Neschopenka v těhotenství, od začátku těhu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
2.10.18 11:09

@provance132 Já bych šla na neschopenku…tělo si řekne samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.10.18 11:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.10.18 11:16

@rozand Píší co mě řekla gynekoložka.....a poslechnu spíše ji jelikož ona je zde od toho aby se starala a dávala rady......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
2.10.18 15:39

@provance132 neschopenka v 6.tt. ? A mas uz vubec tehotenstvi skutecne potvrzene ? Pokud ano, mas diagnostikovane rizikove tehotenstvi ? Pokud ne, tak na co chces jako tu neschopenku vystavit ? :think: Ani prukazku nemas, na tu si ještě pockas. Takze zneuzivani neschopenky fakt neni na miste. Svoji situaci res se zamestnavatelem, ne s doktorem. Vem si dovolenou, neplacene volno,kdyz chces byt doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.18 16:28

nechápu ty rady,aby si vzala neplacené volno, to snad není normální ne? to jako má sedět doma zadarmo? jestli se necítí dobře, tak ať jde na nemocenskou, já jsem 12tr a zítra si jdu pro neschopenku, dělám ve vedru a to mi nedělá dobře, každý to snáší jinak…a průkazku já měla v 5tt, takže třeba ji má zakladatelka taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
2.10.18 16:37

@Petulinka92 Ale ono to není o tom „ať jde na nemocenskou“, to prostě není její rozhodnutí, že chce být doma na neschopence. To musí být rozhodnutí lékaře a ten pro to musí mít (nebo falešně vymyslet) medicinský důvod, diagnozu. Tou asi nemůže být „pacientka nechce nic podcenit“.

A ty, pokud děláš ve vedru a není to tedy práce vhodná pro těhotnou, tak pokud si jdeš pro neschopenku, tak jsi sama proti sobě - budeš mít míň peněz a omezené vycházky. Přitom by to šlo řešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.18 16:55

Já jsem dneska byla u doktora jsem v 8tt, neschopenku mi nabídnul již před 14 dny, ale odmítla jsem, dneska jsem si však už napsat nechala. Pracuji ve směnném provozu a někdy jsou lepší jindy horší dny, zbytečně bych se tam stresovala, neustále nás posílají na jiné a jiné práce co je zrovna potřeba, taháme těžší bedny (práci řeknou že nic težkého tahat nemusím, ale realita je jiná).
A proč se nervovat v práci, lítat neustále na wc v době nevolností, rozdýchávat pachy a trápit se? Nemocenské pojištění si platím již několik let tak ho aspoň poprvé využiji i na svou osob a peníze? Hold zdraví je pro mě přednější. A co se vycházek týče tak je jasné je to dost omezení 6 hodin, ale ted přez zimu to nějak přežiju. Zdraví miminka je pro mě přednější

• Citovat
  • Upravit
2.10.18 17:23

@histep není to až takové vedro, takže mě přeložit nemusí,už jsem si to zjišťovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
3.10.18 12:21

Já třeba neschopenku mám, jelikož pravuji v mš a neustále se tam točí nemoci (anginy,streptokok, spala..) a sama jsem nemela ani nestovice. Zalezi vice mene na tobe. Me napsala neschopenku obvodni lekarka, ale po hospitalizaci v nemocnici,kde jsem byla by mi to napsal i gyndar pry. Navic me nejak nestve, ze mam menne penez, takze zalezi asi i na tve situaci jestli mas manžela, ktery vis, ze te zajisti a zaroven budete moct nakupovat i tech spousty veci nebo vis ze budete mit co delat aby si vubec mohla jist pestrou, zdravou stravu a ne chleb s maslem. Dalsi vec je tvuj věk. To je samo o sibe rizikovejsi a asi bych byla doma spis kvuli tomuto duvodu pikud je vse jinak ok.

• Citovat
  • Upravit
62
31.10.18 20:41

Ahoj chtela bych trochu poradit :) jsem v 6tt a kvuli spineni jsem dostala Utrogestan a Prednison a samozrejme take neschopenku na kontrolu jdu pristi stredu. Pokud mi neschopenku prodlouzi nevim co rict v praci a eventualne svemu okoli kazdy bude chtit vedet co mi je a jelikoz jsem po ZT tak se mi to nechce hned vsude vykladat…

Za pripadne rady dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
31.10.18 20:49

Normálně říkej,že je to osobní. Tak jsem to říkala já, šla jsem na nemocenskou v 8 tt, tak jsem toto říkala celý měsíc, jak budeš mít ukončený 12. týden, můžeš to troubit.. :)

• Citovat
  • Upravit
62
31.10.18 20:58

@Badboda no tak v praci mozna, ale to bude hned asi kazdemu jasny…ale az se me zepta treba moje mamka tak ji asi nereknu, ze je to osobni ze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18763
31.10.18 21:01

@mishulka26 bloknuta záda, dostala jsi injekci na uvolnění, máš mít klid a ani se nemůžeš moc hýbat… Čekáš jestli se to zlepší a ono furt ne a ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
31.10.18 21:01

Aha, ja myslela jen lidem v práci, jako že co ti je , že nechodíš, to se budou ptat určitě. Mamce to samozřejmě řekni, tak to je přirozený, říct to nejbližším. Ale já jsem to brala, že je to moje věc komu to řeknu a komu ne.

• Citovat
  • Upravit
31.10.18 21:02

@mishulka26 tak pokud to nechceš říkat ani mamce „vymysli“ si cokoli - bolest zad, bolesti břicha - zánět + ATB, můžeš být nemocná - jako angína atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí