Neschopenka a lístek na peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ťuhík Mně to takhle řekla sestra. Jednou jsem byla takhle v půlce měsíce, další lístek jsem nesla na konci měsíce (30. byl víkend), takže 28.11. Prostě co mi dali na gyndě, to jsem odevzdala. Jsem na neschopence poprvé, takže nevím, co je dobře a co špatně, jen se řídím pokyny sestry
Jinak na neschopence jsem od 3.11. Co s tím udělá účetní v práci, to už netuším, ale myslím, že ona ví, kdy to poslat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rainucha tak pokud mate dobrou účetní, tak je to v poho. Ono kdyz poslední den vychází na víkend, tak to nevadí. Jinak si na to dejte bacha, protože jestli to účetní pošle dřív, tak to socka bude chtít znovu. Mě když to dala sestra dřív, abych nemusela jet zas 20 km znovu jenom kvůli lístku, tak mi vždy připoměla, ať to odevzdám k poskednímu pracovními dnu v měsíci nebo později. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hedabedna ja si to na socialku posilala sama doporucene, tak kolem 1.-2. v mesici a penize mi chodily kolem 14.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťuhík Tak snad to pošle dobře
Díky za info. Já za 3 týdny půjdu na MD, takže pak taky odevzdám lístek na konci měsíce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rainucha to jsem ani nevedela, ze jsme na neschopence od stejnyho dne ![]()
Ja jsem listek na penize nesla minulou stredu a dalsi jsem dostala dneska a ponesu ho taky ve stredu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katyszek Koukám, že to má každý taky jinak, ty lístky
Nojo, vidíš, tak to asi jsme
I když teď si vybavuju, že jsi psala, že budeš od 1. nebo 3. na neschopence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katyszek @rainucha Holky, koukám, že máte TP taky v únoru. Přidejte se k nám…Těhotenství a vše okolo…pokračování diskuze termín porodu únor 2015 ![]()
Jinak mi je jedno, kdy ten lístek na peníze odevzdám zaměstnavateli, jen to musí být do 10ho…pak to teprve posílá na OSSZ…tím pádem mi peníze chodí a po 20tým…třeba tento měsíc mi došly až 27ho!
Jsem na to čekala jak na smilování!!! Na MD nastupuju 24.12.. Nevíte, jak to bude s penězma? Budu mít míň, jak na neschopence nebo víc? Bo MD se počítá z hrubé mzdy…v tomhle se fakt nevyznám…poradíte?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janulinek30 ja neporadim protoze to sama nevim
na md nastupuju 30.12. (Predposledni moznej den), a pro vypocet se pry nejak vylucuje doba na PN, takze ciste teoreticky by materska mela byt vic jak nemocenska, ale jak to spocitat, to sama netusim ![]()
@rainucha 1. byla sobota ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janulinek30 Díky za pozvání, já už jsem ve dvou skupinkách a stačí mi to
Tak jestli se PN nepočítá do MD, tak vím přesně, kolik dostanu. Existují na netu kalkulačky na výpočet a zatím mi vyšlo všude stejně ![]()
@katyszek Jj to vím, ale DR by mi to napsala klidně od 1., kdybych ji to neřekla, že je to víkend ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťuhík píše:
@rainucha tak pokud mate dobrou účetní, tak je to v poho. Ono kdyz poslední den vychází na víkend, tak to nevadí. Jinak si na to dejte bacha, protože jestli to účetní pošle dřív, tak to socka bude chtít znovu. Mě když to dala sestra dřív, abych nemusela jet zas 20 km znovu jenom kvůli lístku, tak mi vždy připoměla, ať to odevzdám k poskednímu pracovními dnu v měsíci nebo později.
Ale nebude, OSSZ je to jedno, pouze pokud to bude dřív, jak 3 dny před koncem měsíce, tak peníze nevyplatí až do konce měsíce, ale pouze do toho data odevzdání (či data na lístku) a ten zbytek s dalším měsícem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych se taky chtela zeptat. jsem na neschopence uz od srpna a do ted jsem nemela zadny problem. predposledni listek na penize jsem zamestnavateli posilala doporucene 31.9. (byl to patek) a jeste jsem za rijen nedostala nemocenskou. dneska jsme zjistili, ze nam nefunguje zvonek. je mozny, ze mi penize jeste prijdou nebo to vypada, ze mi prisla kontrola?
- Citovat
- Upravit
Pokud by přišla kontrola, tak nechává lístek ve schránce. Spíš bych tipla, že to zaměstnavatel někde zdržel (předpokládám tedy žes ho posílala 31.10. a nikoliv 9.) nebo si ho zapomněla podepsat… každopádně bych zítra zavolala na tu centrální infolinku nemocenského pojištění, oni ti dle RČ zjistí, jak to s výplatou vypadá, případně kde je problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rainucha jo tak, to u moji by asi neproslo ![]()
Kalkulacky vim, ale tam se prece pocita, ze mas nejakej stejnej plat celejch 12 mesicu, ze kterych se ti MD pocita. Jenze kdyz jsi treba 3 mesice z toho na neschopence, tak se pak bere prumer z tech 9 odpracovanych mesicu a jeste se to pry nejak deli dnama. Takze pak pry i zalezi, kolik dnu jsi v praci a kolik na PN - jako ze je treba lepsi promarodit kratkej unor nez dlouhej cervenec…
Ja se v tom ale fakt neorientuju, probehl pokus mi to vysvetlit, ale asi ne uplne uspesne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katyszek Naopak, lepší je promarodit dlouhý měsíc, protože plat je za oba stejný, ale u dlouhého se ti odečte více dnů, ale ono je to stejně jedno v té celkové době to neudělá výraznější rozdíl. Jo co umí udělat slušnou změnu jsou vysoké prémie a pak dlouhá neschopenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit