Neschopenka v těhotenství - gynekolog odmítá vystavit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11659
29.10.19 13:02
@Anonymní píše:
Vlastně jsem se tu odpovědi nedočkala.. Hlavně že mi tu píšete, jak jsem neschopná se domluvit a kdesi cosi. Neznáte podrobnosti a hned soudite, jak jsem neschopná se domluvit? A kdesi cosi?… Ptala jsem se jen, zda gyn musí vědět že mám neschopenku…
Diskuze k ničemu. Odsuzovat a soudit jde každýmu. :zed:

Můžeš jít k obvodakovi já byla také..byla jsme už pred tehu a jak jsem nahlásil tehu tak ne změnil diagnózu na rizikové těhotenství kde jsem byla až do porodu..
Pak akorát na gynde jsem řekla že jsem na neschopence protože sem tam musela napsat zprávu pro obvodaka aby doložil zr jsem na rizikové…
Ale pokud ti nic není tak ti tam nebude mít co napsat a gynekolog ti nedá lékařskou zprávu..
Jediné kdyby obvodní napsal třeba problém se zády nebo něco :nevim: Ale to by si zase musela na vyšetření atd
Takže bych se opravdu domluvila v práci a donesla potvrzení o těhotenství a zažádala jen o denní směny a přeřazení pozice..
Nemocenská je pěkné málo + vycházky

Příspěvek upraven 29.10.19 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
29.10.19 13:03

U nás v práci automaticky po doložení těhotenství chodí na 8mi hodinové směny místo 12 a bez nočních. Zároveň nechodí na příjem zboží, ale jen na kasu, plac nebo na předpřípravu. I tak jsou schopné si stěžovat, že nebudou stát 8 hodin a jdou na neschopenku, že my jsme vyděrači a že kvůli těhu a miminečku se přece nestrahají… :roll: :roll: :roll: co to je??? Já tomuto trendu nějak nerozumím… další obvyklá věta - aspoň si to doma všechno připravím… co přesně chystáte 9 měsíců??? Přistavujete druhé patro baráku??? Omlouvám se za útočnost, ale pokud není zdravotní indikace, tak normální pracovní tempo nikomu neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.10.19 13:04
@skorotehotna píše:
@Cerva1 Prosímtě můžeš mi někde dát zdroj k tomu, že na neschopenku se nechodí jen ze zdravotních důvodů? To se mi totiž fakt nezdá. Pokud nějaký doktor napíše neschopenku pro těžkou práci, je to jeho dobrá vůle a vymyslí si diagnozu rizikového, ale nikdy jsme se nesetkala s tím, že by někdo dostal neschopenku na to, že nezvládá práci. To by přece mohl přijít každý, že nezvládá práci a dostane neschoepnku?

Já měla na psychické potíže od obvodaka, po měsíci převzal gynekolog a na nic se neptal. Buď ji dal pokračovat nebo si něco vymyslel, nebavili jsme se o tom :think: ale a psychika je asi zdravotní důvod. Jako že to nemusí být vyloženě nízko placenta, slabý čípek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 13:13
@Bubla Bůčková píše:
Já měla na psychické potíže od obvodaka, po měsíci převzal gynekolog a na nic se neptal. Buď ji dal pokračovat nebo si něco vymyslel, nebavili jsme se o tom :think: ale a psychika je asi zdravotní důvod. Jako že to nemusí být vyloženě nízko placenta, slabý čípek :nevim:

Ano, psychické důvody a obtíže jsou normálně indikací k PN, ale nemůže o nich rozhodnout gynekolog. Ale pokud je to PN na dlouho tak ji může převzít. Kamarádka takhle měla PN na problémy se zády a pak jí taky převzal gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.10.19 13:21

Asi nemáš důvod být na neschopence. A noční dělat nesmíš. Mě gynekolog chtěl napsat neschopenku jen s tím, že mi v práci potvrdí, že danou práci již vykonávat nesmím. Přeradili mě na jinou pozici a bylo vymalováno. Zkoušela jsem i obvodního a ten mě posílal za gynekologem, začarovaný kruh. Nakonec jsem musela ve 23t na cerklaz a už jsem zůstala doma. Podotýkám měla jsem 36 kg a nikdo mě doma nenechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26325
29.10.19 13:24
@Anonymní píše:
Vlastně jsem se tu odpovědi nedočkala.. Hlavně že mi tu píšete, jak jsem neschopná se domluvit a kdesi cosi. Neznáte podrobnosti a hned soudite, jak jsem neschopná se domluvit? A kdesi cosi?… Ptala jsem se jen, zda gyn musí vědět že mám neschopenku…
Diskuze k ničemu. Odsuzovat a soudit jde každýmu. :zed:

tak jestli jsi chtěla jen politovat, tak jsi to měla napsat rovnou. Rady jsi dostala, jak s nimi naložíš, to už je jen na tobě. Možnosti máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
2.11.19 16:09

Ahoj, přijde mi, že si to tu všichni představují jak Hurvínek válku! Já jsem sama na neschopence, v práci jsem celý den na nohou, taham se a hlavně se používá v práci chemie(ředidla, laky, rozpouštědla, dělám v tiskárně). Někteří zaměstnavatelé neberou ohledy na těhotné, nemají pro ně méně náročnou práci a stezovani si na inspektorátu práce-haha! Asi máte všechny super práci a zaměstnavatele (ano, naše smůla, že jsme u toho, kdo porušuje zákoník práce). Nebo jste to tak řešily v reálu a podaly stížnosti na zaměstnavatele??? Nebo jen teoreticky? Chápu paní, já už taky neměla nervy hádat se se zaměstnavatelem ( a to si nenechám nic líbit a umím se postavit za svá práva). Řekněte gynekologovi, že máte náročnou práci a nezvladate ji, snad není takový pitomec a neschopenku Vám dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26325
2.11.19 16:52
@Mandragora13 píše:
Ahoj, přijde mi, že si to tu všichni představují jak Hurvínek válku! Já jsem sama na neschopence, v práci jsem celý den na nohou, taham se a hlavně se používá v práci chemie(ředidla, laky, rozpouštědla, dělám v tiskárně). Někteří zaměstnavatelé neberou ohledy na těhotné, nemají pro ně méně náročnou práci a stezovani si na inspektorátu práce-haha! Asi máte všechny super práci a zaměstnavatele (ano, naše smůla, že jsme u toho, kdo porušuje zákoník práce). Nebo jste to tak řešily v reálu a podaly stížnosti na zaměstnavatele??? Nebo jen teoreticky? Chápu paní, já už taky neměla nervy hádat se se zaměstnavatelem ( a to si nenechám nic líbit a umím se postavit za svá práva). Řekněte gynekologovi, že máte náročnou práci a nezvladate ji, snad není takový pitomec a neschopenku Vám dá.

dokud se těhotné nebudou samy za svá práva brát, tak zaměstnavatelé z dobroty své duše opravdu na úlevy nepřistoupí. A opravdu chtějí všichni pracovat pod zaměstnavatelem, který porušuje zákon? A dokud nezačnou těhotné opravdu důsledně řešit své pracovní zařazení a nevhodnost pracovní náplně, tak se NIC nezmění. Nikdo jiný to totiž za ty těhotné neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7986
2.11.19 17:32
@Mandragora13 píše: Řekněte gynekologovi, že máte náročnou práci a nezvladate ji, snad není takový pitomec a neschopenku Vám dá.

Takže lékař, který odmítne dát falešnou neschopenku je pitomec? No i když je fakt, že mě tento názor zas tak nepřekvapuje. Na mě jsou taky lidi naštvaný když jim odmítnu vystavit neschopenku z důvodu, že se jim nelíbí v práci, nebo si chtějí odpočinout, zrekonstruovat byt a podobně. A ještě mi vyhrožují se přeregistrují jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.11.19 18:32
@neumisa píše:
dokud se těhotné nebudou samy za svá práva brát, tak zaměstnavatelé z dobroty své duše opravdu na úlevy nepřistoupí. A opravdu chtějí všichni pracovat pod zaměstnavatelem, který porušuje zákon? A dokud nezačnou těhotné opravdu důsledně řešit své pracovní zařazení a nevhodnost pracovní náplně, tak se NIC nezmění. Nikdo jiný to totiž za ty těhotné neudělá.

A nebo taky doktoři přestanou psát PN na nechci do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26325
2.11.19 18:35
@P4ja píše:
A nebo taky doktoři přestanou psát PN na nechci do práce.

ano, s tím souhlasím. Ale zase chápu, že brečící těhule v ordinaci je silné kafe. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.11.19 19:02
@Mandragora13 píše:
Ahoj, přijde mi, že si to tu všichni představují jak Hurvínek válku! Já jsem sama na neschopence, v práci jsem celý den na nohou, taham se a hlavně se používá v práci chemie(ředidla, laky, rozpouštědla, dělám v tiskárně). Někteří zaměstnavatelé neberou ohledy na těhotné, nemají pro ně méně náročnou práci a stezovani si na inspektorátu práce-haha! Asi máte všechny super práci a zaměstnavatele (ano, naše smůla, že jsme u toho, kdo porušuje zákoník práce). Nebo jste to tak řešily v reálu a podaly stížnosti na zaměstnavatele??? Nebo jen teoreticky? Chápu paní, já už taky neměla nervy hádat se se zaměstnavatelem ( a to si nenechám nic líbit a umím se postavit za svá práva). Řekněte gynekologovi, že máte náročnou práci a nezvladate ji, snad není takový pitomec a neschopenku Vám dá.

Aha, takze porusovani zakonu od zaměstnavatele je v poradku a nutit doktora k povodu taky. A kdyz na to nepristoupi, tak je pitomec :potlesk: O tom by se dalo polemizovat, kdo je v tomhle pripade pitomec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
2.11.19 19:53

Bohužel napsala jsem, co si myslím. Nemusíte se do mě pouštět, stejně jako do paní, která tu dostala čočku. Ano, mám na hov*o zaměstnavatele a neplánuji se tam vrátit-proto mi ani nestalo bojovat za svá práva-ztraceny čas a energie, když už tam nechci pracovat. No nic, že jsem sem vůbec něco psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
2.11.19 20:04
@Anonymní píše:
Nechci tu rozvádět své důvody.. Týká se to práce, v práci stojím 12h na nohách což je vyčerpávající, můj vedouci mi stále nařizuje noční..

Ahoj, tak předně - pokud jsi těhotná a už jsi to v práci oznámila, tak ti zaměstnavatel nesmí nařizovat noční, naopak je povinen přeřadit tě na pozici, kde noční dělat nebudeš. tím bych asi začala. Jinak ti ale moc neporadím - pokud nemáš žádnou indikaci, pro kterou bys musela zůstat doma na neschopence, tak ti ji gynekolog vypsat nemusí. Stejně tak obvoďák - těhotenství není přece indikací k automatické neschopence. I když chápu, že ve tvém případě, kdy trávíš 12h na nohách, to může být namáhavé. Zkusila bych to přes ty noční - tam je zaměstnavatel povinen ti vyjít vstříc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.11.19 20:38
@Mandragora13 píše:
Bohužel napsala jsem, co si myslím. Nemusíte se do mě pouštět, stejně jako do paní, která tu dostala čočku. Ano, mám na hov*o zaměstnavatele a neplánuji se tam vrátit-proto mi ani nestalo bojovat za svá práva-ztraceny čas a energie, když už tam nechci pracovat. No nic, že jsem sem vůbec něco psala…

Tak právě proto bych bojovala. Ono je rozdíl být doma a mít menší peníze a domácí vězení a nebo plat a neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí