Neschopenka pro těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1910
13.3.14 16:56

@tynuse86 Přesně. Já po státu nechci nic! A soudit se v dnešní době korupce s mezinárodní firmou je opravdu sci-fi :lol: :lol: Všude platí obálky, i u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:56

@Tanule23
a můžu se zeptat kde pracuješ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 16:57

@Tanule23
přesně tak…kdybychom měli nějaké odvolání tak nemáme tyhle problémy…:-)
a ty jsi teď těhulka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:57

@tynuse86 Já prostě doufám, že jednou tu práci změním a snad bude lepší i zaměstnavatel :nevim: Zase na druhou stranu, mám smlouvu na neurčito, to mi už dneska nikdo jen tak nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
13.3.14 16:58

Téma diskuze zní: neschopenka pro těhotenství. Bavím se tedy o tom, že těhotná není nemocná a na neschopenku nepatří. Je to tak nepochopitelné?

hledání práce a možnosti změny jsou tady OT - nicméně: PROČ bych já měla někomu radit, jak má naložit se SVÝM životem? Když vám vyhovuje sedět v práci, nechat sebou zametat a brečet tady, jak je to těžký, no tak si při tom zůstaňte, no. Chcete-li něco změnit NIC vám nebrání - krom vlastního strachu ze změny. Tomu strachu rozumím, taky jsem ho měla. Ale vím, že se dá překonat. Ale v tom ti nikdo neporadí, s tím si musíš poradit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
13.3.14 16:58
@tynuse86 píše:
@Tanule23
a můžu se zeptat kde pracuješ??

Pošlu to do SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 17:00

@Tanule23
jasan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 17:02

@neumisa
nepsala jsi už nááááhodou že jsme stupidní skupina?? tak se na to vykašli už to stejně nikdo nečte… :mrgreen:
děkujem.
a pokud jsi nám nepřišla radit, tak si nyslím, že tady zbytečně něco píšeš… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
13.3.14 17:02

@tynuse86:
@Tanule23:

no děkuji holky za podporu… je zajimavé jaké názory někteří mají asi nežijí od výplaty k výplatě ikdyž nám výplata vydrží max 2 týdny potom už jen přežíváme :-( ale určitě se to jednou zlepší :-) A JÁ SI MYSLÍM ŽE BYSME MĚLI VŠICHNI TEN POSRANÝ STÁT OŠKUBAT POŘÁD JEN BERE A KDYŽ POTŘEBUJEME TAK SI TO MUSÍME VZÍT ZPÁTKY ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 17:04

Holky já se jen nebudu vyjadřovat k jejím zprávám… akorát mi to bere energii… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
13.3.14 17:06

@ChZuzka
kdo nezažije, nepochopí.
to je jasné pravidlo.
Já jsem teda nezažila od výplaty k výplatě ale dokážu si to představit a obdivuju ty, kteří pracují a dokážou tak žít… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
13.3.14 17:07
@tynuse86 píše:
@neumisa
nepsala jsi už nááááhodou že jsme stupidní skupina?? tak se na to vykašli už to stejně nikdo nečte… :mrgreen:
děkujem.
a pokud jsi nám nepřišla radit, tak si nyslím, že tady zbytečně něco píšeš… :mavam:

ne, o stupiditě jsem nic nepsala, to si mě s někým pleteš. Rad jsem tady dala několik, ale jestli chcete slyšet, že máte dát zítra výpověď, protože v Kocourkově na vás čeká skvělý zaměstnavatel, co vám poskytne bezplatné bydlení, trvalou smlouvu a šestimístný plat, tak to bohužel nemůžu sloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6931
13.3.14 17:09

@neumisa Možná i záleží na okolnostech, jinak to řeší dvacítka, která nemá problém, jinak starší matka, která ještě dítě nemá a pak taky záleží na určité osobní odvaze. To jsem já. Na neschopenku jsem šla proto, že jsem předtím potratila, je mi 34, času na plození moc není a práce ve školství není med. Ano, bylo mi i blbě, ale i kdyby nebylo, zřejmě bych šla, protože bych už měla vždycky strach, že se něco semele a dítě nebude, zato si to budu vyčítat. Nevím, jak bych postupovala, kdybych nezažila potrat, nebo kdybych už dítě měla nebo byla mladší. Ale to je právě to, že neodsuzuju holky, které na nemocenskou jdou i „jen“ proto, že jsou těhotné, nemusí být všechny vyžírky. Ještě podotýkám, že děti jsem plánovala dřív, ale život a příroda mají občas úplně jiné plány, takže ne, sama si za to nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
13.3.14 17:12

@klody

taky mám za sebou potrat - a chápu, že školní prostředí je dost infekční. Chápu i plány matky přírody. Jen si pořád myslím, že tohle jsou pracovní záležitosti, ne lékařské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.3.14 17:12

Nemocenská - jak se to dneska vlastně vyčíslí?

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat ohledně nemocenské. Jsem těhotná a pracuju jako OSVČ, resp. osoba spolupracující. Chtěla bych si teď začít platit nemocenskou, abych mohla jít alespoň 6 týdnů před a po porodu na nemocenskou, protože nepracuju tak dlouho, abych měla nárok na mateřskou. Na OSSZ mi bylo řečeno, že minimální platba je měsíčně 115 Kč. Má nějaký význam platit si víc? Jaká je třeba maximální částka? To jsem nikde nebyla schopná zjistit.. Tu nemocenskou pak vyplácí sociálka? Díky moc za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí