Neschopenka a lístek na peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Bella1988 píše:
@Nikyhan proč to tam rovnou nepošle lékař, ty bys to jen podepsala, když to není pro zaměstnavatele.
A proc by to tam mel posílat doktor, on snad chce od ossz peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bella-takto fakt nevim.no oni i z ty prace maji taky casu dost nez to tam poslou, akoratmi lezou na nervy. takze vubecani nevimjak ja na tompristi mes vubec budu.je to des
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@Nikyhan proč to tam rovnou nepošle lékař, ty bys to jen podepsala, když to není pro zaměstnavatele.
protože to není povinnost doktora… to by mu pěkně stouply náklady na poštovné, kdyby to měl rozesílat za každého pacienta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero
co naše náklady na zdravotní pojištění a neodpovídající služby?
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 No a? Když platíme tak vysoké daně a na sociálku stejně píšou, můžou tam poslat i tohle
kdybych k tomu měla tvůj postoj, tak bych nemusela platit zdravotní, když mám všude možné soukromé doktory. Pacient si myslím platí dostačně dost na to, aby tohle byla samozřejmost ale jistě paní si tam může dojít třeba osobně. Moje dr mi to vystavila jen pro zaměstnavatele. Zaměstnavatele to ale taky stojí poštovné, když to posílá sociálce. neměla bych mu to poštovné uhradit?
![]()
- Citovat
- Upravit
@Bella1988 píše:
@Regina Hero![]()
A kde si přišla na to, že jsou služby neodpovídající zaplacenému pojištění… plus tedy nějak nevím o tom, že co má společného posílání papírů s poskytováním zdravotní péče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@j.a.n.i1 No a? Když platíme tak vysoké daně a na sociálku stejně píšou, můžou tam poslat i tohle![]()
kdybych k tomu měla tvůj postoj, tak bych nemusela platit zdravotní, když mám všude možné soukromé doktory. Pacient si myslím platí dostačně dost na to, aby tohle byla samozřejmost ale jistě paní si tam může dojít třeba osobně. Moje dr mi to vystavila jen pro zaměstnavatele. Zaměstnavatele to ale taky stojí poštovné, když to posílá sociálce. neměla bych mu to poštovné uhradit?
![]()
A to si jako myslíš, že to těm soukromým doktorům platíš ty sama přímo, že na to není použito zdravotní pojištění… fakt naivita.
A ty ty daně platíš tomu doktorovi, že by ti „za ně“ poskytovat nějaké služby? To má asi tak stejnou logiku, jako kdybych po prodavačce chtěla, aby mi nákup dovezla domů, protože platím DPH…
A ad zaměstnavatel, z jakých peněz myslíš, že to platí? Přesně z těch, které mu zaměstnanci vydělají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 jo a ještě by měl doktor zjišťovat, na kterou sociálku to má poslat, protože tohle se zasílá tam, kde má sídlo zaměstnavatel…
A zaměstnavatel to platí v rámci všech režijních nákladů, které se svými pracovníky má… čili z těch peněz, co mu oni vydělají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 píše:
@Regina Hero![]()
zdravotní pojištění ale není sociální pojištění… neschopenka se ti neplatí ze zdravotního, ale ze sociálního…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella1988 ale i u soukromého doktora (což dnes jsou všichni, kteří nejsou zaměstnaní ve státních nemocnicích nebo jiných zdravotních zařízeních, ale pracují na sebe) neplatíš všechny výdaje jen ty, ale většina je hrazena právě z toho zdravotního pojištění… jen nadstandardní péči si připlácíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
zdravotní pojištění ale není sociální pojištění… neschopenka se ti neplatí ze zdravotního, ale ze sociálního…
Ani ze sociálního, ale z nemocenského, když máme být úplně přesní
to že je u zaměstnanců povinné a „schované“ v sociálním je už věc druhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ani ze sociálního, ale z nemocenského, když máme být úplně přesníto že je u zaměstnanců povinné a „schované“ v sociálním je už věc druhá.
jo… já to zjednodušila, protože na výplatním lístku je napsáno sociální… a lidi si to pletou… a pak si pletou SSZ se sociálkou (ÚP), která jim vyplácí rodičák… tak jsem nechtěla vytahovat na světlo boží ještě nemocenské pojištění… protože když jsem několikrát napsala nemocenské, hned si lidi mysleli, že je to zdravotní… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero Tak je fakt, že u zaměstnanců je to celkem fuk, díky té povinosti, problém nastává u OSVČ, kteří to sociální mají taky povinné, ale právě bez té nemocenské části (taky ho mají o těch 2,2% menší) a pak se diví, že nemají na nic nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit