Neschopenka po potratu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
16.11.21 19:55
@Whr píše:
@Mína91Nemyslím si, ze by bylo nutné jít se nechat vyšetřit na genetiku?? :)
Respektive miminku se nezastavila srdíčko z nějaké genetické vady.. proste se tak stalo a nejí za tím žádná příčina.. ani z mě strany, ani z žádné jiné.. na jednu stranu, díky bohu! Protože věřím ze to druhé bude v pořádku a zdravé za obě dvě :srdce:
Já zatím co teď podstoupim, tak je vyšetření štítné žlázy :think:

Bude víc než užitečný se nechat vyšetřit i na genetice. Nemůžeš vědět, co za tím bylo.

• Citovat
  • Upravit
Whr
25
16.11.21 19:55

@Janli
To každopádně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.21 20:06
@Whr píše:
Odpovídám tak nějak všem..Ono jde o to, ze já bych do práce klidně a možnými rada šla, ale nechci tam bejt terč lítosti a bejt špatná z toho kdy kdo přijde a bude se vyptavat.. chtěla bych být popravdě alespoň do konce roku doma, alespoň přes ten prosinec určitě..
a po dnešní kontrole na gynde, kde není momentálně má skvělá doktorka ale její kolega.. tak ten mě pomalu seřval, že ještě nechci do práce, ze mě nemůže držet doma bůh ví jak dlouho když mi nic není apod. No doslova jsem cumela.. moje dr která teď marodí, tak mi jeste týden po zákroku řekla ze ať se dam hlavně dohromady a jsem doma jak dlouho chci.. (už aby byla zpět!) a ten její kolega na mě hned vytasil ze pak jedine k psychologovi nebo ke svému doktoru..

Radši anonym, můj příbuzný je gynekolog. Potratů je hodně, jen se o tom nemluví. On nechává doma většinou kolem dvou týdnů u potratů do 10-12tt, u potratů v pozdějším stádiu těhotenství tak kolem 4-6 týdnů.
Kdybys po něm chtěla být doma 12 týdnů (tak nějak to vychází do začátku ledna), taky by se cukal.
Zažila jsem 2 kolegyně, kterým zemřelo dítě (jedné pětileté, druhé devítileté). Ta první šla do práce po třech týdnech, odbyla si těžké první dny a pak byla ráda, že je zaměstnaná, po pár týdnech o tom nikdo nepromluvil ani slovo. Ta druhá zůstala na neschopence od psychiatra čtyři měsíce, a celé ty čtyři měsíce to ve firmě řešili, drbali. Takže jestli je tvůj jediný důvod, aby se o tom nemluvilo, tak tím odsouváním nástupu toho fakt nedocílíš.

• Citovat
  • Upravit
33829
16.11.21 20:22
@Whr píše:
Zdravím.. je spousty témat, ale asi jsem nenašla odpověď co bych čekala.. 24.11. Mi konci sestinedeli po potratu mrtvého miminka v 18tt. Fyzicky bych mohla vyběhnout na Sněžku, ale psychika je na tom dost špatně.. když jsem doma, s rodinou a blízkými, je to fajn, ale při představě, ze bych šla do práce, kde bude kazdej zvedavej a budou chodit a litovat mě, tak se mi chce plakat už teď.. a kort takhle před Vánocemi.. dělám servirku na hotelu v DE, takže svatky nesvatky, děláme porad..
otázka zni, zda byl někdo po ZT doma déle jak měsíc? A jak dlouho tedy? A jestli jste to měli přes gyndařku nebo? Díky moc za odpovědi! :srdce:

Moc mě mrzí, co se ti stalo, ale i když to jepro tebe tedˇhodně těžké, tak by ti právě ta práce mohla pomoct. Ono dost záleží na tobě, jestli o tom mluvit chceš, nebo ne. Myslím, že každý normální člověk tě nebude trápit nemístnými dotazy, a nechají to na tobě. I když se ti to teď nezdá, tak možná právě ta práce by tě dostala z toho nejhoršího. Záleží ale na tobě. Možná by nebyl na škodu i psycholog. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Whr
25
16.11.21 21:05
@Anonymní píše:
Radši anonym, můj příbuzný je gynekolog. Potratů je hodně, jen se o tom nemluví. On nechává doma většinou kolem dvou týdnů u potratů do 10-12tt, u potratů v pozdějším stádiu těhotenství tak kolem 4-6 týdnů.
Kdybys po něm chtěla být doma 12 týdnů (tak nějak to vychází do začátku ledna), taky by se cukal.
Zažila jsem 2 kolegyně, kterým zemřelo dítě (jedné pětileté, druhé devítileté). Ta první šla do práce po třech týdnech, odbyla si těžké první dny a pak byla ráda, že je zaměstnaná, po pár týdnech o tom nikdo nepromluvil ani slovo. Ta druhá zůstala na neschopence od psychiatra čtyři měsíce, a celé ty čtyři měsíce to ve firmě řešili, drbali. Takže jestli je tvůj jediný důvod, aby se o tom nemluvilo, tak tím odsouváním nástupu toho fakt nedocílíš.

Ahojky :) můj jediný důvod určitě není to aby se o tom nemluvilo.. samozřejmě jsem se ptala jen tak všeobecně, protože co jsem četla i jinde, nebyla bych první ani poslední co by byla doma měsíc, dva nebo i déle.. můj pocit je takový, že jsem si zvykla být doma, není to takový ze bych se třásla strachy jít do práce.. třeba by to bylo nakonec takový, že bych ještě chtěla aby se lidi ptali, kdo ví.. ale popravdě? Těšila jsem se na prosinec, na svatky, na Vánoční těhu foceni, no proste na svatky které budou takové, ze už pak jen dva a půl měsíce pockame a budeme mít naše vysněné mimco.. a místo toho bych byla přes svatky, včetně Vánoc v práci.. ale uvidím jak to bude, třeba se opravdu nakonec do práce rada vrátím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
16.11.21 22:53
@Whr píše:
@Mína91Nemyslím si, ze by bylo nutné jít se nechat vyšetřit na genetiku?? :)
Respektive miminku se nezastavila srdíčko z nějaké genetické vady.. proste se tak stalo a nejí za tím žádná příčina.. ani z mě strany, ani z žádné jiné.. na jednu stranu, díky bohu! Protože věřím ze to druhé bude v pořádku a zdravé za obě dvě :srdce:
Já zatím co teď podstoupim, tak je vyšetření štítné žlázy :think:

My jsme na genetice byli. Nejdříve vyšetřili miminko, měl trisomii 16. chromozomu, což je prý nejčastější genetická vada a děje se náhodně. Pak jsme šli do poradny já s manželem, vyšlo nám vše v pořádku. Prostě jen blbá náhoda (před tím jsem ještě jednou potratila spontánně). Takže jsme mohli být klidní v tomhle směru.

Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty