Neschopenka a lístek na peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1027
1.12.14 17:40

@j.a.n.i1 no vidis, tak je to naopak, rikam, ze to nechapu :D
Odmenu bych tam potrebovala taky nejak napasovat no, ale to mi nevyjde :( na MD jdu 30.12., 27.1.-10.3. a ted 3.11.-29.12. Jsem na PN a odmena byla velka loni v listopadovy vyplate. Bych ten unor co jsem byla doma potrebovala vymenit za lonskej listopad a byla bych spokojena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
1.12.14 17:42

@katyszek No, ten listopad se ti tam bohužel nezapočítá :-( to bys musela na MD nastoupit včera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
1.12.14 17:42

@katyszek Jo tak to mně se to bude počítat asi jen z poslední práce, tj od 1.9., v tom případě fakt nevím, kolik dostanu. Od 1.1. do 30.4. zaměstnaná, do 31.8. na ÚP, od 1.9. zaměstnaná a od 3.11. na PN. To zas budu chudá jak kostelní myš, už to vidím :lol: Mně to právě nikdo nevysvětlil. Tak se necháme překvapit, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
1.12.14 17:45

@rainucha Ale ono je vlastně úplně jedno z jak dlouhé doby se to počítá, vychází to plus mínus stejně… sakra holky říká vám něco slovo průměr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
1.12.14 17:49

@j.a.n.i1 Se hned nečerti :lol: :lol: Já vím, kolik bych měla dostat, podle těch jejich výpočtů. Prémie žádný nemám a podle průměru to vychází o dost víc než nemocenská. Ale i tak budu chudá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
2.12.14 12:17
@wewe-ricka píše:
@hedabedna ja si to na socialku posilala sama doporucene, tak kolem 1.-2. v mesici a penize mi chodily kolem 14.

a to jde když je čověk zaměstnaný??? :nevim: :nevim:
já při minulém těhu měla problém, protož na mě byly naštavné kolegyně že jsem je tam nechala a snažily se mi uškodit co to jen šlo, takže lístek záměrně ležel u vedoucí dlouho, volala jsem kvůli tomu na sociálku, tam ale problém nebyl :cert:
ted už tam z původní setsavy nezbyl téměř nikdo, ale i tak minule přišli peníze 24 :? :? což to by se mi tanto měsíc vůbec nehodilo :,(
včera jsem nakonec k dr jela a lístek už v práci mají, tak uvidíme a budeme doufat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
5.1.15 16:03

Ahoj holky prosim o radu nikdy jsem na neschopence nebyla. Musela jsem 2.1. Nastoupit na rizikove tehotenstvi a uz me do prace doktor nechce pustit, dal mi dva papiry ktere mi rekl st odnesu do prace tak jsem to tam zanesla ale nase ucetni tam nebyla jen nekdo jiny a ta mi zmatene rekla at si na ten druhy list napisu cislo uctu a ze mam 14 den a pak posledni den v mesici donest listek na penize.. Ale vsude ctu ze listek na penize si vyzvedavam u doktora ke konci kazdeho mesice.. Tak nejak nechapu ten ctrnacty den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
5.1.15 16:10
@sonulicka píše:
Ahoj holky prosim o radu nikdy jsem na neschopence nebyla. Musela jsem 2.1. Nastoupit na rizikove tehotenstvi a uz me do prace doktor nechce pustit, dal mi dva papiry ktere mi rekl st odnesu do prace tak jsem to tam zanesla ale nase ucetni tam nebyla jen nekdo jiny a ta mi zmatene rekla at si na ten druhy list napisu cislo uctu a ze mam 14 den a pak posledni den v mesici donest listek na penize.. Ale vsude ctu ze listek na penize si vyzvedavam u doktora ke konci kazdeho mesice.. Tak nejak nechapu ten ctrnacty den :nevim:

No ten 14.den je jen rozdíl mezi dobou kdy tě platí zaměstnavatel a kdy už stát ( ale myslela sem, že je pořád až 21.den).. A proto, že jsi od začátku měsíce to bude asi jinak.. Později budeš nosit jen lístek na peníze ke konci měsíce.. Teď si pořádně nepamatuju, ale myslím, že já dávala oba na konci měsíce.. Ten první lístek je přímo ta barevná část neschopenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
5.1.15 16:11

@Trinetka je to 14dnu, to plati zamestnavatel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
5.1.15 16:13

@Trinetka no ja prave nevim jeden listek doktor odtrhl a poslal na socialku jeden myslim se zlutym pruhem mi dal ze s tim budu chodit na kontroly a dva nechal usebe a rekl tohle zaneste do zamestnani. Myslim ze jeden mel cerveny pruh ale nevim.. Ja jdu prave na kontrolu az 23.1. Tak ted jako nevim jestli tam kolem toho 14 budu muset skocit pro nejaky ten listek na penize a pak na konci mesice znovu.. Trochu me to prsve prekvapilo myslela jsem ze je to prave jen na konci mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
5.1.15 16:13

Ja nesla vzdycky az na konci mesice, v pulce by mi to sestra ani nevystavila :think:. A problem nemel nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2779
5.1.15 16:17

@sonulicka listek s modrym pruhem davas zamestnavateli hned (ten uz ti asi ucetni vzala) a listek s cervenym pruhem davas do prace az po 14 dnech neschopnosti - jen jendou, mas totiz jen jeden.. od 15 dne neschopnosti te uz plati stat a pak si na konci kazdeho mesice vyzvedavas u sveho dr listek na penize ktery hned odevzdas do prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
5.1.15 16:19

@jiline aha tak me ta zenska v praci vzala oba, ptala se me jestli to mam na dyl tak jsem ji rekla ze nastupuju na rizikove a ze uz se prakticky nevratim tak mi rekla ze si teda veme oba.. No to jeste bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
5.1.15 16:21

Ano budeš si muset skočit k lékaři pro lístek na peníze k 14. dni PN a pak znova ke konci měsíce (já tak většinou plánuji kontroly, aby nemuseli lítat pacienti zbytečně). Stačí zavolat sestře, ať ti to připraví, může to třeba vyzvednout i někdo z rodiny. Sociálka to tak prostě chce, od 15 dne platí sociálka místo zaměstnavatele. Pak už stačí jen lístky na peníze k poslednímu v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
5.1.15 16:22
@jiline píše:
@sonulicka listek s modrym pruhem davas zamestnavateli hned (ten uz ti asi ucetni vzala) a listek s cervenym pruhem davas do prace az po 14 dnech neschopnosti - jen jendou, mas totiz jen jeden.. od 15 dne neschopnosti te uz plati stat a pak si na konci kazdeho mesice vyzvedavas u sveho dr listek na penize ktery hned odevzdas do prace..

jo tak nějak sem to myslela :) Ale ten po 14. dnech teda se může poslat i poštou snad ne? Jestli jde o to, že tam musí dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat