Neschopná matka

Anonymní
27.3.19 09:20

Neschopná matka

Už si tak vážně připadám. Mám doma holčičku bude jí půl roku. V poslední době mi přijde, že asi dělám všechno špatně. V poslední době pořád ječí. V podstatě jak se převalí na břicho tak se do 5 minut začne vztekat a to i když jsem přímo u ní a motivuju ji a dělám blbiny, tak i když jsem kousek vedle a hlídám.

Je v období, kdy by ji to mělo na břiše bavit a měla zkoušet se dostat z bodu A do bodu B a místo toho ječí a ječí. Přitom ještě před měsícem byla v pohodě, letadlovala a začala se vysloveně vztekat až po delší době. Něco jí spadne z ruky na první dobrou to nesebere a řev. Dám ji na hrací deku řev. V poslední době už začíná řvát i u mě v náručí. Zuby mi přijdou že ji ještě nerostou. Jí dobře. V noci spí.. přes den někdy vůbec někdy je spavější.
Muž ji pohlídá, ale on má takový názor, že ji mám nechat řvát.. takže by ji asi nechal klidně hodinu hystericky brečet.

ediné kdy se směje je když zpívám, říkám říkanky nebo ji nosím a ukazuju věci nebo děláme kraviny a mazlíme se, ale to si vůbec nerozvíjí svaly a pak je už vlastně měsíc zaseklá a neposunula se ani o píď.
Takže celý den je u nás tak že ji nosím zpívám houpu.. a když ji dám na hrací deku tak na zádech jakž takž dobrý, ale jak se převalí na břicho což je vždy poměrně rychle, tak začne chytat hysteráky. Zpátky se převrátit ještě neumí. S kračkama si hraje bere si je přendává zvládá v každé ruce hračku umí s nima mlátit.. tak snad zaostalá není.
A já si připadám jako ten největší debil, že nemám šťastný dítě, že musí mít ze mě nějaký trauma když takhle pořád ječí, že jsem ji asi udělala blok, nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1313
27.3.19 09:26

Ječí, protože jí už nestačí jen ležet, ale nic víc ještě neumí. Nošením toho moc nevyřešíš - dostává to co chce bez pohybu. Já skoro nenosila, dítě si vyhrálo na dece, pokud se chtěla pohybovat a moc jí to nešlo, vztekala se chvíli a pak se s tím snažila něco udělat. Zkus ji položit bez podložky rovnou na zem, jestli se jí nebude po holé zemi plazit lépe - dečky většinou kloužou. Sedí už? Co houpátko? Židlička, ze které by měla výhled? Já posazovala do židličky před akvárko, nebo před okno - zabavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.19 09:28

Mám doma úplně to samé a tím rozdílem, že teď bude mít ukončený osmý měsíc a trvá to vlastně asi už tři měsíce. Jen se otočí na břicho tak za chvíli začne ječet, žádná hračka ji nebaví, na záda se zpět neotočí, jen omylem, když se tam převáží. Jakmile ji dám na záda hned se zas překulí na břicho a za chvíli zas pištění a jekot. Nejseš neschopná, tohle podle mě zažívá hodně matek a asi nezbývá nic jiného než vydržet. Jak říkám, u nás to trvá už tři měsíce, já šedivým a každý den si říkám kdy už bude nějaké zlepšení, plazit se neumí, jen trochu dozadu a otáčí se okolo osy a u toho se taky vzteká, pořád jen samé vztekani. Byla jsem s ní u neurologa, prý je v pořádku, říkal mi, že je úplně normální, když se začne plazit až v devátém měsíci, jsem strašně zvědavá, jestli se to pak aspoň trochu zlepší a nebudu muset dokola poslouchat, řev a jekot. Nejhorší je, že já ji nosit moc nemůžu, jsem už v pátém měsíci těhotenství, takže mi nezbývá nic jiného než to poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.3.19 09:30

Ty se hlavně uklidní,spokojená maminka = spokojené miminko.Na to aby lezla je fakt brzo,měla by se začít točit kolem své osy…tzv.pivotovat,poté zvládnout 2.vzpomeni…me malá taky jecela na břiše,prostě dlouho ještě neudržela hlavu a něj měla se otočit zpět tak jecela…je to naprosto normální…nech ji být ať objevuje svět…taky si ji dávám do velké jídelní zidlicky,jde do pololehu,dávám ji chrastitko do ruky a ona s nima tříska a já ti je po zemi a to ji baví.Takze hlavně se zklidni ty a malá bude ve větší pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.19 09:33

@Aradhell Moje holka má ukončený osmý měsíc a nesedí, takže ji do židličky dát nemůžu. Houpatko ji nebaví, v tom hned řve, nějakej jinej nápad jak ji zabavit? Stejně jako zakladatelka bych uvítala každou radu :-) zkoušela jsem dát na zem, na pěnový koberec, na podložku, ale ona ne a ne přijít na to, že se může začít plazit nebo že by vůbec mohla začít lézt. Zkoušela jsem ji i pomáhat, dávám si ji přes nohu, aby měla ručičky na zemi a nožičky, pak dám nohu pryč, ona vydrží dvě vteřiny, pak se propadne břichem na zem. Zkousela jsem s ní dělat trakaře, to hned spustí hroznej rev. Přitom se mi zdá dost zpevněná a neurolog říkal, že je v pořádku. Už si taky nevím rady, asi mám hloupý mimino nebo já nevím, že ji to nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.3.19 09:36

Já vím.. já ji nikdy moc nenosila.. ona byla na zemi vždycky úplně v pohodě.. i přetáčet se začala ještě před ukončeným 4. měsícem. Ale od té doby co se pokouší plazit, tak je to špatný a řekla bych že je to čím dál horší. Zkouším všechno .. postel aby se houpala a pérovala, zem, podložku pěnovou nebo pod ní dám jen děku a plínu a nechám ji nahatou aby ji oblečení nebo plína nelimitovala. Přijde mi že má snad už nějaký blok.. že ví že ji to nepůjde tak jak se octne na bříšku tak řev…
Teď se akorát vzbudila… vytlemená, růžové tvářičky.. pusinky mazliky, přebalila jsem ji… a dala na deku.. tak zatím je na zádek vytlemená hraje si s chrastítkem a strká nohu do pusy. žvatlá, ale jak by se převalila na břicho tak by ji to rychle přešlo. :nevim: Jdu se jí věnovat .. přijdu později

• Citovat
  • Upravit
6650
27.3.19 09:36

Ona se taky může vztekat protože by se chtěla začít pohybovat a nejde jí to a největší chyba je jí cpát všechno až pod nos trocha frustrace nikoho nezabila. Dcerka (8m) se taky docela dlouho vztekala nejdřív že jí nejde se pohnout z místa a pak že jí zdrhají hračky (sunula se do zadu) pak se naučila lachtanovat (posouvá se na rukách a tělo za sebou táhne) a byl na 14 dní klid. Teď by chtěla buď lézt po čtyřech nebo si sednout do šikmého sedu (z jejích pokusů nevím o co se snaží) a taky pořád ječí že jí to nejde, až se to naučí tak očekávám vztekání že si neumí stoupnout :mrgreen: Syn to bral víc v klidu, zato se vzteká teď (3,5) když mu něco nejde podle jeho představ, teď jsme přežili období špatně oblečeného trička (předkem do zadu) a jak je teďka hrdý když přijde ať mu oblečení zkontroluji a on má všechno správně. Chce to pevné nervy a nechat dítě odžít si to zklamání z neúspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.19 09:39

@Heivka Jak dlouho se vám sunula dozadu? Mně se sune asi měsíc a půl a pořád se nechce pohnout dopředu. Už na to taky nemám nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.3.19 09:41

Co zkusit s dětmi cvičit? Zabije se tím nějaká ta půlhodina a třeba na velkém baloně nebo overballu to hodně dětí baví. Cvičit podle videí, nebo zajít na rehabilitační a nechat si poradit.

EDIT: Jinak na rehabilitačním poradí, jak podporovat to zpevnění a motivovat k pohybu.

Příspěvek upraven 27.03.19 v 09:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.3.19 09:42

@Zoe1 Docela dlouho určitě víc než měsíc, dopředu se lachtaní cca 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
27.3.19 09:48

@Zoe1 Co před ní dát nějakou věc, která ji zaujme. Asi to nebude hračka. Naše 7m se může zbláznit, když vidí mobil. To je velká motivace a najednou se plazí ani neví, že to umí :lol: taky se jí líbí míčky a tkaničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.19 09:50

@shanin No jo, jenže já jsem v pátém měsíci a dcerka má 10kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.19 09:52

@Santa Juana To už mám taky všechno vyzkoušené, ale ani to na ní nezabíra :-( jako jediný co dělá je, že se potom zkouší natahovat, ale vydrží asi tak minutu a místo aby se zatím doplazila spustí řev, zkoušela jsem ji nechat vyrvat ať si pro to doplazí, ale nepomohlo, spustila řev a tím to skončilo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.3.19 09:55

@Zoe1 Tak třeba by poradili adekvátně situaci. Něco, co by pro tebe nebylo fyzicky moc náročné a nehrozilo třeba, že tě kopne a podobně.

Já jsem skoro až do porodu téměř denně nosila z hřiště pod paží dvanáctikilovou dvouleťačku se záchvaty vzteku. Dá se. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
27.3.19 10:09

Dcera taky pořád ječela…vysloveně frustrací…než se rozlezla. Taky to začalo přetáčením na břicho. Na břiše začala ječet, tak jsem jí otočila na záda, v domnění, že se jí tam nelíbí, šup a překulila se zpátky a zase ječela :lol: Opravdu jak někdo psal…něco chce a ještě jí to nejde, neví, jak toho dosáhnout, nemá jak jinak to dát najevo. U nás byl problém naprosto každé omezení pohybu, i přejezd ve vajíčku v autě…Bylo to na nervy, skončilo to rozlezením. U mladší si nic takového nepamatuju. A v podstatě se tento rys povahy projevuje pořád. Když jí něco nejde, tak se vzteká. To nemá s tebou, jako mámou nic společnýho. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí