Neschopenka a lístek na peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1990
31.1.17 21:20

@j.a.n.i1 Pravda,ono mi to v starym mesici vychazi jen nejake 4dny od sociálky,to.mi klidne muzou dat najednou..tak moc dekuju, trosku sem se lekla s tema listkama, ze mi nezaplati tech 11dni z prace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.2.17 13:58

@romik0013 já bych řekla, že bude záležet, na koho narazíš. Sice by se to zdálo zbytečné, ale kolikrát je vážně požadují..takže pokud bys je potřebovala, tak 2 - na těch 14dní a ke konci měsíce, i když za další 2dny jí ukončuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.6.17 19:14

@marketm
Dobrý den je tedy možné si neschopenku odevudat sama? Kopii jste posílala zaměstnavateli z jakého důvodu? Děěkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.6.17 21:21

@koblich25 No, nejspíš jako doklad k tomu, abys neměla áčka, ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.6.17 22:28
@j.a.n.i1 píše:
@koblich25 No, nejspíš jako doklad k tomu, abys neměla áčka, ne ;-)
To zní logicky, to mě nenapadlo. Ale děkuji za info. tak to zítra okopíruji někde a pošlu zaměstnavateli. Sama si to odnesu ČSSZ, stává se mi že to tam dáva až 20 a já pak nemám zaplacené složenky :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 09:16

Holky, jsem na neschopence ( rizikové těhotenství ). Zapomněla jsem si vyzvednout lístek na peníze takže jsem ho poslala až 12.8. Naše firma spadá pod Prahu, Vysočany. Myslíte, že přijdou ještě tento měsíc? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37136
21.8.19 09:18

Většinou přídou peníze tak 2 týdny od chvíle co ten papír dorazí na socialku. Takže bych čekala koncem měsíce a nebo začátek září (přecejenom pořád jsou prázdniny a ty úřady nefungují na 100%)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.21 18:33

Nemocenská kdy chodi

Sem na nemocenské lístek na peníze nesu dr vždy 28 či 27.ted sem nešla 27.7.chci se zeptat kdy přijdou peníze na účet děkuji. Minulý měsíc sem nešla 28.6 a peníze přišli 30.6.na nemocenské sem od května

• Citovat
  • Upravit
30
11.8.21 20:54

Dobrý večer, prosím o radu, nevím si už řady
Jsem na naschopence od 21.7.2021 až do teď 11.8.2021
Vím že prvních 14 dní mi plati náhradu mzdy můj zaměstnavatel ale náhrady mzdy mi nebyla poslána. V práci sem zjistila že můj gynekolog do teďka 11.8. neposlal žádný tzv. lístek na peníze ( trvání o pracovní neschopnosti). Byla sem za nim před 3 dny že mi neposlal doklad o trvání pracovní neschopnosti a řekl že asi zapoměl že ho v nejbližším termínu pošle :/ nebyl mi schopen říct kdy to jako pošle… Tak se chci zeptat jestli mi stačí aby poslal jen jeden doklad o trvání pracovní neschopnosti aby mi zaplatili z práce prvních 14 dní + teď už mi běží 10 dní na ČSSZ chtěla bych už PN ukončit a nevím co teď mám dělat stim aby mi to vše proplatili tu dobu co sem v PN. Moc děkuji za radu a odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
11.8.21 21:09
@backora11 píše:
Dobrý večer, prosím o radu, nevím si už řady
Jsem na naschopence od 21.7.2021 až do teď 11.8.2021
Vím že prvních 14 dní mi plati náhradu mzdy můj zaměstnavatel ale náhrady mzdy mi nebyla poslána. V práci sem zjistila že můj gynekolog do teďka 11.8. neposlal žádný tzv. lístek na peníze ( trvání o pracovní neschopnosti). Byla sem za nim před 3 dny že mi neposlal doklad o trvání pracovní neschopnosti a řekl že asi zapoměl že ho v nejbližším termínu pošle :/ nebyl mi schopen říct kdy to jako pošle… Tak se chci zeptat jestli mi stačí aby poslal jen jeden doklad o trvání pracovní neschopnosti aby mi zaplatili z práce prvních 14 dní + teď už mi běží 10 dní na ČSSZ chtěla bych už PN ukončit a nevím co teď mám dělat stim aby mi to vše proplatili tu dobu co sem v PN. Moc děkuji za radu a odpověď

pokud to ukončíš, tak by to mělo stačít. POkud on teda to ukončení pošle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.8.21 22:06

Vokishka - děkuju ti za odpověď :)
Já si právě nejsem jistá, že stačí jen ukončit Neschopenku a pak mi vše proplatí :( bojím se když ukončim, nedostanu pak ani korunu, dokavaď On nepošle ňaky doklad o trvání prac. neschopnosti. zkoušela sem volat na ČSSD aby mi poradili a tam se dovolat je nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
11.8.21 22:14

Listek na penize se posila jako dukaz toho, že jeste marodis a nesedis doma jen tak. Takze ukončení neschopenky je taky dukaz, ze jsi marodila. A uz mas vyplatu z prace? Tech 14by tam melo normálně byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
11.8.21 23:17

Stačí, když lékař pošle ukončeni. Neschopenku od zaměstnavatele dostaneš zaplacenou celou ve výplatním termínu za srpen. Zbytek od CSSZ, až zaměstnavatel pošle podklady a ČSSZ zpracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.8.21 23:17

Výplata z práce mi přišla za červenec ale jen za to co jsem oddělala než sem šla na pracovní neschopnost. A právě těch 14 dní sem ještě do teď nedostala zaplaceno protože jim právě chybi ten doklad o trvání dočasné pracovní neschopnosti. To mi bylo zděleno naší účetní že bez toho dokladů o trvání PN peníze nemůžou poslat.Ten doktor je úplně neschopný to tam jen potvrdit a odeslat :( zadržuje mi vlastně peníze… Nevim kam se mám obrátit aby se to vyřešilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.8.21 23:23

Luwica - takže myslíš že když teda třeba teď v pátek ukončim neschopenku, že dostanu vse zaplaceno jako-by zpětné i těch 14dni za červenec od mého zaměstnavatele? + Pak zbytek od ČSSZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat