Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rozand Píší co mě řekla gynekoložka.....a poslechnu spíše ji jelikož ona je zde od toho aby se starala a dávala rady......
@provance132 neschopenka v 6.tt. ? A mas uz vubec tehotenstvi skutecne potvrzene ? Pokud ano, mas diagnostikovane rizikove tehotenstvi ? Pokud ne, tak na co chces jako tu neschopenku vystavit ?
Ani prukazku nemas, na tu si ještě pockas. Takze zneuzivani neschopenky fakt neni na miste. Svoji situaci res se zamestnavatelem, ne s doktorem. Vem si dovolenou, neplacene volno,kdyz chces byt doma.
nechápu ty rady,aby si vzala neplacené volno, to snad není normální ne? to jako má sedět doma zadarmo? jestli se necítí dobře, tak ať jde na nemocenskou, já jsem 12tr a zítra si jdu pro neschopenku, dělám ve vedru a to mi nedělá dobře, každý to snáší jinak…a průkazku já měla v 5tt, takže třeba ji má zakladatelka taky ![]()
@Petulinka92 Ale ono to není o tom „ať jde na nemocenskou“, to prostě není její rozhodnutí, že chce být doma na neschopence. To musí být rozhodnutí lékaře a ten pro to musí mít (nebo falešně vymyslet) medicinský důvod, diagnozu. Tou asi nemůže být „pacientka nechce nic podcenit“.
A ty, pokud děláš ve vedru a není to tedy práce vhodná pro těhotnou, tak pokud si jdeš pro neschopenku, tak jsi sama proti sobě - budeš mít míň peněz a omezené vycházky. Přitom by to šlo řešit jinak.
Já jsem dneska byla u doktora jsem v 8tt, neschopenku mi nabídnul již před 14 dny, ale odmítla jsem, dneska jsem si však už napsat nechala. Pracuji ve směnném provozu a někdy jsou lepší jindy horší dny, zbytečně bych se tam stresovala, neustále nás posílají na jiné a jiné práce co je zrovna potřeba, taháme těžší bedny (práci řeknou že nic težkého tahat nemusím, ale realita je jiná).
A proč se nervovat v práci, lítat neustále na wc v době nevolností, rozdýchávat pachy a trápit se? Nemocenské pojištění si platím již několik let tak ho aspoň poprvé využiji i na svou osob a peníze? Hold zdraví je pro mě přednější. A co se vycházek týče tak je jasné je to dost omezení 6 hodin, ale ted přez zimu to nějak přežiju. Zdraví miminka je pro mě přednější
@histep není to až takové vedro, takže mě přeložit nemusí,už jsem si to zjišťovala…
Já třeba neschopenku mám, jelikož pravuji v mš a neustále se tam točí nemoci (anginy,streptokok, spala..) a sama jsem nemela ani nestovice. Zalezi vice mene na tobe. Me napsala neschopenku obvodni lekarka, ale po hospitalizaci v nemocnici,kde jsem byla by mi to napsal i gyndar pry. Navic me nejak nestve, ze mam menne penez, takze zalezi asi i na tve situaci jestli mas manžela, ktery vis, ze te zajisti a zaroven budete moct nakupovat i tech spousty veci nebo vis ze budete mit co delat aby si vubec mohla jist pestrou, zdravou stravu a ne chleb s maslem. Dalsi vec je tvuj věk. To je samo o sibe rizikovejsi a asi bych byla doma spis kvuli tomuto duvodu pikud je vse jinak ok.
Ahoj chtela bych trochu poradit
jsem v 6tt a kvuli spineni jsem dostala Utrogestan a Prednison a samozrejme take neschopenku na kontrolu jdu pristi stredu. Pokud mi neschopenku prodlouzi nevim co rict v praci a eventualne svemu okoli kazdy bude chtit vedet co mi je a jelikoz jsem po ZT tak se mi to nechce hned vsude vykladat…
Za pripadne rady dekuji ![]()
Normálně říkej,že je to osobní. Tak jsem to říkala já, šla jsem na nemocenskou v 8 tt, tak jsem toto říkala celý měsíc, jak budeš mít ukončený 12. týden, můžeš to troubit.. ![]()
@Badboda no tak v praci mozna, ale to bude hned asi kazdemu jasny…ale az se me zepta treba moje mamka tak ji asi nereknu, ze je to osobni ze? ![]()
@mishulka26 bloknuta záda, dostala jsi injekci na uvolnění, máš mít klid a ani se nemůžeš moc hýbat… Čekáš jestli se to zlepší a ono furt ne a ne ![]()
Aha, ja myslela jen lidem v práci, jako že co ti je , že nechodíš, to se budou ptat určitě. Mamce to samozřejmě řekni, tak to je přirozený, říct to nejbližším. Ale já jsem to brala, že je to moje věc komu to řeknu a komu ne.
@mishulka26 tak pokud to nechceš říkat ani mamce „vymysli“ si cokoli - bolest zad, bolesti břicha - zánět + ATB, můžeš být nemocná - jako angína atd.