Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky. Mám na Vás prosbu.Co se týče neschopenek atd., jsem úplný začátečník, nikdy jsem to neřešila a teď jsem z toho trošku paf
Na neschopenku jsem nastoupila 16.2.2015-oba dva díly neschopenky jsem odevzdala účetní spolu s lístkem na peníze. Po pár dnech mi napsala, že bude lepší, když další lístky už si budu posílat sama na SSZ přímo do Brna. Včera jsem dostala od sestřičky další lístek na peníze který končí k 31.3., tak teď nevím, kdy jim to tam mohu poslat a kdy bych eventuelně mohla obdržet nějaké první peníze
Moc děkuji za nějaké informace od zkušených ![]()
Ahoj, já posílám lístek na peníze vždy na konci měsíce i když mi ho vystaví dřív
Ahojky
No mě sestřička říkala, ze odnést jak na socialku nebo k účetní až posledního v měsíci. Takže si myslím, že u posílaní to bude stejné. Ale na neschopence jsem taky krátce a poprvé, takže si nejsem jistá.
![]()
@monulaaa Ja osobne jsem uz na neschopence cca od5.2 a pokazde odevzdavam veskere papiry do prace a ucetni to posila na socialku protoze zamnestnavatel ti plati jen prvnich 14dni neschopenky. Myslim ze je to povinnost ucetni posilat to na socialku a ne aby si si to posilala ty ale zalezi i na ucetny a zamnestnavateli-velky nebo maly a domluve. Celkem je to jedno kdo to tam posle.Mne osobne chodi penize za neschopenku ze soc. kolem pulky mesice.
@monulaaa esmíš ho poslat dříve, než jaké je tam na razítku od doktorky… ona ti ho totiž takhle dopředu vystavit nesmí!
Jo a listek na penize vzdy davam par dni pred koncem mesice ale poku si tehotna amas rizikove myslim ze to je celkem jedno zda ho das 20 nebo 29.Hlavne at ho tam maji do konce mesice.
Já jsem na neschopence už od října minulého roku, lístek na peníze posílám vždy kolem 30 v měsíci naší účetní do práce, první peníze mi přišly měsíc zpětně a pak už pravidelně každý měsíc
Ahoj, me rekla sestricka, ze to nemam posilat driv, jak 25. v mesici. A muzu se zeptat, za jak dlouho vam prisly ty prvni penize? Mam neschopenku od 6.1. Od zamestnavatele mi prisly penize vcas, ale socialka mi jeste za leden neposlala ani korunu a to uz mi maji posilat pomalu i za unor ![]()
@Fami A volala si na OSSZ, kdy jim to přišlo a zda je všechno v pořádku?
@j.a.n.i1 jeste jsem tam nevolala, ale posilala jsem to i s papirem z neschopenky nasi ucetni a te to vsechno v poradku prislo… vcera mi znama rikala, ze si proste jen davaji nacas.. maji na to pry mesic aby to vyridili a nekdy to pry trva i dyl
@Fami No, to je sice hezké, žes to poslala účetní, ale pak je ještě otázkou, kdy to účetní poslala a zda si měla správně vyplněný a podepsaný ten lístek na peníze. A jinak s tím, že si dávají načas nesouhlasím, pokud jsou podklady v pořádku, tak je to sakra vyjímka, když to není odesláno v termínu…
@j.a.n.i1 vypneny byl spravne a podepsany taky. Ale je fakt, ze to posilam z Breclavi do Prahy a jde to pres hodne lidi, takze si budu muset zjistit adresu na prazskou SSZ a posilat to primo jim…