Neschopná máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
budulinek2011
18.9.11 19:10

Něco podobneho jsem měla a mám.. Kojila jsem sice jen 3 tydny, jelikoz malá byla líná tahat,, Přitom jsem měla zpousty mlika.. šíleně trpěla na koliky.. Já jsem byla na zhroucení jak jsem byla unavena.. Mě ješte k tomu ani nikdo nepomahal.. Přitel jezdival treba na 10 dnu pryc. Myslela jsem že snad zkočim z okna.. Pak jsme jí davaly sunar a nepomohlo.. Bylo a je to furt bolestive.. Ted už má ale 6 měsicu tak to už sama vyprdí..Hned jak miminko začne samo kopat tak se vyprdi samo.. Mala ma problemy se zacpou takže vzdy kdyz ji davam flasku tak silene place a kroutí se bolestí..

• Citovat
  • Upravit
3483
18.9.11 19:10

Taky doporučuju svázat obyčejnou plínkou na housenku. Já bych občas jinak taky nenakojila, protože malá (4.týdny) je pěkná vzteklounka a pořád šermuje ručičkama. Napadá mě ještě odstříkat mlíčko a dát přes lahvičku, je škoda to vzdávat. A nekontrolovala bych kolik vypije, vyprdla bych se na vážení, stačí, že na kontrole bude přírůstek a ty se nemusíš stresovat :) Mě malá pije 10minut po čtyřech hodinách a přibírá krásně. Taky bojujem s prdíky, ale snažím se najít vždy vhodnou polohu a dělám opičky, abych jí přivedla na jiné myšlenky. Většinou to vychází a malá se tlemí jak blázen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.9.11 19:11
Anonymní píše:
piju kojo caj,meltu,hodne tekutin,redeny dzus

sab simplex a cekame az bude mit maly mesic,at muzem pridat lactobacily…

jinak masirujem brisko,pokladame na nej,peckovy polstarek,cviceni s nozickama,rourka…klubicko,tygrik…je toho hromada co delame uplne automaticky a bezne---

Ještě mě napadlo jak to má se spaním,zda spí dost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.9.11 19:12

Zkusila bych, co říká Novire. Podle mě je neklidné miminko a z něj nervózní maminka a dál z maminky nervózní miminko. Jestli dítě přibírá, tak problém s kojením není. Stačí mu méně. A zkus opravdu zavinout- do čtvercové pleny. Určitě někde najdeš nákres, jak se to dělá. Náš Jo se po tom také zklidnil.

A my tě tu chápeme, neboj. :hug: Holt první a ještě neklidné miminko, to je pořádný záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.9.11 19:13

Jinak na koliky se prodávají UM,nám moc pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 19:19

nekdy spi dobre pres den-spis vyjimecne,jindy kdy jen rve a usina vycerpanim.

v noci se budi ruzne… davame naposled mezi osmou a devatou a ze zacatku to bylo ve dve a v sest a ted co 3hodky se hlasi…ale moc nevypije…

jinak chodime hodne na prochazky,ty stridave prospi a prorve,ale jsem na vesnici,tak hlavne ze je na certvem vzduchu

• Citovat
  • Upravit
7584
18.9.11 19:20

Veru, jasně, že není nejdůležitější kojit. Ale není trochu přehnané už rovnou doporučovat nějaké konkrétní UM? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 19:20

holky moc dekuji za rady,jste zlate,jen nestiham odpovidat na vsechny,tak se omlouvam :oops:

• Citovat
  • Upravit
7584
18.9.11 19:22

Zakladatelko - a co šátek? Nechceš zkusit a jít na vycházku s dítětem v šátku? Starší byl taky uplakaný v kočárku a sotva jem ho dala do šátku, byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.9.11 19:23
Aladina píše:
Veru, jasně, že není nejdůležitější kojit. Ale není trochu přehnané už rovnou doporučovat nějaké konkrétní UM? :nevim:

Já přeci neříkám,že ho má jít rovnou koupit :wink: :mrgreen: Já jen píšu své zkušenosti a možnosti :nevim:

Je to snad špatně :think: :?:

Příspěvek upraven 18.09.11 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
18.9.11 19:23

Jestli můžu rradit vyprdni se na sab simplex,nám nepomohl a neznám snadani nikoho, kdo měl dítě s opravdovýma kolikama, komu by zabral.U nás se nejvíc osvědčila kombinace Baby calm + Lefax a nošení na tygříka a k tomu poplácávat na zadečku hodně energicky houpat a syčet :wink: Stejně sice byli koliky pravidelně od 20.00 do 23.00 ale nebylo to tak šílený. Jo a ještě jsem to když bylo fakt hodně špatně odplnili rourkou.
U kojení mi malá dělala to samí a jsem přesvědčená že to bylo taky kolikou. Okamžitě jakmile se napila, po pár minutách řev, odtahování, šermování a jen si dudlala posléze bradavku místo dudlíku a uklidňovala se tím, ale nepila. Zavinování vřele doporčuju taky. Taky pomáhalo jí dát odříhnout v průběhu kojení a to i několkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
18.9.11 19:24
Anonymní píše:
piju kojo caj,meltu,hodne tekutin,redeny dzus

sab simplex a cekame az bude mit maly mesic,at muzem pridat lactobacily…

jinak masirujem brisko,pokladame na nej,peckovy polstarek,cviceni s nozickama,rourka…klubicko,tygrik…je toho hromada co delame uplne automaticky a bezne---

No vidíš, Ty jsi úplně vzorná, máš to naštudovaný… :palec: Máš dvě možnosti - buď zkusit „přetrpět“ toto období a ještě chvíli vydržet s kojením, třeba se to upraví a pak to opravdu bude fajn… a nebo zkusit tu lahvičku… :nevim: Jinak s tím pláčem… Prostě každé děťátko je jiné - mě malý třeba vůbec neplakal, jen před kojením, když měl hlad… ale kamarádka má zase holčičku a ta pláče pořád, kojí pomalu ob hodinu a malé už budou 4 měsíce… Ale obě naše děti jsou zdravé a v pořádku… :srdce: Uvidíš, bude líp!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
Anonymní píše:
nekdy spi dobre pres den-spis vyjimecne,jindy kdy jen rve a usina vycerpanim.

v noci se budi ruzne… davame naposled mezi osmou a devatou a ze zacatku to bylo ve dve a v sest a ted co 3hodky se hlasi…ale moc nevypije…

jinak chodime hodne na prochazky,ty stridave prospi a prorve,ale jsem na vesnici,tak hlavne ze je na certvem vzduchu

me mala prvni mesic pres den nespala vubec a rvala cely den,pripadala jsem si jak neschopny blb,ale v noci celkem v pohode
a na prdiky netrpime

• Citovat
  • Upravit
8911

Jestli myslíš, že se s UM budeš cítit líp, tak to udělej! A bez výčitek. Udělej cokoliv, aby ses cítila dobře…

A 3-týdenní miminko nepřehlcuj podněty. Možná je toho na něj moc a pak ti proto pláče (mimo jiné důvody samozřejmě).

Přeji ti, ať se to brzy zlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
18.9.11 19:26

Jo a ještě, s laktobacilama /ty jsem zapoměla napsat, taky jsem je odzkoušeli, společně s baby calm a pomáhali báječně/ ani s jinýma kapičkama na prdíky nemusíš čekat do jednoho měsíce věku. To je tam jen napsaný, protože se tak výrobci kryjí, nesmí testovat na tak malinkých dětech léky :wink: Ale neboj všechno je to odzkoušený milionama matek a miminek.Baby calm je jen přírodní lék, žádný chemický sr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová