Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neseče se hlavně kvůli zadržování vlhkosti v půdě..ono zase těch kvetoucích rostlin tam není, jetel, pampelišky, sedmikrásky…Já pamatuju louky - vysoká tráva tak 50cm, plno květin, barevnosti, travin..Chápu alergiky, nepříjemná věc, ale pyl se dostává i z velké vzdálenosti vlivem větru…
@Linduš91 píše:
Vzhledem k tomu, co čtu na Facebooku, jsem tohle čekala. Příspěvek jsem psala jako zoufalá matka držící v náručí dítě, co se celou noc dusilo. Vážně vám to přijde tak sobecké? Dvakrát jsme se kvůli alergii a astmatu stěžovali a kde mám jistotu, že když se odstěhujeme potřetí, tak nám zas pod barákem neudělají louku? Bohužel takových dětí je tu víc. Ale je fakt, že je to vlastně přirozená selekce, takhle to půjdu vysvětlit dceři, až se po těch dardách léků někdy po poledni probudí
no tak jedine to more nebo tropy, kde je vlhkost, kolem rovniku třeba. Ne všichni chteji zit v betonovem meste bez kouska zelene. Nevim, co si stěžuješ tady - dojdi si na mestskou část a stezuj si tam, at sekaji. My to tady nevyresime…
Klasická lidská demence a arogance. Kvůli omezení jednoho lidského života je potřeba zlikvidovat miliony jiných životů. Doufám, že přijde něco víc, než Covid, lidé na této planetě nemají co pohledávat.
Muž má kamaráda na Technických sl. a bavili se o tom, že důvodem „menšího počtu“ sekání travin je též velké sucho a že takto se vláha lépe udrží. Promiň, ale četla sis někdy o tom, jak by to dopadlo bez včel…??
Přiznám se, že na mně děláš příšerný a dost sobecký dojem
Ale možná si jen ten příspěvek tak vykládám ![]()
@Linduš91 já to zas tak drsné nevidím. Jako jo, zelené plochy jsou potřeba, ale, ze by ve městě měl byt prales? To je přece blbost. U nás na sídlišti pravidelně sekaji každé 3 tydny. Bydlím teda u zámeckého parku a tam snad každé 2. Všude je tu plno kvetoucích keřů a stromu, ty pampelišky vykvetou i když to takhle často sekaji. By me zajímalo, jestli všechny ty nadavajici běhají po vesnicích od domu k domu. A přesvědčují at tu trávu na zahradě nesekaji. Zeleň je ve městě potřeba, ale i tu je třeba přece udržovat.
@Zumpa píše:
Klasická lidská demence a arogance. Kvůli omezení jednoho lidského života je potřeba zlikvidovat miliony jiných životů. Doufám, že přijde něco víc, než Covid, lidé na této planetě nemají co pohledávat.
Ja si naivne myslela, ze diky Covidu a nedobrovolne izolaci doma si lidi budou te přírody vice vazit a ono ne…
Vtip to neni, u nas na fb v mestske skupine se dost lidi vyjadrilo podobne. Jsem taky alergik, ani ted nemuzu brat tabletky a prezivam… s kapesnikem nonstop… co se da delat, nenapadlo by me si stezovat.
Chci syna naockovat na ty klistata ale na podzim byl nemocny, na jare karantena a ted se to pry nedoporucuje ![]()
@Linduš91 píše:
Vzhledem k tomu, co čtu na Facebooku, jsem tohle čekala. Příspěvek jsem psala jako zoufalá matka držící v náručí dítě, co se celou noc dusilo. Vážně vám to přijde tak sobecké? Dvakrát jsme se kvůli alergii a astmatu stěhovali a kde mám jistotu, že když se odstěhujeme potřetí, tak nám zas pod barákem neudělají louku? Bohužel takových dětí je tu víc. Ale je fakt, že je to vlastně přirozená selekce, takhle to půjdu vysvětlit dceři, až se po těch dardách léků někdy po poledni probudí
A ještě by mě zajímalo, jestli všechny ty ekologické duše tady používají látkové pleny a perou v ekologickém prášku![]()
Příspěvek upraven 03.06.20 v 07:38
Hele zoufalá matko, dítěte mi je líto, ale i přesto jsem proti sekání trávy na sídlišti, protože tam zůstane jen vyprahlé spáleniště a to mám taky silnou pylovou alergii. Když se odstěhuješ do centra města, tak v již zastavěném centru ti opravdu nikdo louku neudělá. A možná kdybys v úvodním příspěvku to formulovala lépe, tak i reakce by byly vstřícnější.
Udržovaná zeleň a stromy přece jsou také zeleň a ne beton. To jsou dva extrémy. Jinak existuje lymská borelióza a proti té očkování není. A může být pěkně zrádná.
@Kaileee píše:
Vtip to neni, u nas na fb v mestske skupine se dost lidi vyjadrilo podobne. Jsem taky alergik, ani ted nemuzu brat tabletky a prezivam… s kapesnikem nonstop… co se da delat, nenapadlo by me si stezovat.
Chci syna naockovat na ty klistata ale na podzim byl nemocny, na jare karantena a ted se to pry nedoporucuje
Mně teda letos dost pomohla rouška…o dost lepší průběh.
No, upřímně tvůj problém není tráva ve městě, ale to město samo. Protože ten prach a znečištění z aut dělají z pylů mnohem horší alergeny a útočníky. Protože se vážou právě na ty prachové částice. Jinak doufám že dodržujete to, že si v sezóně každý večer umyješ vlasy, nelehneš s oblečením z venku na polštář, na postel. Sušíš v sušičce.
@Kaileee kapesník je sranda. Ale co když člověk nemůže dýchat. Kor děti to snáší opravdu velice blbě. I když teď s koronou byl životu nebezpečný i kapesník u nosu neboť hrozilo, že vás někdo přetáhne po hlavě, že šiřite nákazu. ![]()
@hospodki píše:
@Linduš91 já to zas tak drsné nevidím. Jako jo, zelené plochy jsou potřeba, ale, ze by ve městě měl byt prales? To je přece blbost. U nás na sídlišti pravidelně sekaji každé 3 tydny. Bydlím teda u zámeckého parku a tam snad každé 2. Všude je tu plno kvetoucích keřů a stromu, ty pampelišky vykvetou i když to takhle často sekaji. By me zajímalo, jestli všechny ty nadavajici běhají po vesnicích od domu k domu. A přesvědčují at tu trávu na zahradě nesekaji. Zeleň je ve městě potřeba, ale i tu je třeba přece udržovat.
Hele je rozdíl nechat trávník přerůst tak, že začne hnít odspodu a nebo podrůstá. To souhlas. A letos je to dost brutální, jak pršelo. Takže ve městě technické evidentně nestíhají, jak to přerostlo.
A jinak ano, já jsem ten typ, který nadává, když soused každý týden i v suchu tahá sekačku. Protože to fakt brutálně snižuje vlhkost kolem. Říkala jsem mu to x krát, ať se na to vykašle. Ale holt si myslí, že si vypěstuje anglický trávník a kolem terasy green.
@Linduš91 píše:
Udržovaná zeleň a stromy přece jsou také zeleň a ne beton. To jsou dva extrémy. Jinak existuje lymská borelióza a proti té očkování není. A může být pěkně zrádná.
Nesmysl. Ta tráva uhyne a zbyde akorát zemina a bude vyšší prašnost a vyšší teplota. To zase budeš fňukat, že se moc práší. A už je potvrzena vakcína se 100% účinností u myší, tak ještě klinické testy. To je z USA a naší vědci v ČB už taky na něčem takovém úspěšně pracují, takže věřím, že nakonec bude očkování i proti LB.
Je to blbý, no.
Kdo to nedává, bude muset přizpůsobit životní styl, aby se co nejvíc zdržoval v uzavřených prostorách a co nejmíň chodil ven, co jiného zbývá.
Kdo má alergii na slunce, tak taky nechodí přes den ven.