam 1 den v měsíci, tak mi přijdou peníze třeba 9 den v měsíci (pokud je pracovní den) a když ho odevzdám třeba 10 den v měsíci, tak mi peníze přijdou 19 den v měsíci ;) zakladatelka se nemusí bát, že když odnese papír na paníze o pár dní později, že se spozdí hned o měsíc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.8.11 18:10

našla jsem tuhle odpověď na netu ohledně dotazu na neschopenku a její proplacení
pokud jsi zaměstnanec, což asi ano, měl bys dostat celou částku -mzdu i nemocenskou- najednou

je však nutné v případě, že neschopnost pokračuje z jednoho měsíce do druhého, vyžádat si u lékaře potvrzení, že nemoc ještě neskončila a doručit ho nejlíp přímo 30. nebo 31. v měsíci zaměstnavateli

nevím, jak se přesně to pootvrzení jmenuje, říká se tomu „lístek na peníze“

pokud jsi toto neudělal, dostaneš neschopenku proplacenou až v měsíci následujícím po jejím skončení

:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
2.8.11 21:23

me listek na penize davali vzdycky na kontrole a jelikoz jsem nejak nutne penize nepotrebovala vzdy ke konci mesice,tak jsem neresila,ze listek na penize je napr.s datem 13.6.,takze jsem v cervenci dostala penize od 1.do 13.6.,dalsi mesic se neschopenka ukoncila a penize jsem dostala od 14.6.do 31.7. Defakto neni uplne tak dulezite mit listek na penize k poslednimu dni v mesici.Na socialce to maji hezky „udelane“ nezapomenou na zadny den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat