Neschopenka a lístek na peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
737
2.8.11 21:29

Tady se jedna o dlouhodobou neschopenk jako jsem mela ja 8 mesicu. Nez jsem nastoupila na materskou . A tam je vcelku dulezite kdy se musi odevzdat listek na penize kdyz se maj platit poplatky a najem :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
2.8.11 21:35

ja jsem byla na neschopence cele tehotenstvi…penize jsem nastesti moc resit nepotrebovala a taky jsem chtela napsat zakladatelce,ze neni uplne nutne to stihnout presne na den,ze o zadny penizky neprijde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.1.12 16:19

Oživuji diskuzi a chtěla bych se zeptat, nemáte některá zkušenost s tím když se lístek po cestě někde ztratil?
Posílala jsem listopadový zaměstnavateli, ten ho údajně 14.12. posílal na ČSSZ a tam nedorazil.
Na infolince mi řekli že mám prostě smolíka, ať pošlu prosincový lístek a dávky mi pak vyplatí obě najednou.
Nějak to holt přežijem, ale přijde mi to trochu sprostý :pocitac: , to to fakt neuměj řešit jinak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
2.1.12 16:27

A jak by to jinak měli řešit? Pokud ho nemají, tak ho prostě nemají a bez lístku ti peníze poslat ani nemohou, co je na tom sprostého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.1.12 16:42

Pravděpodobně se nevypařil.
Buď ho ztratil zaměstnavatel, nebo pošta, nebo OSSZ, předpokládám že si to posílají třeba doporučeně nebo něco, a měl by tedy s trochou snahy být dohledatelný.
Já jim teď tedy pošlu prosincový, on se ztratí taky, stejně tak se může ztratit třeba lednový, a mávneme nad tím všichni rukou, prostě se to stává, tak holt budeme měsíc, dva, tři, bez peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
2.1.12 16:48
crazzi píše:
Pravděpodobně se nevypařil.
Buď ho ztratil zaměstnavatel, nebo pošta, nebo OSSZ, předpokládám že si to posílají třeba doporučeně nebo něco, a měl by tedy s trochou snahy být dohledatelný.
Já jim teď tedy pošlu prosincový, on se ztratí taky, stejně tak se může ztratit třeba lednový, a mávneme nad tím všichni rukou, prostě se to stává, tak holt budeme měsíc, dva, tři, bez peněz?
tak ho nos rovnou na ossz a kopii pošli zamestnavateli tak to ted delám já..peníze mám dřív a nemusím čekat až se nekdo ze mzdovky uráčí to odnest včas nebo se to nekde zahrabe..dávám do ruky přímo uřednici
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.1.12 16:52

Já si ho tam nosím sama, ani kopii nedává zaměstnavateli.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.1.12 16:57

Jsem Liberecká a sídlo zaměstnavatele v Praze, takže lístek se zasílá na Prahu 8, tam si ho sama nezanesu.
Navíc mi to personalistka zakázala, že jsem prostě povinná posílat jí originál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.1.12 16:59

Tak to bych jí požádala, aby vyhledala z pošty číslo podacího lístku a dohledala na poště kam se ztratil - ona už má určitě svoji výplatu dávno na účtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
2.1.12 17:05
crazzi píše:
Jsem Liberecká a sídlo zaměstnavatele v Praze, takže lístek se zasílá na Prahu 8, tam si ho sama nezanesu.
Navíc mi to personalistka zakázala, že jsem prostě povinná posílat jí originál.
aha tak posílat na ossz originál doporučene a kopii na mzdovku není pravda že mzdovka musí mít originál..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.1.12 17:07
muffi píše:
Tak to bych jí požádala, aby vyhledala z pošty číslo podacího lístku a dohledala na poště kam se ztratil - ona už má určitě svoji výplatu dávno na účtě.

Přesně, děkuji za pochopení :hug:
Taky asi bance a ČEZu těžko vysvětlim že holt mají smůlu, jako to bylo vysvětleno mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
2.1.12 17:21
crazzi píše:
muffi píše:
Tak to bych jí požádala, aby vyhledala z pošty číslo podacího lístku a dohledala na poště kam se ztratil - ona už má určitě svoji výplatu dávno na účtě.
Taky asi bance a ČEZu těžko vysvětlim že holt mají smůlu, jako to bylo vysvětleno mě.

No, to je sice pravda, ale bohužel ten kdo potřebuje peníze si ty, takže ano, můžeš chtít po mzdovce, aby vyhledala podací číslo a podala reklamaci na poště, tam buď řeknou že to doručili na ČSSZ, kde si stejně nepomůžeš, protože podle podacího lístku nedokážeš co v tom dopise bylo, nebo poště řekne (po 14 nebo kolika dnech), že ho ztratila, a max vyplatí co se dává za doporučený dopis, což je myslím 500,– a ty shrábne zaměstnavatel, neb to posílal on. A pro tebe to ani jedno ani druhé nic neřeší, protože dokud nebude lístek na peníze na ČSSZ, tak nic nedostaneš.
Takže tě to sice může štvát, ale to je tak všechno, co s tím uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.1.12 17:27
j.a.n.i1 píše:
crazzi píše:
muffi píše:
Taky asi bance a ČEZu těžko vysvětlim že holt mají smůlu, jako to bylo vysvětleno mě.
No, to je sice pravda, ale bohužel ten kdo potřebuje peníze si ty, takže ano, můžeš chtít po mzdovce, aby vyhledala podací číslo a podala reklamaci na poště, tam buď řeknou že to doručili na ČSSZ, kde si stejně nepomůžeš, protože podle podacího lístku nedokážeš co v tom dopise bylo, nebo poště řekne (po 14 nebo kolika dnech), že ho ztratila, a max vyplatí co se dává za doporučený dopis, což je myslím 500,– a ty shrábne zaměstnavatel, neb to posílal on. A pro tebe to ani jedno ani druhé nic neřeší, protože dokud nebude lístek na peníze na ČSSZ, tak nic nedostaneš.
Takže tě to sice může štvát, ale to je tak všechno, co s tím uděláš.

Máš pravdu.
Smutný na tom je, že se pozastavuješ nad mou rozčilenou reakcí a nechápeš, co mi na tom přijde v nepořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
2.1.12 17:38

No, já se spíš pozastavuju nad tím, že se rozčiluješ na ČSSZ, která je v tom velice pravděpodobně nevinně a chceš po nich, aby to oni nějak řešili.
Jinak chápu, že se rozčiluješ, to, že nepřijdou peníze naštve, kor před vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.1.12 18:21

Tak mě se několikrát stalo, že jsem něco dala osobně na podatelnu naší OSSZ a ztratilo se jim to tam - i to je možné.
Každopádně ona lístek dodala, peníze nemá a je třeba v nouzi, taky bych se rozčilovala.
Prostě si ten co jsi dnes dostala okopíruj, kopii pošli mzdovce a originál s dodejkou na sociálku.

S.

j.a.n.i1 píše:
No, já se spíš pozastavuju nad tím, že se rozčiluješ na ČSSZ, která je v tom velice pravděpodobně nevinně a chceš po nich, aby to oni nějak řešili.
Jinak chápu, že se rozčiluješ, to, že nepřijdou peníze naštve, kor před vánoci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat