Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky doporučuju svázat obyčejnou plínkou na housenku. Já bych občas jinak taky nenakojila, protože malá (4.týdny) je pěkná vzteklounka a pořád šermuje ručičkama. Napadá mě ještě odstříkat mlíčko a dát přes lahvičku, je škoda to vzdávat. A nekontrolovala bych kolik vypije, vyprdla bych se na vážení, stačí, že na kontrole bude přírůstek a ty se nemusíš stresovat
Mě malá pije 10minut po čtyřech hodinách a přibírá krásně. Taky bojujem s prdíky, ale snažím se najít vždy vhodnou polohu a dělám opičky, abych jí přivedla na jiné myšlenky. Většinou to vychází a malá se tlemí jak blázen ![]()
Anonymní píše:
piju kojo caj,meltu,hodne tekutin,redeny dzussab simplex a cekame az bude mit maly mesic,at muzem pridat lactobacily…
jinak masirujem brisko,pokladame na nej,peckovy polstarek,cviceni s nozickama,rourka…klubicko,tygrik…je toho hromada co delame uplne automaticky a bezne---
Ještě mě napadlo jak to má se spaním,zda spí dost? ![]()
Zkusila bych, co říká Novire. Podle mě je neklidné miminko a z něj nervózní maminka a dál z maminky nervózní miminko. Jestli dítě přibírá, tak problém s kojením není. Stačí mu méně. A zkus opravdu zavinout- do čtvercové pleny. Určitě někde najdeš nákres, jak se to dělá. Náš Jo se po tom také zklidnil.
A my tě tu chápeme, neboj.
Holt první a ještě neklidné miminko, to je pořádný záhul.
nekdy spi dobre pres den-spis vyjimecne,jindy kdy jen rve a usina vycerpanim.
v noci se budi ruzne… davame naposled mezi osmou a devatou a ze zacatku to bylo ve dve a v sest a ted co 3hodky se hlasi…ale moc nevypije…
jinak chodime hodne na prochazky,ty stridave prospi a prorve,ale jsem na vesnici,tak hlavne ze je na certvem vzduchu
Veru, jasně, že není nejdůležitější kojit. Ale není trochu přehnané už rovnou doporučovat nějaké konkrétní UM? ![]()
holky moc dekuji za rady,jste zlate,jen nestiham odpovidat na vsechny,tak se omlouvam ![]()
Zakladatelko - a co šátek? Nechceš zkusit a jít na vycházku s dítětem v šátku? Starší byl taky uplakaný v kočárku a sotva jem ho dala do šátku, byl klid.
Aladina píše:
Veru, jasně, že není nejdůležitější kojit. Ale není trochu přehnané už rovnou doporučovat nějaké konkrétní UM?
Já přeci neříkám,že ho má jít rovnou koupit
Já jen píšu své zkušenosti a možnosti ![]()
Je to snad špatně
![]()
Příspěvek upraven 18.09.11 v 19:24
Jestli můžu rradit vyprdni se na sab simplex,nám nepomohl a neznám snadani nikoho, kdo měl dítě s opravdovýma kolikama, komu by zabral.U nás se nejvíc osvědčila kombinace Baby calm + Lefax a nošení na tygříka a k tomu poplácávat na zadečku hodně energicky houpat a syčet
Stejně sice byli koliky pravidelně od 20.00 do 23.00 ale nebylo to tak šílený. Jo a ještě jsem to když bylo fakt hodně špatně odplnili rourkou.
U kojení mi malá dělala to samí a jsem přesvědčená že to bylo taky kolikou. Okamžitě jakmile se napila, po pár minutách řev, odtahování, šermování a jen si dudlala posléze bradavku místo dudlíku a uklidňovala se tím, ale nepila. Zavinování vřele doporčuju taky. Taky pomáhalo jí dát odříhnout v průběhu kojení a to i několkrát.
Anonymní píše:
piju kojo caj,meltu,hodne tekutin,redeny dzussab simplex a cekame az bude mit maly mesic,at muzem pridat lactobacily…
jinak masirujem brisko,pokladame na nej,peckovy polstarek,cviceni s nozickama,rourka…klubicko,tygrik…je toho hromada co delame uplne automaticky a bezne---
No vidíš, Ty jsi úplně vzorná, máš to naštudovaný…
Máš dvě možnosti - buď zkusit „přetrpět“ toto období a ještě chvíli vydržet s kojením, třeba se to upraví a pak to opravdu bude fajn… a nebo zkusit tu lahvičku…
Jinak s tím pláčem… Prostě každé děťátko je jiné - mě malý třeba vůbec neplakal, jen před kojením, když měl hlad… ale kamarádka má zase holčičku a ta pláče pořád, kojí pomalu ob hodinu a malé už budou 4 měsíce… Ale obě naše děti jsou zdravé a v pořádku…
Uvidíš, bude líp!!! ![]()
Anonymní píše:
nekdy spi dobre pres den-spis vyjimecne,jindy kdy jen rve a usina vycerpanim.v noci se budi ruzne… davame naposled mezi osmou a devatou a ze zacatku to bylo ve dve a v sest a ted co 3hodky se hlasi…ale moc nevypije…
jinak chodime hodne na prochazky,ty stridave prospi a prorve,ale jsem na vesnici,tak hlavne ze je na certvem vzduchu
me mala prvni mesic pres den nespala vubec a rvala cely den,pripadala jsem si jak neschopny blb,ale v noci celkem v pohode
a na prdiky netrpime
Jestli myslíš, že se s UM budeš cítit líp, tak to udělej! A bez výčitek. Udělej cokoliv, aby ses cítila dobře…
A 3-týdenní miminko nepřehlcuj podněty. Možná je toho na něj moc a pak ti proto pláče (mimo jiné důvody samozřejmě).
Přeji ti, ať se to brzy zlepší. ![]()
Jo a ještě, s laktobacilama /ty jsem zapoměla napsat, taky jsem je odzkoušeli, společně s baby calm a pomáhali báječně/ ani s jinýma kapičkama na prdíky nemusíš čekat do jednoho měsíce věku. To je tam jen napsaný, protože se tak výrobci kryjí, nesmí testovat na tak malinkých dětech léky
Ale neboj všechno je to odzkoušený milionama matek a miminek.Baby calm je jen přírodní lék, žádný chemický sr…
Něco podobneho jsem měla a mám.. Kojila jsem sice jen 3 tydny, jelikoz malá byla líná tahat,, Přitom jsem měla zpousty mlika.. šíleně trpěla na koliky.. Já jsem byla na zhroucení jak jsem byla unavena.. Mě ješte k tomu ani nikdo nepomahal.. Přitel jezdival treba na 10 dnu pryc. Myslela jsem že snad zkočim z okna.. Pak jsme jí davaly sunar a nepomohlo.. Bylo a je to furt bolestive.. Ted už má ale 6 měsicu tak to už sama vyprdí..Hned jak miminko začne samo kopat tak se vyprdi samo.. Mala ma problemy se zacpou takže vzdy kdyz ji davam flasku tak silene place a kroutí se bolestí..