Neschopenka pro těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1910
13.3.14 16:29

@neumisa Já nebrečím :mrgreen: Ani nebudu brečet, ale mám pochopení. Třeba tchýně má fajn zaměstnavatele, vše se řídí podle zákona a ona má taky problém pochopit, že u nás ve firmě to chodí jinak a že to zaměstnavateli prochází. Když jim mám šlapat na paty, tak jak? Co dělat ve chvíli, kdy mě přeřadí na práci pro těhotné, nezaučí a následně vyhodí, protože to nezvládám. Jak se bránit? Kde?…To by mě zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:30

@Tanule23 @ChZuzka
Holky sice nedělám ve fabrice ale chápu každou z váš. Příjde mi na hlavu soudit někoho, že si měl našetřit, nebo neotěhotnět…to je docela drsné ale každý má svůj názor a neberme jim ho.
nemocenskou ti stát vyplatí, o to vůbec nejde…o tom se ani nebavíme, ale to nevadí. @Tanule23 neuvěřitelně mi mluvíš z duše…já když jsem jen něco cekla o mimču tak už mě hnali. a ty co to nezažijou, nepochopí, ale za to se na ně nesmíme zlobit…:-)
každá žijeme jak umí a když může mít nemocenskou kdejaký simulant, tak proč né těhotné?? :-)
@neumisa a to jako myslíš vážně že máme děkovat státu za 3 roky s dítětem za 7000, za které nezaplatím ani byt??
tak to je drsné no…ale já ti to neberu. Mám na to prostě jiný názor

Platím si socku a zdravku…takže já si to pěkně od toho státu vyberu spátky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:32

@neumisa
a mohla bys nám dat radu jak se hledá solidní zaměstnavatel?? a ty si fakt myslíš, že čeká zrovna na nás jo???
teda ty musíš mít fakt pohodovou práci…gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
13.3.14 16:32

@tynuse86

prosím??? 7000 každý měsíc za to, že sedíš doma, neodvádíš daně, neplatíš zdravotní a sociální ti přijde málo??? Když máš málo, tak se starej - nebo ať se stará otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:33

@ChZuzka To dělají i nám, neboj :palec: :potlesk: Ale tohle některé nepochopí :pocitac: Já jsem většinou ta, která se ozve a proto mám v práci velké problémy. Tedy spíš vedení má se mnou problém :nevim: Já jsem po zaměstnavateli chtěla, abych mohla vykonávat praxi u nás v práci. Řekli mi že ano, že oddělám 8 hodin praxe a pak 8 hodin své směny 8o Tzn. týden bych dělala 16 :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:34

No je zásahní rozdíl mezi státní a soukromým sektorem.
a moje mamča dělá u soukromníka a má co dělat aby zaplatila nájem… a já to nemůžu pochopit, protože jsem dělala ve státním a takové problémy jsem neznala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
13.3.14 16:35
@tynuse86 píše:
@neumisa
a mohla bys nám dat radu jak se hledá solidní zaměstnavatel?? a ty si fakt myslíš, že čeká zrovna na nás jo???
teda ty musíš mít fakt pohodovou práci…gratuluju.

nemám pohodovou práci, to ani náhodou. kvůli solidnímu zaměstnavateli jsem se přestěhovala přes půl republiky - protožepůvodní zaměstnavatel mi nenabídl podmínky, jaké bychc si představovala a já věděla, že s takovou nejistotou si nemůžu dovolit přivést dítě. Takže jsem v 8. měsíci dala výpověď, prodala vbyt, a odstěhovala se. Bylo to těžké, ale šlo to. Jen jsem se sama postarala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:36

@tynuse86 :) mě to jen strašně vadí. Každý říká že se má člověk snažit, aby měl lepší práci atd, ale kdo by dělal tu práci ve fabrikách, obchodech, když by všichni měli super skvělé zaměstnání a seděli někde v kanclu? :zed: Já osobně doufám že časem práci změním, ale na druhou stranu, nemůžu se nechat vyhodit v kraji s vysokou nezaměstnaností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:38

@neumisa
prosim tě můžeš mi říct kde žiješ???
jak se má starat holka která bylí v 1+1 za 7000,– s novorozencem??? to má jako co dělat, ty si myslíš že na ni někde někdo čeká???
a otec dítěte??? když neposílá alimenty a náš stát se nedokáže postarat ani o takového hajzla???
Teda holka, chtěla bych žít tvůj život…
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
a socku zdravku platím déle než 6 let a na mateřské jsem 3 tak o čem se tady bavíš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:39

@tynuse86 Navíc, přítel dělá v menší firmě než já a teror tam je pomalu větší než u nás 8o Ale je rád, že má práci :nevim: Má SŠ, umí jazyky, pracoval v zahraničí a měl velký problém najít práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:42

@neumisa
a uvědom si že ty jsi měla tu možnost se odstěhovat za prací…někdo tu práci jinde prostě nesežene…a ty příležitosti nemají takové jako ty…jako třeba prodavačky a třeba ty holky u pásu ve fabrice…protože o ty tu jde.
Taky jsem byla nucena kvůli práce odjet přez celou republiku a bylo 3 roky všechno ok…do doby než jsem nezačala mluvit o mimču. a byl konec i se skvělým zaměstnavatelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
13.3.14 16:43

Tak ještě jednou a naposled:

bez zdravotních potíží nemá těhule co dělat na nemocenské. Není-li schopná domluvit se se zaměstnavatelem, je to její problém, ne problém státu. Toť je to jediné, co jsem chtěla k celé této nesmyslné diskuzi říct.

To, s kým ženy plodí děti, je jejich výběr. Pokud si vyberu hajzla, je to můj problém, ne problém státu.

Mám-li pocit, že mám malý rodičák, musím se postarat, abych měla větší příjem - buď budu vydělávat já nebo otec dítěte. Opět je to problém můj, ne státu.

Platím-li vysoký nájem, musím si sehnat levnější bydlení. Můj problém, ne státní.

Příspěvek upraven 13.03.14 v 16:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:43

@Tanule23
já to chápu, mám kolem sebe spostu těhulek, matek a rodin, které řeší to samé co my tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
13.3.14 16:45
@tynuse86 píše:
@neumisa
a uvědom si že ty jsi měla tu možnost se odstěhovat za prací…někdo tu práci jinde prostě nesežene…a ty příležitosti nemají takové jako ty…jako třeba prodavačky a třeba ty holky u pásu ve fabrice…protože o ty tu jde.
Taky jsem byla nucena kvůli práce odjet přez celou republiku a bylo 3 roky všechno ok…do doby než jsem nezačala mluvit o mimču. a byl konec i se skvělým zaměstnavatelem…

šanci mají všichni. Jen se někteří nedokáží rozhoupat. i prodavačky a pracantky u pásu. co je drží v práci, která jim nevyhovuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:47

@neumisa U nás ve fabrice u pásu stojí i ženské, které mají Bc a pár dokonce Mgr :! Každý nemá povahu na to, aby se sbalil a odjel. Navíc, opakuji se, ale když všechny budeme mít skvělou a vysněnou práci, kdo bude v těch fabrikách? Kdo nás bude obsluhovat v obchodech? Kdo bude uklízet? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí