Neschopenka a lístek na peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8975
27.3.15 13:25

Snad někdo poradí. Marodím od 13.3.2015. Dnes jsem dostala lístek na peníze k 31.3. 2015, pokud to chápu správně další dostanu až zase k 30.4. 2015? Do té doby se nemusím o nic starat? když by se mi ukončila neschopnost třeba v půlce dubna, už žádný lístek ani potřebovat nebudu, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
27.3.15 13:29

@trckaludmila22 jo tak to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.4.15 14:12

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Od včerejška jsem na PN a sestra mi říkala že si mám dojít pro lístek do 14 dnů? Pak jsme to zamluvily, takže jsem se nestačila podrobně zeptat a volal se mi tam už nechce :D. Myslela tedy lístek na peníze, který poté odnesu zaměstnavateli? Ale proč do 14 dnů? Pak mi tedy lístek budou dávat každý měsíce vždy k poslednímu dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.4.15 14:25

@vera1410 prvních 14 dní platí zaměstnavatel a pokud nemoc pokračuje nechává si tento lístek zaměstnavatel jako doklad pro výpočet mezd. Klasický lístek na peníze je vždy k ukončení měsíce a slouží pro výpočet nemocenské ze sociálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.4.15 14:36

Děkuju. A mám si tedy dojít do 14 dnů k dr.aby mi dal ten lístek jo? Proč mi ho nedal hned včera abych tam pak nemusela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
8.4.15 14:41
@vera1410 píše:
Děkuju. A mám si tedy dojít do 14 dnů k dr.aby mi dal ten lístek jo? Proč mi ho nedal hned včera abych tam pak nemusela…

Protože lístek na peníze se nevystavuje dlouhodobe dopředu, holt tam budes muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
8.4.15 17:03

@vera1410 A jak můžeš vědět, jestli budeš nemocná i za týden? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
9.4.15 15:53

Děvčata vnutím se s dotazem. Je možno během pracovní neschopnosti přestoupit k jinému lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.4.15 18:38

@trckaludmila22 teoreticky by to jít mělo - po domluvě s novým i původním lékařem.
Mě např. neschopenku vystavovala obvodní a pak si jí převzal gynekolog, měnil mi i diagnózu. Mělo by tedy být jedno, jaký lékař si tě vezme v době pracovní neschopnosti do péče, hlavní bude ta domluva. A to i v případě, že bys chtěla lékaře vyměnit úplně (třeba gynekology) - tedy odejít i se svou zdravotní dokumentací.
Určitě bych se nejdříve domluvila s lékařem, ke kterému bych chtěla přestoupit, vysvětlila situaci a dohodla další postup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.4.15 21:41

Zapomněla jsem zmínit že jsem na rizikovém těhu a předpokládám, že budu až do porodu - září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.15 11:13

Tak mě se ted stalo to, že já jsem posílala na OSSZ dopis - doporučený, ve kterém byl IV. díl neschopenky spolu s lístkem na peníze, vím storpocentně, že jsem tam ten lístek dávala, protože jsem ještě vyplnovala údaje.. a když mi přišli ani po měsíci peníze, obrátila jsem se n OSSZ, co se děje a oni mi napsali, že jim přišel jen ten IV. Díl neschopenky bez lístku na peníze.. co ted s tím, půjdu za doktorem, a nevím jestli mi může vystavit znovu ten samý a kdy mi to vyplatí, když je ted budu posílat oba najednou… doufám, že až v říjnu.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
21.9.15 14:28

@sweetheart90 JO, může ti vystavit ten samý, ale na druhou stranu, myslím, že teď už to vlastně ani nemá cenu, stejě ti ty 2 měsíce zaplatí najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
21.9.15 14:28

@sweetheart90 JO, může ti vystavit ten samý, ale na druhou stranu, myslím, že teď už to vlastně ani nemá cenu, stejně ti ty 2 měsíce zaplatí najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.15 14:21

Takže už ten z předešlého měsíce ani nepotřebuji a stačí když jim pošlu za tento měsíc a opravdu mi vyplatí oba měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.1.17 17:36

PAPÍR NA PENÍZE...

Mám dotaz, pokud někdo bude vědět odpověd, budu moc ráda. Mám neschopanku od 15.listopadu. Až nyní jsem si uvědomila, že jsem nedostala a tudíš neodeslala sociálce papír na peníze. Dostanu zpětně peníze za celé období, když oba papíry (za listopad a prosinec) odešlu ve čtvrtek 5. 1. kdy jdu na kontrolu a oni mi papíry vystaví. Moc děkuji předem za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat