Neschopná máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4051
18.9.11 19:28

Necetla jsem reakce. Neverim ze jsi spatna mama. Jen je to poprve. Snazime se szit s novym clovickem co je na nas maximalne zavisly. Myslim ze sestinedeli je spravne doba hajeni. Vetsinou se to pomalu ale jiste vse usadi a bude dobre!

Osobne si myslim ze kojeni je pro mimi to nejlepsi! Rozhodne bych to ale nehrotila za kazdou cenu. Predevsim musi byt spokojena maminka pak bude spokojene i miminko. Predpokladam ze jsi upravila i svuj jidelnicek… Nas mrnous reagoval na skoro vse takze jsem si musela hodne hlidat co jim. Ve trech tydnech jsme zacali davat sab simplex, pozdeji probioticke kapky. Okolo 3 mesicu se to zleosilo a uz bylo lepe.
Pokud to ale nejde, mate fakt problemy, nejsi a nebudes pri kojeni v pohode zvazila bych prechod na UM.

Drzim palce! Bude dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
18.9.11 19:29

Zakladatelko jak moc Tě chápu, cítila jsem se úplně stejně, navíc veškeré rady, které jsem dostávala byly na nic, nic nepomohlo. Toto období u mého malého trvalo víc jak 4měs., bylo to pro mě tak těžké, že další dítě nechci, nezvládla bych to, i když syna hrozně moc miluju, ale znovu už to zažít nechci.
Jediné, co mi pomohlo byla podpora okolí, jakmile jsem se uklidnila já, tak byl klidnější i malý. Držím Ti palce, vím, že jsem nepomohla, ale chci, abys věděla, že nejsi špatná Ty nebo Tvoje miminko, takhle to prostě je, hormony, únava, věčný pláč…bude lépe, i když se Ti to teď nezdá. Hlavně ať jste zdravý, vše ostatní se upraví samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.9.11 19:36

zakladatelko, z toho co píšeš, mi fakt vychází, že malej je ideální adept na zavinutí, houpání a bílý šum.

Víc třeba tady

… zkus to, za to nic nedáš, ale vsadím se, že to zabere :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.9.11 19:42

Verčo - mě prostě přijde, jako že by se máma měla podpořit. Kojení jim evidentně jde, když dítě přibývá. Zkusila bych vše a pak až přestala kojit. To jsem tím chtěla říct. Trošku mám pocit, že to tu zas sklouzne k tomu, že příčinou je kojení a tečka a rovnou se radí přestat. Ale je mi jasný že tímto příspěvkem budu za matku fanatičku. :mrgreen:
Jinak je to samozřejmě na rozhodnut zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
18.9.11 19:42

Zakladatelko a kolik ti je let, zajámá mě to proto, že jsem si nejednou ve svém okolí všimla, že starší matky jsou trochu více choulostivější, úzkostnější, více se strachují a hodně vše řeší.

Zkrátka, když jsem já byla s prvním synem v porodnici, byly tam holky, které když jejich mimčo řvalo se u toho ani nevykadily. A byli tam zase jiné, co když věděli, že je mimčo v pořádku, nemá hlad, není pokaděné, a samo, že nic ho neohrožuje na životě tak tu chvilku ho řvát nechali.

Pokud jsi ten první případ, pak se musíš hlavně hodit do klidu. Což se lehko řekne, já vím. Takže, alespoň se snažit hledat způsoby, jak vše řešit s úsměvem. Mimča řvou, psi štěkají a to proto, že neumí mluvit.

• Citovat
  • Upravit
8911
18.9.11 19:43
Anonymní píše:
zavinovacku pouzivam nA spani na noc,mam perovou,tak se pekne stahne,ale i pres ni je neklidny :nevim:

Tak jestli je to ta klasická rychlozavinovačka, tak v tom mu musí být vedro. Já zavinuji jen do plíny (viz foto). Dítě pak položím na bok, tam kde je ten vrchní cíp (tím si to přilehne a hned tak se z toho nevymotá, během noci pak pochopitelně ano, ale ono je to hlavně na usnutí).

Co se týče utišování, tak nevím, jak podrobně to tu máš načtené, tak ti sem šoupnu ještě odkaz na utišování podle Karpa:
 http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

Jinak upřímně se přiznám, že když mi dítko moc leze na nervy (řve a já nemůžu najít žádný kloudný důvod, páč je najezenej, přebalenej, horko mu není atd.), tak klidně jdu na chvilku pryč a zavřu ho v té místnosti. Jednak se nadýchám trochu vzduchu a nervová soustava odpočine od toho stesujicího řevu a pak mám sílu se vrátit a pokračovat v tišení a jednak se kolikrát stane, že sám rychle usne (bavíme se tu o 5-10 minutách, ne o hodině, nebo že bych ho nechala uřvat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.9.11 19:50

Aladino

verenika píše:
A říkala jsi o tomhle vaší dětské dr.?A krmíš tedy po 3h?+- přes den?

Zase je škoda zahodit kojení,když mlíčko máš,ale zase se trápit…

Malý je ještě nmalinký,třeba jste se ještě nesehráli na kojení,nemáte tu určitou pozici která vám bude vyhovovat.A hlavně si připomínej že miminka vše vycítí.

Zkus se vyprdnou na vážení,jen si k malému lehni a třeba ho hlaď po tvářičce…

Nepřijde mi,že bych zakl. rovnou cpala do UM.Ale asi to každá vidíme jinak :roll: :mrgreen:

A ta má reakce na antikolikové mléko byla na někoho jiného,myslím,že psala,že přešli na Sunar a nepomohlo.Až v 6m.,když miminko kope nožičkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
18.9.11 19:59
:palec: taky jsem kdysi používala obyčejnou plínu a zavinovala a dávala na bok a dost to pomáhalo:))utišující poloha, taková jako mají v bříšku a nebo zkus takový ten vak na břiško (klokanku), zapneš a chodíš, dost věcí jsem u toho udělala :palec:
Wiolla píše:
Anonymní píše:
zavinovacku pouzivam nA spani na noc,mam perovou,tak se pekne stahne,ale i pres ni je neklidny :nevim:

Tak jestli je to ta klasická rychlozavinovačka, tak v tom mu musí být vedro. Já zavinuji jen do plíny (viz foto). Dítě pak položím na bok, tam kde je ten vrchní cíp (tím si to přilehne a hned tak se z toho nevymotá, během noci pak pochopitelně ano, ale ono je to hlavně na usnutí).

Co se týče utišování, tak nevím, jak podrobně to tu máš načtené, tak ti sem šoupnu ještě odkaz na utišování podle Karpa:
 http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

Jinak upřímně se přiznám, že když mi dítko moc leze na nervy (řve a já nemůžu najít žádný kloudný důvod, páč je najezenej, přebalenej, horko mu není atd.), tak klidně jdu na chvilku pryč a zavřu ho v té místnosti. Jednak se nadýchám trochu vzduchu a nervová soustava odpočine od toho stesujicího řevu a pak mám sílu se vrátit a pokračovat v tišení a jednak se kolikrát stane, že sám rychle usne (bavíme se tu o 5-10 minutách, ne o hodině, nebo že bych ho nechala uřvat).
  • Citovat
  • Upravit
7584
18.9.11 20:02

Veru, já tě nijak nechtěla napadat. :hug: Fakt promiň, jestli máš ten pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.9.11 20:03

Ahoj,jsi mi pripomela moje pocity po porodu a fakt se na tohle znova netesim. Blues - stacilo rict slovo „brecet“ a ja brecela. kojeni - muceni obou. Dite spalo behem dne 3× 20 minut, jinak nosit nosit nosit… fuj. Odstavovala jsem nakonec az v 4,5 mesici, ale tedka se na to vykaslu daleko driv, nestalo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 20:16

mam 26let,jak se ti nekdo ptal…

jinak knizku od Karpa mam prolistovanou,zkouseli jsem nejaky veci…zkusim ale to zavinuti do pleny…

bud mam vadnou vahu,ale ted jsme kojili a ukazalo ze vypil jen 20ml,tak teda nevim…

k tem umelym mlikum…i sama mudra rikala,ze kdyby bylo nejhur,maly spatne pil,malo cural,tak at ho pry zvetim UM,pry nutrilonem anticolic,ale ten neni k sehnani…

ve ctvrtek jdem na prevazeni,tak uvidime jak to vypada,,,ja bych rada kojila,ale pokud to bude takovy boj porad,tak pro psychickou pohodu by bylo lepsi vymyslet neco jineho nez plne kojeni :nevim:

a moje mudra mi rika a porad predepisuje sab simplex,zminovala jsem se o jinych,ale pry sabiky pri kazdem kojeni…

• Citovat
  • Upravit
17310
18.9.11 20:17
Aladina píše:
Veru, já tě nijak nechtěla napadat. :hug: Fakt promiň, jestli máš ten pocit.

tak trošku ten pocit mám :lol: :lol: Ne,jen jsem ti chtěla vysvětlit,že jsem zakl. hned necpala to mlíko proti kolikám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 20:18

jinak po kojeni me hrozne boli prsa,jako ne bradavky,ale vevnitr,mam pocit,jak kdyby mi tam jezdily ziletky,je to hrozne neprijemne :zed: :zed: a ja se behem tehu na kojeni taaaaaak tesila,ale to jsem netusila jake problemy a boj muze prijit :-?

• Citovat
  • Upravit
17310
18.9.11 20:19
Anonymní píše:
mam 26let,jak se ti nekdo ptal…

jinak knizku od Karpa mam prolistovanou,zkouseli jsem nejaky veci…zkusim ale to zavinuti do pleny…

bud mam vadnou vahu,ale ted jsme kojili a ukazalo ze vypil jen 20ml,tak teda nevim…

k tem umelym mlikum…i sama mudra rikala,ze kdyby bylo nejhur,maly spatne pil,malo cural,tak at ho pry zvetim UM,pry nutrilonem anticolic,ale ten neni k sehnani…

ve ctvrtek jdem na prevazeni,tak uvidime jak to vypada,,,ja bych rada kojila,ale pokud to bude takovy boj porad,tak pro psychickou pohodu by bylo lepsi vymyslet neco jineho nez plne kojeni :nevim:

a moje mudra mi rika a porad predepisuje sab simplex,zminovala jsem se o jinych,ale pry sabiky pri kazdem kojeni…

Ten je naprd,lepší je Baby Calm :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
18.9.11 20:19

Kojící polštář

Ahoj,
mě napadlo, jestli jsi zkoušela kojicí polštář. Nám to moc pomohlo, doma jsme kojili prakticky jen s polštářem. Miminko na něm má pohodlí a ani ty bradavky pak tolik netrpí.

A hlavně - už na tom, co píšeš, jak přemýšlíš atd., je vidět, že jsi super máma!!! :hug: :hug: :hug: Poporodní blues je pěkná sviňucha. Mně pomohlo vykecat se na netu :wink: Tak jen si vylívej srdíčko, tady vždycky najdeš někoho, kdo tě pochopí a třeba ti i poradí. Časem pak budeš ty sama radit dalším :wink:

Přeju, ať se vše brzy spraví. Jo, a souhlas s holkama - 1. nevážit, 2. pokud to bude znamenat klid pro mimi i pro tebe, sáhnout po UM (i když to by i pro mě byla až krajní možnost, taky bych nejdřív zkusila třeba stříkačku).
Ještě k těm prdíkům - u nás pomohlo nahřát gelový obklad, dlouho vydrží teplý a pokud je ve tvaru obdélníků, hezky drží na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová