Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj prosim o nejakou radu, jestli vůbec existuje. Momentálně jsem začátek 37 tt, ale poslední dobou mě občas bolí stydké kosti nejspíš. Tenhle týden mě to chytlo docela dost, bolestive se mi chodí a třeba zvedat nohy a vzít si kalhoty nebo ponožky či vylézt z vany (bohužel nemám sprchu) je už velmi obtížné. Úleva je ležet, ale prostě to nepříjemné bolí no jde mi o to, že jsem jako mimčo měla problémy s kyčlemi, nosila jsem takové ty srovnávací kalhoty či co. Pak jako děcko zlomená noha, no kyčle občas zlobí do teď natož k tomu teď tohle. Partner se mnou doma být do porodu denně bohužel nemůže, aby mi pomohl a tyhle bolesti nezná, takže pro něj to je nic, když to nějak prekoušu, takže všechno doma musím obstarávat sama, nebývá doma přes týden a musím ještě chvíli fungovat. Naštěstí se starám teda jen o dům a o sebe nikoli o další děti. Chci si od té bolesti nějak ulevit, ale nevím jak, procházet se už moc fakt nejde, zvládnu sotva chvíli a snecim tempem jak to poboliva. No a další věc co mě zajímá je, zdali to nemůže nekteram ovlivnit porod?
Děkuji za konzultaci ![]()
@dog.s zkus si pořídit gymnastický míč, hodně si ho na úlevu chválí. Ono už asi mimčo hodně dole naleha a taky se to tam všechno chystá. Já jsem 34tt a moje specialita jsou bedra… Musíme to ještě chvilku vydržet ![]()
Mne to teda bolelo jak pes v obou tehotenstvich, akorat s tou ulevou, nejak si nepamatuju, ze by neco zabralo. Porodit
hodne stesti, mas to za par.
Nejspis uz te tam to mimino dost tlaci. Je spravne otocene? Ja to mela trochu driv, nevim, kolem 30tt nebo tak, kdy byl prcek uz dost velky ale jeste byl napric, jsem. myslela, ze mi tu kost roztlaci vejpul…pak se otocil a bylo to vyrazne lepsi. Ale vim, ze svagrova na tohle trpela hodne…zalezi. Jo ten mic byva supr, ja mela jeste takovy pas na podporu bricha, ten mirne pomohl…kdyz jsem to tehdy dohledavala, tak pry nekdy tehotne kvuli tomu chodi i o berlich a tak…no umi to byt zahul. Porodu by to vadit nejspis nemelo, pokud je to jen to jen tim tlakem. Tady jsou nejake navrhy jeste na pomoc, ale uz to mas za par, tak nevim, jak moc ma jeste cenu shanet nejake pomucky nebo fyzio
https://cs.medlicker.com/…-tehotenstvi